הדבש - כמה התפללנו: "ופדויי ה׳ ישובון, ובאו ציון ברנה; ושמחת עולם על ראשם, ששון ושמחה ישיגו ונסו יגון ואנחה". אלקנה, בר, מקסים, שגב, איתן, אלון, רום, יוסף חיים, אביתר, גיא ואבינתן שנחטפו ממסיבת הנובה. עמרי מירן, האחים קוניו וברמן, איתן הורן
ומתן צנגאוקר שנחטפו מקיבוצי העוטף. מתן אנגרסט ונמרוד כהן שזינקו לגדר ונפלו בשבי אויב. מי ייתן ונזכה לראותם בבית במהרה.
העובדה כי מדינת ישראל שברה את חמאס בנקודה הקריטית של הקדמת חזרת אחרוני החטופים לנסיגה ישראלית מלאה, היא הישג דרמטי. ההישג הזה הושג אך ורק כתוצאה מהלחץ הצבאי הכבד שהופעל במערכת מרכבות גדעון וביתר שאת מרכבות גדעון ב׳ בעיר עזה עם למעלה מ-800,000 עזתים שעזבו את העיר והבנה של חמאס שישראל רצינית ואם הוא לא יכנע לתכתיבי ישראל עזה תראה כמו רפיח. לחץ צבאי מאסיבי הוא זה שהביא את העסקה הזו שלא דומה בשום צורה לעסקות הקודמות שהונחו על השולחן.
העוקץ - אנחנו מחויבים להישיר מבט גם למחיר הכבד והמיידי שאנו צפויים לשלם במקביל לשחרור אנשינו. מאתיים וחמישים רוצחים וארכי רוצחים בני מוות שיצאו לחופשי. שחרורם הוא עוול מוסרי נורא כלפי קורבנות הטרור ומשפחותיהם וכלפי הקורבנות העתידיים נטולי השם והפנים.
הרוצחים המשוחררים לא יפנו לצפרות או סדנאות מקרמה אלא יקדישו את חייהם לרציחות ולחטיפות הבאות, מרכזם החדש יהיה בטורקיה ואנו נפגוש אותם בסיבוב. כדאי בעניין הזה שלא נספר לעצמנו סיפורי סבתא וכדאי שגם נאמר לעצמנו ביושר שלטוב ולרע אנחנו פועלים בניגוד מוחלט לנורמות המקובלות בעולם בתחום הזה ובניגוד מוחלט להמלצות ועדת ווינוגרד. אסור שנתרגל לשלם מחירים כאלה ואני מעריך את חברי הממשלה שהצביעו נגד העסקה מהטעם הזה.
יש לציין כי המעורבות הטורקית והקטרית העמוקה בהסכם, שתי מדינות המזוהות במובהק עם אידאולוגיית האחים המוסלמים מטרידה מאד. וכמו-כן אני מאוד סקפטי באשר ליכולתו של כוח בינלאומי זר לעמוד במשימת הדה רדיקליזצה וחמאסיזציה של הרצועה.
הגם שההצבעה שלי לא הייתה צפויה לשנות את ההחלטה, הרגשתי מחויבות להתייחס אליה ככזו ולאחר הקשבה עמוקה לכלל הדוברים החלטתי, לא בלי לבטים, להצביע בעד:
א. משום שהשתכנעתי כי בנסיבות הצבאיות ובעיקר המדיניות זו התוצאה הטובה ביותר שניתן להשיג במשא-ומתן. חמאס וויתר על העקרון המרכזי שהנחה אותו לכל אורך המלחמה - לא ישוחרר אחרון החטופים כל אימת שצה"ל נשאר ברצועה. זה הסכם קטסטרופלי לחמאס שהוכרע גם אם הוא לא הרים דגל לבן.
ב. משום שבשונה מעסקות קודמות חלקיות כאן יש לנו מתווה מלא עד אחרון החטופים. צה"ל יושב בקו הגנה מיטבי שמאפשר לו אם חמאס לא עומד בשלב ב׳ של ההסכם לפעול בחופשיות בכל שטח הרצועה.
ג. מכיוון שלא רק שהמשך שלטונו של חמאס נשלל וחובה עליו להתפרק מנשקו (ואם לא יעשה זאת צה"ל יוסיף לשלוט בכל השטחים השולטים ברצועה ולא יבצע נסיגות נוספות) אלא גם נשללה אפשרות של שליטה מחודשת של הרשות הפלשתינית.
החלטה נועזת
ברמה המדינית ספק אם יש מנהיג אחר שהיה עומד במכבש הלחצים האדיר שעמד למולנו מהיום הראשון למלחמה. נזכיר כאן את איומי האמברגו לפני הכניסה לרפיח ומימושו תוך עצירת חימושים קריטיים (פצצות כלים הנדסיים וכו׳) לאחר כניסת כוחותינו לעיר. פעולה קריטית שנעלה את שערי ההברחות לרצועה והובילה לחיסול החולדה האסלמו-נאצית יחיא סנוואר.
נציין את ההחלטה הנועזת לצאת בניגוד לעמדת בכירי מערכת הביטחון למערכת מחץ נגד בכירי חיזבאללה, כוח רדואן, יכולותיו הרקטיות ותשתיות הארגון בכפרי קו המגע. ולסיכום את מהלומת המחץ על מתקני הגרעין, בכירי משמרות המהפכה, מדעני הגרעין ומאגרי הטילים של אירן.
יש אבות רבים להישגים הכבירים האלה, אנשי מערכת הביטחון, אמ"ן, חיל אוויר, ועוד ועוד אבל אלמלא התעוזה המדינית, המנהיגות והאמונה של רה"מ
בנימין נתניהו בנצח ישראל ובצדקת דרכנו היינו עומדים היום בסבירות גבוהה מאוד בפני שוקת שבורה. שכל אחד ידמיין לו חלילה חמאס היה מממש את תוכניתו כשאת ישראל מובילה הנהגה שהייתה מצייתת לתכתיבי ביידן מסתפקת בפעולה מוגבלת בעזה, מותירה את חיזבאללה על הרגליים ומאפשרת לתוכנית הגרעין האירנית להבשיל לכדי איום קיומי.
לצידו של רה"מ יש לציין את מנהיגותו של דונאלנד טראמפ ששחרר מיידית חימושים קריטיים, לקח חלק מכריע בהשמדת מתקני הגרעין והפעיל את מלוא עוצמתו כדי להביא לשחרור חטופינו.
המהפכה תקשורתית שבאה לידי ביטוי בהופעתם והתחזקותם של גופי תקשורת חדשים ערוץ 14,I24 וגלי ישראל, העניקה לציבור הישראלי הזדמנות לשמוע עמדות לאומיות ולשאוב מתוכן חוסן, אופטימיות ואמונה גם ברגעים הקשים ולא חסרו לנו כאלה. אלמלא הערוצים האלה ספק אם העורף היה עומד בתעמולת התבוסתנות הייאוש והכניעה של ערוצי המיינסטרים לשעבר. ערוצים שאחרי שבועות ספורים של עזוז וגבורה לא חדלו מלחתור לעסקות מופקרות בכל מחיר ולעצירת המלחמה תוך שחלקם לוקחים חלק פעיל בתעמולת אויב על "הרעבה" "ומחנות ריכוז".
זה הרגע לומר תודה ללוחמים, לפצועים וביתר שאת להורי הלוחמים ולמשפחות השכולות. הורים שגידלו את ילדיהם על ערכים של אהבת ישראל וערבות הדדית, שחיבקו אותם בדמעות בכניסה לבקו"ם כשעלו לאוטובוסים לשיזפון, רגבים, קציעות וכדומה ובהמשך נסעו בסופי שבוע להביא עוגה וקוסקוס לביסל"ח ובה"ד 1. הורים שחינכו את ילדיהם לתת בלי לרצות לקחת וחלקם נתנו הכל. בזכות האבות והאימהות האלה קם כאן דור של כפירי אריות שעמד במשך שנתיים בגבורה עילאית במערכה קשה, מהמאתגרות והמורכבות שידענו.
זה הרגע להצדיע לאנשי המילואים ששילמו מחירים אדירים כדי להתייצב לסבב הרביעי והחמישי, השאירו מאחור אישה וילדים, עסקים, לימודים ויצאו לסג׳עייה, בית חנון, מיס אל ג׳בל וקוניטרה להגן על ביטחון ישראל.
וחשוב לי ביום הזה להודות לחברים - נופלים ההולכים ראשונה - שהשאירו מאחור כמו רבים וטובים אישה וילדים: אל"ם אסף חממי שהיה הראשון להכריז מלחמה ולהסתער קדימה להגנה על נירים, אל"ם רועי לוי שנפל בקרבות על הגנת היישוב רעים וסא"ל לאלי גינזברג שזינק מחופשת השחרור שלו אל התופת של בארי - ולבוגרים היקרים של מכינת תבור שנפלו בקרבות סרן במיל׳ רון אפרימי וסגן יובל יפה ה׳ יקום דמם שהיום יום השנה לנפילתו. כל מה שהושג במלחמה הזו שייך קודם כל לגיבורים האלה, לנופלים, לפצועים ללוחמים ולכל חילי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון.
עם ישראל הפתיע ובגדול בשנתיים הקשוחות האלה. אויביו הימרו שאהבת החיים שלנו תמנע מאיתנו להילחם עד הסוף. אולם התברר לאויבינו ש "עם כלביא יקום" זו לא רק סיסמה תנ"כית. בברכת "הָסֵר מֵעָלֵינוּ אוֹיֵב, דֶּבֶר, וְחֶרֶב, וְרָעָב וְיָגוֹן. וְהָסֵר שָׂטָן מִלְּפָנֵינוּ וּמֵאַחֲרֵינוּ. וּבְצֵל כְּנָפֶיךָ תַּסְתִּירֵנוּ. כִּי אֵל שׁוֹמְרֵנוּ וּמַצִּילֵנוּ אָתָּה. כִּי אֵל מֶלֶךְ חַנּוּן וְרַחוּם אָתָּה: וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת רַחֲמִים וְחַיִּים וְשָׁלוֹם.