המחאה נגד מדיניות הנשיא טראמפ יוצאת לרחובות ארה"ב בקול תרועה רמה היום, כאשר לא פחות מ-2,600 הפגנות נערכות ממש בשעה זו בכל חמישים המדינות, תחת הכותרת "No Kings". מטרת ההפגנות היא מחאה נגד מה שהמפגינים מגדירים כאיום האוטוריטרי הנשקף מממשל טראמפ מאז שעלה לשלטון. מיליוני המפגינים שיוצאים היום לרחובות ארה"ב עושים כן כשהם מצוידים בסיסמאות בעד דמוקרטיה, הגנה על החוקה וערכיה ועל זכויות וחירויות האזרח ברחבי המדינה שלטענתם נמצאת כעת בתקופה מובהקת של נסיגה דמוקרטית מכוונת ומתוכננת, בהובלת דמויות כמו סטיבן מילר, ראס ווט, ג׳יי די ואנס ובהנהגת הנשיא טראמפ.
בין היתר, המוחים זועמים על הפיכת הקונגרס (על שני בתיו, שבשליטה רפובליקנית) לחותמת גומי של טראמפ; על תוכניותיו לפיטורים המוניים של פקידים זוטרים ובכירים שלא סרים למרותו; על ציד מתנגדיו, במסגרתו מוגשים בעת האחרונה כתבי אישום נגד שורת אנשים שהעזו לבקר אותו - כולל ראש הבולשת לשעבר ג׳יימס קומי, אנשים שהמטרה המרכזית שלהם היא לאו-דווקא בלימת יוזמת טראמפ כי אם הכנת הקרקע להבסתו בבחירות האמצע ב-2026 ולאחר מכן ב-2028 בבחירות לנשיאות (ולפיכך, הדגש שלהם הוא לעתים דווקא על פעולות רשות ההגירה המלווה צבא בערים הגדולות או על ניסיונם של הרפובליקנים לבטל הלכה למעשה את הסובסידיות העיקריות של רפורמת אובמקייר).
בסופו של דבר, מה שמאפשר את נפח ההפגנות זו אותה התייצבות מאחורי החוקה (׳נאמנים למגילת העצמאות׳, זוכרים?) ובעד העקרונות שעל בסיסם ארה"ב עובדת כבר 250 שנה.כל זה לא מפריע למושלים ובכירים רפובליקנים לטעון שההפגנות הן הפגנות אלימות, של אנשים מוסתים, שונאי-אמריקה חורשי זדון - והסיסמאות המוכרות על מחאות אנטי פטריוטיות של מי שמעוניין בפגיעה באחדות הלאומית, בנשיא שנבחר ברוב מובהק וכן הלאה נשמעות היטב מוירגי׳יניה דרך טקסס ועד הבית הלבן, שם הדוברת קרולין לוויט תיארה את קהל היעד של המפלגה הדמוקרטית כ"טרוריסטים של חמאס, מהגרים לא חוקיים ופושעים אלימים", לא פחות.
לפי שעה, התשובה של המוחים מגיעה ברחובות: ניו-יורק, שיקגו, פילדלפיה, וושינגטון, בוסטון ועוד פשוט מפוצצות היום. מיליוני אנשים יצאו למחות, והצפי הוא ליום המחאה הגדול ביותר בתולדות ארה"ב. אגב, המחאה הקודמת של ׳ללא מלכים׳, נערכה ביום המצעד הצבאי בוושינגטון שהיה גם יום הולדתו ה-79 של טראמפ. אז, חמישה מיליון איש השתתפו. היום המספרים יהיו כנראה קצת-קצת יותר גבוהים. חפשו "No kings" כדי למצוא הפגנה בעיר שמעניינת אתכם. רוב הסיכויים שיש כזו.