ב-13 בינואר 2025, חשף העיתונאי ישי פרידמן עבירת בנייה לכאורה בביתו של נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית. בתגובה רשמית לפרסום על עבירת הבנייה לכאורה, אמר השופט עמית "ניתן טופס 4 כדת וכדין". שלשום הגיע מהנדס הוועדה המרחבית לתכנון ולבנייה הראל לוועדת הפנים של הכנסת וסיפר כי עמית "לא קיבל עדיין טופס 4". לטובת מי שאינו מכיר את טופס 4, מדובר בטופס אישור אכלוס המהווה תנאי מקדים לשימוש במבנה.
נשיא בית המשפט העליון ביצע אפוא שתי עבירות לכאורה: השופט עמית מתגורר בביתו הנוכחי במשך שש השנים האחרונות לכאורה ללא טופס 4; אחרי שעבירת הבנייה שלו נחשפה, השופט עמית שיקר לכאורה לגבי טופס 4.
לתומי חשבתי שאירוע מהסוג הזה יפתח בערב את כל מהדורות החדשות ויעסיק את הפרשנים המלומדים שמקפידים קלה כחמורה ביחס לנבחרי הציבור, והייתי בטוח שבבוקר למחרת, תופיע פרשה זו בכותרת הראשית של כל העיתונים היומיים. אולם, עד לרגע זה, אף עיתונאי מאמצעי התקשורת "המרכזיים" שרוממות שלטון החוק בפיהם, אפילו לא טרח לפנות לשופט עמית כדי לברר האם יש טופס 4 ברשותו, ובמקרה שאין טופס כזה ברשותו, לעמת אותו עם השקר שאמר לאחר חשיפת הפרשה.
ושוב הוכח, שכל הצדקנים שמדברים גבוהה גבוהה על שלטון החוק ועל השוויון בפני החוק, קובעים את עמדותיהם לא לפי העבירות שנעשו אלא אך ורק לפי עיקרון אנ"ש הידוע "הלנו אתה אם לצרינו".