X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
נתניהו. רק שילך [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
הטרפת הרל"בית
יותר משהם אוהבים את המדינה ורוצים ברווחתה, יותר משהם מכבדים את הציבור הישראלי ואת הכרעתו הדמוקרטית, ויותר אפילו משהם אוהבים את עצמם ואת יכולתם לנשום לרווחה - הם שונאים
יעקב בן-שמש מרצה למשפט חוקתי קריה האקדמית אונו
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
הבוקר בויינט, ברגע של כנות, אולי אפילו מבלי לשים לב, חושף נחום ברנע את מלוא הטרפת הרל"בית: "אני מניח שלרוב הישראלים ירווח כשיראו שהסיוט הזה מסתיים, חלקם בגלל שהם משוכנעים שנתפר לבנימין נתניהו תיק וחלקם משום שהם רואים שבוע-שבוע את בית המשפט בחולשתו, בקוצר ידו, בקלונו. גם לי ירווח. השאלה היא מה ייתן נתניהו בתמורה".
הבנתם את זה? כולנו ננשום לרווחה אם משפט נתניהו יסתיים. אפילו ברנע עצמו. אבל אנחנו לא נסכים לנשום לרווחה, בשום פנים ואופן לא. אנחנו נמשיך להיחנק - עד שנראה מה המחיר שנתניהו משלם. ומה המחיר המתאים, לדעת ברנע? הפתעה הפתעה: "בעיניי ההודאה, האמירה, ההכרה פחות חשובות מהמעשה: אם נתניהו רוצה באמת באיחוי הקרעים, השירות שהוא יכול לתת עכשיו לחברה הישראלית הוא לפרוש".
אלה האנשים. יותר משהם אוהבים את המדינה ורוצים ברווחתה, יותר משהם מכבדים את הציבור הישראלי ואת הכרעתו הדמוקרטית, ויותר אפילו משהם אוהבים את עצמם ואת יכולתם לנשום לרווחה - הם שונאים. והם רוצים שהוא ילך. כי ככה הם רוצים. והם אוהבים לקבל מה שהם רוצים. ומה הציבור הישראלי רוצה? ומה הציבור הישראלי צריך? זה פחות מעניין אותם אותם. ועד שילך - הם ימשיכו לחנוק את עצמם ואותנו.
אני מקווה שלהרצוג יהיו התבונה והאומץ הנחוצים לנפנף את מוטרפי השנאה האלה, ולעשות את מה שנחוץ לטובת הציבור הישראלי כולו - אפילו לשיטת ברנע בכבודו ובעצמו.
Author
מרצה למשפט חוקתי | קריה האקדמית אונו | דוא"ל
בעל תואר Ph.D., בפילוסופיה פוליטית, אוניברסיטת North Carolina, צ'אפל היל, ארה"ב. מרצה בכיר למשפט ציבורי. מרצה למשפט חוקתי ומנהלי בקריה האקדמית אונו. מופיע באופן תדיר כפרשן משפטי בערוצי הטלוויזיה והרדיו. פרסם מאמרים בארץ ובחו"ל בתחומי המשפט הציבורי והפילוסופיה הפוליטית.
תאריך:  01/12/2025   |   עודכן:  01/12/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יהונתן דחוח הלוי
דצמבר 2018, חודש לאחר ההעברה הראשונה של כסף קטרי במזומן לרצועת עזה - מתאם פעולות הממשלה בשטחים: "ארגוני הטרור בעזה מנצלים את הסחורות הנכנסות לרצועה למטרות טרור    לדוגמה, הם עושים שימוש במלט ובברזל לבניית מנהרות טרור ו[לייצר] אמצעי לחימה במקום לפתח את רצועת [עזה]"
נפתלי ברזניאק
מי שקרע את החברה לשני מחנות עוינים, מי שייצר עומק של חשדנות, פחד ושנאה, לא יכול להיות מקבל החסד של המשפט הציבורי
שמעון רפאלי
הקהילה הבינלאומית, המדינות השכנות, וגם אנחנו צריכים לדבר בגלוי על תוכנית חינוכית חדשה בעזה: תוכנית שמקדשת חיים, שלום, שגשוג
עו"ד עופר רשו
טענות להדלפות ממח"ש, פגיעה בפרטיות והתנהלות חקירתית מגמתית כלפי ניצב מני בנימין מעוררות שאלות קשות באשר לשמירה על כללי הדין והוגנות החקירה
תמיר מורג
לוח הזמנים הפרוצדורלי עד לקבלת ההחלטה הסופית של הנשיא יארך שבועות ארוכים, וכנראה לא פחות מחודשיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il