X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
מילביצקי. גסות רוח [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
הופעה פרחחית של יו"ר ועדת הכספים
מה שראינו מעל מרקע הטלוויזיה מדיוני ועדת הכספים זו הייתה הצגת יחיד במופע אימים כוחני של יושב-ראש ועדת הכספים, הצועק בלשון עברית מובסת ומבוישת על היועצת המשפטית של הוועדה
זכותו של חנוך מילביצקי, יו"ר ועדת הכספים, לחלוק על דעתה של היועצת המשפטית של הוועדה. אבל עליו לאפשר לה לסיים את דבריה ולא להתפרץ בפרץ בהמי-פרחחי. כמה יפה היה, אם היה שח יו"ר הוועדה בנועם לשון ליועצת המשפטית, שהוא אינו מקבל את דעתה ומנמק את דברי הסתייגותו מחוות דעתה המשפטית. בתקופתו של מנחם בגין לא היה מתאפשר פרץ של ביטויי זלזול והתבהמות לשונית כלפי נושא תפקיד ציבורי בדיוני וועדות בכנסת. אך היום בדרך לפאשיזים הכל מותר.
מה שראינו מעל מרקע הטלוויזיה מדיוני ועדת הכספים זו הייתה הצגת יחיד במופע אימים כוחני של יושב-ראש ועדת הכספים, הצועק בלשון עברית מובסת ומבוישת על היועצת המשפטית של הוועדה, רק כדי לאשר מהר ללא כל מהמורה ומכשול את העברת מאות מיליוני שקלים בשורה של מחטפים תקציביים, ועל הדרך להשפיל עובדת ציבור. לצעקנות ולצרחנות התלוותה שפת הגוף המבחילה של הצרחן והצעקן, ומה שנותר ליועצת המשפטית לקום מכיסאה ולצאת מבוישת מדיוני הוועדה בתחושה של מגורשת בליווי קללות ובוּטוּת לשון מבחילה של חבר הכנסת חנוך מיליביצקי.
אני רוצה להסב את תשומת לבו של המגדף והמקלל, הנושא בתפקיד יושב-ראש ועדת הכספים, שהופעתו המבחילה גרמה לכך, שהוא הפסיד את ההצבעה לליכוד של שתי נערות בנות 18. ישבו בחדרי קבוצה קטנה של תלמידי י"ב מבת ים, שבאים אלי מדי פעם כדי שאנקד להם את שיריהם. אני נוטה לא רק לנקד, אלא להסביר את כללי הניקוד. ברקע התפרץ מהטלוויזיה מופע האימים מדיוני ועדת הכספים. ותגובה של שתי תלמידות מתוך הקבוצה הייתה "שקלנו להצביע בעד הליכוד, אבל חייבים לסלק את הפרחח הזה ואת יתר הפרחחים מהכנסת".
מופע האימים הזה אולי יפלס ליו"ר ועדת הכספים מקום טוב בפריימריז, אך הוא הפסיד את הקולות של שתי תלמידות מכתה י"ב בבית ספר "ישורון", שנחושות שפרחחים כמוהו אין להם מקום בכנסת ישראל. אני רוצה לבשר לרמטכ"ל במיל., העומד בראש מפלגת "ישר", שהוא הרוויח שני קולות של תלמידות כתה י"ב בבת ים בזכות מופע האימים של יו"ר וועדת הכספים.
וכשעמדנו להיפרד הוסיפה עוד תלמידה, סברתי שבנימין נתניהו מבקש חנינה כדי להשקיע את כל המאמצים לאחד את העם, אם התבהמות לשון וגסות רוח מובילה לאיחוד, אני לא בסביבה של האיחוד הזה. עוד קול של אוהדת ליכוד שברח מהליכוד. ואני, שלא נתתי ביטוי לדעותי הפוליטיות, יצאתי שבע רצון מתגובות של צעירות.
תאריך:  30/12/2025   |   עודכן:  30/12/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הופעה פרחחית של יו"ר ועדת הכספים
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
הופעה פרחחית של הליכוד
סכנה לדמוקרטיה   |  30/12/25 10:27
2
פרחחות זו מחמאה
TOM  |  30/12/25 11:40
3
מפיונר מנהל את ועדת הכספים ל"ת
יהודית  |  1/01/26 20:03
4
לצערי, הליכוד ינצח
אפרת  |  3/01/26 18:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלי אלון
מאסונות הטבע החמורים בתולדות המדינה    סיפור האסון הגם שהוא מאסונות הטבע הכבדים שידעה המדינה הוצנע משהו במשך שנים
יהונתן דחוח הלוי
חודשיים וחצי לפני מתקפת שבעה באוקטובר - שקמה ברסלר פרסמה את המסר הבא: "אין צבא עם בלי דמוקרטיה", לצד קישור לכתבה ב"וואלה" המדווחת על עצומת יוצאי מערך המבצעים המיוחדים, שבה נכתב: בלי דמוקרטיה, "לא יהיה צבא, לא יהיה ביטחון, ויהיה זה קץ מדינת ישראל"
יהונתן דחוח הלוי
אוגוסט 2022 - שר הביטחון בני גנץ לאחר סבב לחימה נגד הג’יהאד האיסלאמי: הושג היעד של "חיזוק ההרתעה"; במקביל, "ננקטת מדיניות אזרחית הומניטרית אחראית תוך חיזוק הכוחות המתונים על חשבון ארגוני הטרור"; "אני מבקש להודות למצרים, לקטר ולאו"ם על תרומתן לסיום הלחימה בעת הזו"
נפתלי ברזניאק
הערבי הוא תמיד קודם כל חלק מקולקטיב אזורי עוין    פלשתיני, ערבי, מזרח תיכוני    כלומר פוטנציאל אויב, וכלל לא משנה אם הוא למשל מוסלמי או נוצרי, וכאשר זה הופך לנרטיב יסוד, שנאה כבר איננה תוצר של מפגש, אלא של סיפור
עמנואל בן-סבו
אלה מתוכנו שכבר שכחו, מכרסמים בלגיטימיות של מדינת ישראל בארץ ובעולם שוכחים את הברור מאליו, את אלה שבבוקר טבח שבת שמחת תורה, לא הבדילו בין היהודים, לא בין שמאל וימין, לא בין דתיים לחילוניים, לא בין קיבוצניקים לעירוניים, לא בין מתיישבים לאנשי השומר הצעיר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il