אירן הצליחה לחרוץ חריצי ריגול בכיפת הביטחון הלאומי של מדינת ישראל. 31 אירועי ריגול שנחשפו, חמישים ואחד עצורים ונאשמים, ותמיהה אחת גדולה - איך מצליחים אויבי מדינת ישראל ומבקשי רעתה לרכוש במטבעות ובשטרות יהודים-ישראלים ומי שנמנים על זרי ישראל לבגוד בעמם ובמולדתם.
הריגול האירני הפיל חללים רבים, רבים מידי בקרב ציבורים שונים בחברה הישראלית. בתחילה כשהחלו להיחשף פרשיות הריגול, התחוור כי העילה המרכזית היא מצוקתו הכלכלית של המרגל. בהמשך התברר כי מדובר בחמדני בצע כסף, והשיא הוא בחיילים בשירות סדיר ובמשרתי מילואים הבוגדים בחבריהם ומתגייסים לשירות האויב המר.
נכון לכתיבת שורות אלה טרם נחשף אלי כהן של אירן ואף לא אשרף מרואן המצרי של משמרות המהפכה, כי אם דגי רקק, אשר משימותיהם הסתכמו, עד למעצרם, בצילום מבני ציבור, צילומי בסיסים צבאיים ומערכות הגנה וכן בצילומי בתי אנשי ביטחון, תמורת בצע כסף ולא ממניע אידאולוגי. אין פירושו של דבר שביננו אינם מסתובבים סוכני חרש ומרגלים אירנים ומשאר מדינות אויב ואף מדינות "ידידותיות" אשר אינם פועלים בתחבולות ומהווים סכנה ממשית לביטחון ישראל.
העולה מהאמור לעיל ברור דיו? מניע - בצע כסף, חמדנות, מצוקה כלכלית ומצוקה אישית. מעצרים? יותר מדי, אם כן מה חסר במשוואה ידועה מראש זו על-מנת לעצור את פרשיות הריגול הרבות מדי? אכיפה וענישה בלתי פרופורציונלית. תודות לתושיית זרועות הביטחון מתקיימת חשיפה גדולה של דגי הרקק הנופלים ברשת האירנית. תודות לזרועות הביטחון דגי הרקק נעצרים ומובאים לפני שופט. תודות לחשיבה המעוותת של לפני טבח שבת שמחת תורה, גזרי הדין נגד דגי רקק אלה הינם לכל היותר בדיחה לא מוצלחת ולכל הפחות, חרפה מבישה.
מערכת המשפט הישראלית חייבת להתייחס לתופעה המסוכנת והמסכנת של ריגול למען אויבי המדינה באופן חמור הרבה יותר. חייבת לגזור עונשים משמעותיים, חייבת להיות חלק מההרתעה מול המרגלים הפוטנציאלים החושבים לרגל נגד מדינתם. נרמול תופעת הריגול למען האויב היא אסון. אסור להתרגל לצבר הגדול של הפרשיות, אסור להתייחס אליהן כזוטות, כמעשים של אומללים וחסרי חוליות הפועלים ממניעים כלכליים. הנרמול הזה חודר גם לקודשי הקודשים - לצבא.
חדירת שירותי הביון האירנים לתוככי אנשי צבא, בסדיר ובמילואים, היא הרת אסון. קריאת השכמה ופנס אדום בוהק לכלל הרשויות בצבא ובמדינה. מצופה מהמחוקקים בכנסת ישראל לחוקק חוק מיוחד בו יקבע רף ענישה גבוה במיוחד שיוטל על הנאשמים בריגול כגד מדינת ישראל. בכוחה של הענישה המרתיעה לבלום את התופעה המדאיגה. הקלות הבלתי נסבלת בה מגויסים הסוכנים, גם אם רק דגי רקק, מטרידה מאוד ומחייבת התייחסות רב מערכתית. אפשר וחובה לבלום אותה.