X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
נתניהו. הנוסע השמיני [צילום: אלכס ברנדון/AP]
האם זה אני
הוא יודע, וגם כל מי שסביבו יודע, שזו הצגה כולם מבינים כיצד המערכת באמת פועלת כל שר יכול לצעוק, לאיים, ליזום הצעת חוק אבל שום דבר אינו מתקדם בלי הסכמה שקטה מלמעלה
אני? ישאל נתניהו את סביבתו בתדהמה. אני? האיש שעומד בראש ממשלה שבה כמעט איש משריה אינו מצליח להיטיב עם הציבור בתחומי אחריותו, למעט אולי שניים, אלו שמככבים יום אחר יום בכותרות, לא בזכות הישגים אלא בזכות ניצול מרבי של סמכויותיהם. שרים שהפכו את זכויותיהם הבלתי מוגבלות בחוק למכונת חדשות המייצרת שערוריות, פרובוקציות ורוע קולוסאלי.
ויש גם שרה אחת, שנראה כי קיבלה פקודה סמויה שלא לשהות בישראל. ממילא היא אינה עושה דבר בתחומה, אז מדוע שלא תעביר את שנות כהונתה בחו"ל? כאן, בינתיים, המדינה מדממת בכבישים. מספר ההרוגים בתאונות דרכים מטפס, ושיאים שליליים נשברים, כאילו מדובר בתחרות בינלאומית. ישראל אפילו אינה מתקבלת כחברה בארגונים בינלאומיים שמטרתם לצמצם את מספר ההרוגים למספר חד ספרתי בשנה. חד ספרתי, לא מאות. זהו הסטנדרט בחלק התרבותי של העולם, וזהו עומק הכישלון כאן. התרבות מתה עם רבים בדרכים, ההתעלמות והיהירות מנצחות.
ובתוך כל זה, אותם שרים ממשיכים לייצר חדשות ללא הפסקה. לא חדשות של בנייה, רפואה, חינוך או תשתיות, אלא חדשות של פירוק, הסתה ועימות. האולפנים מתמלאים, הרעש גובר, והרוע הופך למופע קבוע. ואז הוא חוזר ושואל, כמעט בכנות: "אני? הרי אני רק ראש הממשלה. רק זה שעל שמו רשומה הממשלה. לא זה שפועל בתוכה. הם, השרים, הם האחראים. הם המחוקקים, הם המצביעים, הם המנהלים. אני בסך-הכל יושב בראש השולחן ומקשיב."
אבל הוא יודע, וגם כל מי שסביבו יודע, שזו הצגה. כולם מבינים כיצד המערכת באמת פועלת. כל שר יכול לצעוק, לאיים, ליזום הצעת חוק. אבל שום דבר אינו מתקדם בלי הסכמה שקטה מלמעלה. לפעמים היא ניתנת במבט, לפעמים בהנהון, לפעמים בשתיקה. זו אינה הנהגה באמירה, אלא בהיתר גם במבט. וכשהביקורת מתקרבת, הוא עובר לשלב הבא. הכלכלה, הביטחון, העולם. תמיד יש עולם. תמיד יש איומים. תמיד יש סכנות. תמיד יש סיבה למה עכשיו לא הזמן לעסוק בזכויות, בנורמות, בגבולות של כוח. עכשיו צריך יציבות, עכשיו צריך משילות, עכשיו צריך להילחם. והמאבק הזה, כך הוא מסביר, מצדיק כמעט כל דבר.
ובזמן שהוא מדבר על אחריות לאומית, השרים שמסביבו ממשיכים ב'מלאכתם'. אחד פוגע במערכת המשפט, אחר בתקשורת, שלישי בזכויות של מיעוטים, הרביעי בחינוך והחמישי בתרבות ו... כל אחד מבצע את תפקידו, והוא תמיד נשאר נקי לכאורה. הוא הרי לא אמר. הוא רק לא עצר. כך נבנה המנגנון. לא בפקודה אחת ברורה, אלא בשרשרת של היתרים שקטים. כל חריגה הופכת לנורמה. כל שערורייה הופכת לרעש רקע. הציבור מתרגל, העיתונים מתעייפים, והאולפנים ממשיכים להתמלא באותו רוע, עד שהוא כבר לא נראה חריג, אלא כשגרה.
ובמרכז כל זה, האיש ששואל בתדהמה, אני?, ממשיך להחזיק בהגה, גם כשהוא מתעקש שהוא רק נוסע באוטובוס כמו 'הנוסע השמיני'.
Author
יועץ ביישור שיניים | דוא"ל
יועץ ביישור שיניים (אורתודונטיה), לכללית סמייל. סא"ל מיל'.
תאריך:  04/01/2026   |   עודכן:  04/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם זה אני
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
עוד כתבת שינאה של ברזניאק, אבל
יהודי מפוכח  |  4/01/26 10:21
2
אמת כואבת
דני לידאי  |  5/01/26 08:40
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור אידר
מנשיכת הנחש בגן העדן ועד לבור של יוסף במצרים: המשברים והבורות העמוקים ביותר הם הרחם שמתוכו נולדת האומה בכל פעם מחדש    היסטוריוסופיה בספר בראשית: הראייה הכפולה על פני המציאות ומאחוריה ששמרה עלינו מהגלות הראשונה ועד לגאולתנו הנוכחית    מחשבות לסיום ספר היסוד של עמנו
עוז גדות
כל עוד הנר דולק אפשר לתקן    חלומי, אני נזרק לאותה "מנהרת הזמן" של דאג וטוני, היא הסדרה המוכרת שגדלנו עליה, באופן מפתיע, אני נוחת הישר ב-7 באוקטובר 2023, לתוך הקפות שמחת תורה
יאיר נבות
מאחורי הקרב על קרקאס מסתתרת מציאות מורכבת: משטר מושחת ומדכא מול תרחיש שבו מעצמה עולמית מחליפה מנהיג כדי להבטיח חוזי אנרגיה ושדות נפט    האם מדובר בשחרור או בשידור חוזר של פנמה 1989?
ד"ר עדו נתניהו
הכרה חדשה משנה את תפיסתנו ומעצבת את תגובתנו לעולם    הבנת מטרות אויבינו מחייבת פעולה נחושה ולא ויתורים ריקים    שינוי פסיכולוגי עמוק מלמד אותנו להתעלם מהאשמות שווא עולמיות    ישראל ממשיכה בדרכה למרות גידופים, דיבות והשמצות מכל עבר
יעקב בן-שמש
החוק קובע הדחה רק לאחר הרשעה בעבירה שיש עמה קלון    הפסיקה הרחיבה לכתב אישום בלבד    כעת מוצע להדיח שר ללא חקירה וללא כתב אישום    היועצת המשפטית טוענת: די בדעתה כדי לחייב את ראש הממשלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il