סטודנטית לתואר שני בספרות עברית ופעילה בתנועות המחאה נגד ההפיכה המשטרתית, הוזמנה לחקירה על-ידי אנשי השב"כ בחשד לפגיעה בסמלי שלטון, וזאת רק על סמך קריאותיה בפייסבוק לצאת לרחובות נחושים להפגין נגד ההפיכה המשטרתית. השב"כ לא הזמין את מי שבאמת איים בגלוי על סמל שלטון, נשיא בית המשפט העליון. הסטודנטית לתואר שני בספרות עברית, שכל חטאה היה כתבה בפייסבוק, בה נכתבו דברי ביקורת נוקבת על המהפכה המשטרית בישראל. השב"כ חקר אותה על דברים שלא כתבה ולא חשבה לכתוב.
רק משטר, הצועד לעבר יישום נדבכי חיים פאשיסטיים, יכול לזמן לחקירה את הסטודנטית הקוראת לציבור לצאת לרחובות להפגין, ולפרש את קריאותיה הלגיטימיות, המקובלות בכל משטר דמוקרטי, כניסיון מצידה לפגיעה בסמלי שלטון בישראל. בצלאל סמוטריץ, שאמר במפורש שיש לדרוס סמל שלטון לא נחקר בהסתה לדרוס את חייו של נשיא בית המשפט העליון. הוא לא זכה לגינוי של ראש ממשלה בישראל ולחוויה להיות נחקר בחשד לפגיעה בסמלי שלטון.
סטודנטית חרוצה, השוקדת על לימודיה ומקדישה את זמנה גם לפעילות פוליטית, שהיא חלק מהווית חיים של חברה דמוקרטית, מוזמנת לחקירה. חקירה שנועדה רק כדי להפחידה, להרתיע אותה ולפגוע בנחישותה לפעולה פוליטית. מצער, שנמנע מעורך דינה לעמוד לצידה, כשמטיחים בה האשמות ומייחסים לה דברים, שלא כתבה ולא עלה בדעתה לבצעם.
כך פעל הנ.ק.ו.ד. בחשכה הסוביטית, כך פעלה החשכה של פינושה בצ'ילי, כך פועל החושך באירן. בל נלך בעיניים פקוחות לעבר האפלה של רודנות דיקטטורית, המגבילה את החופש לחשוב ולהתבטא.