X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
גנץ. מרגיש טוב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
לא קרובים למלחמה
אוגוסט 2022 - שר הביטחון בני גנץ: "אנחנו לא קרובים למלחמה יזומה באף אחת מהזירות, אבל כל הזירות רגישות; והסלמות יכולות להתפתח, ולכן אנו צריכים לשמור על רמת כוננות גבוהה; יש לנו מול עזה גם כלים אזרחיים; ככל שהוא [המצב הביטחוני] יישמר יציב, כך תהיה רווחה כלכלית הומניטרית בעזה"
ב-9 באוגוסט 2022, יממה לאחר סיום מבצע "עלות השחר", סבב לחימה בין ישראל לג’יהאד האיסלאמי ברצועת עזה, פרסם אתר החדשות "וואלה" ראיון שערך אמיר בוחבוט עם שר הביטחון בני גנץ, ולהלן קטעים מהראיון:
לאחר הפסקת האש עם הג'יהאד האיסלאמי ותום מבצע עלות השחר שהוגדר בישראל כהצלחה, שוחח היום (שלישי) שר הביטחון בני גנץ עם וואלה!, ופירט על התחושות וההישגים אחרי המבצע, פירט על התוכניות לעתיד, וגם התייחס למתיחות הגוברת ביהודה ושומרון, מול חיזבאללה בנוסע לאסדת הגז, וכן לאיום האירני.
אמיר בוחבוט: שלום שר הביטחון בני גנץ, איך אתה מרגיש אחרי מבצע עלות השחר?
בני גנץ: "אני מרגיש טוב. בעיקר מאוד שבע רצון ומבקש בהזדמנות זו להודות לכל תושבי הדרום, לאזרחי ישראל בכלל, שהפגינו עמידה איתה, למערכות הביטחון, צה"ל, שב"כ, משטרה, על הפיקוד שלהם. וגם ארגוני החירום, מד"א ואחרים שהעמידו את המוכנות שלהם. בכל פעם זו גאווה מתחדשת. אני מאוד מרוצה מתוצאות המבצע. אני לא שאנן או שחצן. יש לנו משימת הגנה מאוד חשובה. המבצע הזה פגש אותנו אחרי שיצרנו סביבה אסטרטגית נוחה, הן במעמדה של רצועת עזה, באיזונים שבין אזרחי לצבאי, בקשרים שלנו עם מדינות האזור, בתשתית המודיעינית ובתוכניות המבצעיות שהכנו. כשההזדמנות פוגשת את הצורך להפעיל את הכוח, זה נעשה בצורה מאוד טובה. הגענו להישגים יפים מאוד בפגיעה בארגון הג'יהאד האיסלאמי, גם בתחום ההרתעה שתהיה מרצועת עזה, ובשימור חופש הפעולה. אני חושב שהשגנו הישגים טובים. צריך לגמור מהר את התחקירים ולהיערך לאתגר הבא כי הוא יגיע".
אמיר בוחבוט: מה ההישג הבולט במבצע עלות השחר?
בני גנץ: "אני סבור שהיכולת לבצע את המערכה ממוקדת בצורה כל כך אפקטיבית עם פגיעה בשרשרת הפיקוד של הג'יהאד, בתשתיות המרכזיות שלו, בפעילים שלו, עם מיעוט נפגעים, לצערי לא בלי נפגעים אחרים בצד האזרחי של רצועת עזה, חלקם אגב מתוך שיגורים כושלים של הארגון. 20% מהשיגורים שלו לא פגשנו אותנו בכלל, זה המון. לצערי גם נהרגו אנשים כתוצאה מהעניין הזה, אבל אם אני אורז לך - הפגיעה בשרשרת הפיקוד, בתשתיות הג'יהאד, ביצוע מהיר ומדויק. אני חושב שזה היה טוב מאוד".
אמיר בוחבוט: היה יעד שרצית שצה"ל לא הספיק לתקוף ולהשמיד?
בני גנץ: "יש לנו תמיד הרבה מאוד מטרות. המושג הזה בנק מטרות הוא מושג ישן אבל מוכר בעגה הצה"לית הביטחונית, יש המון אנשים במערכות המודיעין והתכנון המבצעי שעמלים לקיים את זה. תמיד יהיה לנו על מה לעבוד".
אמיר בוחבוט: חרף הפסקת האש בתיווך המצרי, יש עדיין חופש פעולה לצה"ל לפעול נגד ג'יהאד איסלאמי בעזה וביהודה ושומרון? או שהפסקת האש מסנדלת אותך?
בני גנץ: "קודם כל אנחנו מקווים שהפסקת האש תחזיק. לא לחינם הסכמנו לזה שהיא תתרחש. אבל אנחנו מעוניינים בשימורו של השקט ובשימורו של הביטחון. ואם אנחנו נזהה משהו אחר אז נקיים הערכת מצב ונחליט מה אנחנו עושים עם זה, גם בתוך הצבא ובתוך מערכת הביטחון. במובן הזה חופש הפעולה שלנו נשמר, ולראיה הלילה האחרון והבוקר הייתה פעילות באזור שכם, במקרה הזה לחיסולו של איום שעמד לצאת פעם נוספת. זאת למרות שאנשים יכולים להעביר ביקורת על זה שנעשה מבצע לילה אחרי שנגמר מבצע אחר".
[...]
אמיר בוחבוט: חמאס במבצע עלות השחר עמד מהצד והסתכל על איך צה"ל תוקף את הג'יהאד האיסלאמי. איך הוא יוצא מהמבצע הזה? הוא נראה כאילו הוא ישתף פעולה עם צה"ל?
בני גנץ: "אני לא משתף פעולה עם חמאס ולא אשתף פעולה עם חמאס. חמאס אחראי למה שהוא עשה ברצועת עזה. יש לנו מולו כלים צבאיים, ויש לנו מול רצועת עזה גם כלים אזרחיים. כשיהיה שקט יהיה יותר טוב שם. כשיהיה רע? יהיה רע לכולם".
אמיר בוחבוט: עד כה יצאו 14 אלף פועלים פלשתינים מרצועת עזה לעבודה בישראל. יש כבר מכסה נוספת בקנה? מה אתה מייעד בסוגיה הכלכלית?
בני גנץ: "אנחנו רצינו להמשיך במדרגות של 1,500, להמשיך ולגדול. אני חושב שאם יש אנשים מעזה שיוצאים להמשיך לעבוד, זה דבר טוב לעזתים, זה דבר טוב לישראל ואני מקווה שאפשר יהיה להמשיך לעשות את זה. החסם היחידי בהמשך התפתחות הפועלים שמגיעים לארץ זה המצב הביטחוני. ככל שהוא יישמר יציב, כך תהיה רווחה כלכלית הומניטרית ברצועת עזה. אני מקווה שיהיה אפשר להמשיך את זה. אני עובד במדרגות של 1000-1,500 כל פעם מחדש. ככל שהמערך יציב ומתקיים. יש לנו מדרגה של 20 אלף שאנחנו יכולים להסתכל עד אליה ולצמוח ומשם לקיים הערכת מצב מחודשת".
אמיר בוחבוט: מדברים עכשיו על טיסות של פלשתינים דרך שדה התעופה רמון. זה טוב או רע לביטחון? זה סיכון ביטחוני שאתם לוקחים?
בני גנץ: "מדובר בפיילוט שכמובן מנוהל בצורה ביטחונית מושלמת. אין שום סיכון ביטחוני במה שאנחנו בוחנים. זה יכול להוות דבר טוב לפלשתינים, אבל לא פחות מזה לאילת ותושבי הדרום כי אם נצליח לפתח תעופה בינלאומית בשדה תעופה רמון זה דבר טוב למדינת ישראל. אבל כאמור זה ראשוני, זה פיילוט. נראה איך זה מתקדם. תושבי אילת מאוד חשובים. מאוד חשוב לי שהגמישות התחבורתית שלהם משדה תעופה רמון לתל אביב תישמר כל הזמן. וזה יהיה בראש סדר העדיפות שלי כל הזמן".
[...]
אמיר בוחבוט: ישראל קרובה למלחמה באחת הזירות?
בני גנץ: "אנחנו לא קרובים למלחמה יזומה באף אחת מהזירות אבל כל הזירות הן רגישות ואנחנו חיים בסביבה שמתוך התנסות, הסלמות יכולות להתפתח ולכן אנחנו צריכים לשמור על רמת כוננות גבוהה בכל אחת מהזירות". [סימוכין]
Author
פרשן, חוקר | דוא"ל
סא"ל (במיל). מזרחן וחוקר טרור ותנועות אסאלמיות קיצוניות במזה"ת ובצפון אמריקה. חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. שותף בחברת Orient Research Group, המספקת מידע וייעוץ אסטרטגי.
תאריך:  17/02/2026   |   עודכן:  17/02/2026
+חשד לשוחד במפקדה האמריקנית בקריית גת: ניסיון להבריח סחורות לעזה 02:14 18/02/26  |  עידן יוסף
מערכת הביטחון בוחנת חשד שלפיו גורמים עברייניים בכירים ניסו לשחד גורמים זרים במפקדה האמריקנית בקריית גת, העוסקת בענייני שיקום עזה, במטרה להבריח סחורות אסורות לרצועה.
על-פי החשד, מדובר בשיתוף פעולה בין עבריינים ישראלים לבין גורמים במפקדה, כאשר התכלית היא הברחת סחורות תוך גריפת רווחים כספיים משמעותיים. הפרשה מצויה בשלב בדיקה, ולא נמסרו פרטים נוספים (i24News).
+בצלאל זיני הודה שקיבל מזומן מפקודו, וטען: "לא ידעתי על ההברחות" 00:54 18/02/26  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
קצין המילואים בצלאל זיני אישר שקיבל “שלוש-ארבע פעמים” כסף מזומן מאביאל בן דוד וטען כי נועד ליחידה  ▪  בהמשך אמר שבדיעבד הבין שהכסף קשור להברחות אך לא ידע בזמן אמת  ▪  בכתב האישום נטען להברחת טבק וסיגריות  ▪  מחלוקת סביב סעיף “סיוע לאויב בזמן מלחמה”
זיני. לא הודה שקיבל סיגריות [צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
+"המרגל מפיקוד הדרום" מבקש פטור מאחריות פלילית בשל לקות נפשית 22:54 17/02/26  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
קצין המילואים אסף שמואלביץ' פנה למחוזי בבאר שבע בבקשה להכריז עליו זכאי מחמת לקות נפשית  ▪  הבקשה נסמכת על שלוש חוות דעת רפואיות שלטענת ההגנה מקובלות גם על המדינה  ▪  המשפחה: "בלון הקונספירציה של הריגול והבגידה התפוצץ"  ▪  ההליך מתנהל למעלה משנתיים, ובתקופה זו שהה הנאשם במעצר בתנאים קשים
אסף שמואלביץ [צילום: באדיבות המשפחה]
+אנגלמן: מחלוקות שרים מנעו מינוי גורם מתכלל להפעלת המערכות בחירום 15:59 17/02/26  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
התשתית החוקתית נקבעה ב-1951 ולא עודכנה עד היום  ▪  ממליץ לשקול את אסטרטגיית ההתבססות על דלקים מייצור מקומי  ▪  העדר חקיקה מקשה על ניהול משק האנרגיה בחירום
הפגיעה האירנית בבתי הזיקוק בחיפה [צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
+תוכנית עבודה 14:15 17/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
כשלושה חודשים לפני מתקפת שבעה באוקטובר - "מטרות ויעדים" של משרד החוץ בתוכנית העבודה לשנת 2023: "ייצוב הזירה הפלשתינית: מעטפת מדינית לביטחון בזירה הפלשתינית ושיפור וייצוב המצב ברשות הפלשתינית; יישום תוכנית "ביטחון תמורת כלכלה" ברצועת עזה"
נתניהו. הצבת יעדים ברורים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אי יציבות ביטחונית 13:35 17/02/26  |  יהונתן דחוח הלוי   |   לרשימה המלאה
דצמבר 2022 – יואב לימור מדווח על הערכת המודיעין השנתית של אמ"ן: "מאז מבצע "שומר החומות" הוא [חמאס] מנסה להציג את עצמו ככתובת שלטונית אמיתית ולא רק כארגון טרור ) הדברים נכונים גם לגבי מנהיגו, יחיא סינוואר, שמתאמץ באחרונה לבנות לעצמו תדמית של מדינאי, ולא רק של לוחם"
חליוה. בראש אגף המודיעין [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+זה שלנו 10:58 17/02/26  |  יזהר שי   |   לרשימה המלאה
כך יאה לגיבורים שמשפחותיהם לא מוכנות להתיישר עם צביעותה של ממשלת אסון ה-7.10, משפחות שלא מוכנות להשלים עם שכתוב ההיסטוריה, עם הבריחה מחקר האמת
לא להעז לגעת [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
+טבח שמחת תורה 08:47 17/02/26  |  רון בריימן   |   לרשימה המלאה
איש לא העלה בדעתו לקרוא למלחמת יום הכיפורים בשם מלחמת 6 באוקטובר  ▪  היה ברור לכל ששמה של המלחמה צריך להיות מלחמת יום הכיפורים  ▪  באופן דומה, המלחמה הנוכחית מן הראוי שתיקרא מלחמה/טבח שמחת תורה, ולא מלחמה/טבח שבעה באוקטובר
אכזריות נוראה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+הנצחת אסון 7 אוקטובר - חשיבה יצירתית 08:31 17/02/26  |  רפאל בוכניק   |   לרשימה המלאה
תכלול מצרפי של קורות 7 באוקטובר הופך את המושג הקונטרוברסלי "טבח" למינימליסטי, בבואו לגלם את אשר אירע  ▪  לכן מתבקשת חשיבה יצירתית יותר באופן שתפיק מונח קליט ומעביר מסר, שיש בו כדי להכיל הן את האסון האיום ונורא, והן את המאבק לתקומה
גיא הרגה [צילום: צפריר אביוב/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת התקומה
יזהר שי
כך יאה לגיבורים שמשפחותיהם לא מוכנות להתיישר עם צביעותה של ממשלת אסון ה-7.10, משפחות שלא מוכנות להשלים עם שכתוב ההיסטוריה, עם הבריחה מחקר האמת
רון בריימן
איש לא העלה בדעתו לקרוא למלחמת יום הכיפורים בשם מלחמת 6 באוקטובר    היה ברור לכל ששמה של המלחמה צריך להיות מלחמת יום הכיפורים    באופן דומה, המלחמה הנוכחית מן הראוי שתיקרא מלחמה/טבח שמחת תורה, ולא מלחמה/טבח שבעה באוקטובר
רפאל בוכניק
תכלול מצרפי של קורות 7 באוקטובר הופך את המושג הקונטרוברסלי "טבח" למינימליסטי, בבואו לגלם את אשר אירע    לכן מתבקשת חשיבה יצירתית יותר באופן שתפיק מונח קליט ומעביר מסר, שיש בו כדי להכיל הן את האסון האיום ונורא, והן את המאבק לתקומה
מירב ארד
חשיפת המודיעין בטלפונים של מחבלי הנוחבה: בצה"ל מודים כי חמאס השתמש בסימן מוסכם בוואטסאפ כדי להוציא אלפי מחבלים לפעולה ב-7 באוקטובר    הקוד הופץ כבר פעמיים בעבר, אך המתקפה בוטלה בשל חילוקי דעות פנימיים
מירב ארד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il