נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הורה על המבצע הצבאי האמריקני הגדול ביותר מאז הפלישה לעירק, וזאת מחדר האוכל של מועדון הגולף הפרטי שלו בפאלם ביץ', פלורידה. שר ההגנה פיט הגסת' ויו"ר המטות המשולבים הגנרל דן קיין טסו למאר-א-לאגו כדי לפקח על התקיפות באופן אישי (28.02.26). המפקדה הוקמה בחדר מאובטח באתר נופש, במקום בפנטגון או בחדר המצב המוכר, באותו המבנה שבו אישר טראמפ בעבר את חיסול סולימאני ואת התקיפות בסוריה.
הפעולה הצבאית שבוצעה עשויה להתברר כעריפת ראשה של הנהגת משמרות המהפכה. על-פי דיווחים בסוכנות הידיעות רויטרס, מספר מפקדים בכירים בארגון נהרגו בתקיפה. גורמים ישראלים מעריכים כי מפקד כוחות היבשה של משמרות המהפכה, הגנרל מוחמד פאקפור, חוסל. כמו-כן, דווח על מותם של שר ההגנה עזיז נסירזאדה ועלי שמחאני, מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי ויועצו האסטרטגי הקרוב של חמינאי. כלי התקשורת הממלכתיים בטהרן דיווחו על 51 הרוגים אך נמנעו מלנקוב בשמות של אנשי צבא.
השתיקה האירנית נתפסת כאישור לממדי הפגיעה. בעוד שהמשטר נוהג לשדר תמונות של נפגעים אזרחים תוך דקות, במקרה של חיסול גנרלים משתרר שקט עד לבירור מצבת כוח האדם. דפוס דומה נרשם לאחר מבצע "חתונה אדומה" (יוני 2025), אז הכחישה אירן את אובדנם של 30 גנרלים במשך שלושה ימים. נכון לעכשיו, לא פורסמו הצהרות מפי מפקדים בשמם ולא הוצגו הוכחות חיים מפאקפור או נסירזאדה.
התקיפות פגעו ביעדים בשעה 08:15 בבוקר (שעון טהרן), באור יום, בניגוד לתקיפות ישראליות קודמות שבוצעו בחסות החשיכה. הבחירה במועד זה נבעה מזיהוי מודיעיני של התכנסות הנהגה שהתרחשה בשעות היום בלבד. המבצע הלוגיסטי הנרחב, שכלל מטוסי F-22 ומאות טיסות תובלה, נועד להנחית מכה מדויקת אחת ברגע המפגש. בתגובה, שיגרו משמרות המהפכה טילים לעבר בחריין, קטר, כווית, איחוד האמירויות וירדן. רוב הטילים יורטו, אך אזרח אחד נהרג באבו דאבי. ערב הסעודית הודיעה בתגובה כי תפעיל את כל יכולותיה נגד אירן.
המערכת הצבאית האירנית ספגה מהלומה ישירה במרכז קבלת ההחלטות שלה, וזאת לאחר שמתקפת הנגד הרחבה שביצעה נכשלה ברובה. כעת, בחלוף יממה מתחילת הלחימה, השאלה המרכזית בקהילה הבינלאומית היא מי מהנהגת המשטר בטהרן נותר בחיים כדי להחליט על צעדיו הבאים של הארגון.