לעומת
נתניהו שאינו פותח את הפה,
דונלד טראמפ אינו סוגר אותו. זהו מאפיין שלו לאורך שנים: נאומים אין-סופיים (מצב האומה שלו לפני שבועיים היה הארוך ביותר בהיסטוריה – 108 דקות), מסיבות עיתונאים ממושכות, מענה לעיתונאים כמעט בכל הזדמנות אפשרית. מבין שני מצבי הקיצון, זה של טראמפ עדיף בדמוקרטיה – למרות הנטיות המאוד-סמכותניות שלו.
יש בעיות קשות בדברנות הזאת. בשל סגנונו הפומפוזי, הכזבני והבריוני, טראמפ מעצים כל דבר בלי קשר למציאות. ביוני שעבר הוא הכריז שתוכנית הגרעין האירנית הושמדה, וכעת הוא טוען שבאותו מועד אירן הייתה רחוקה שבועיים מהיכולת להשמיד את ישראל. הוא מבטיח לאירנים "מוות, אש וזעם" – אחרי שהבטיח "אש וזעם" גם ל
קוריאה הצפונית, רק כדי להשלים עם היותה מעצמה גרעינית שיכולה לפגוע בארה"ב. הוא דרש מאירן "כניעה ללא תנאי", אבל הדוברת קרוליין לוויט הסבירה שהוא התכוון לכך שאירן לא תוכל לכפות את תנאיה.
זה לא מצחיק בשום מצב, וזה מדאיג מאוד בזמן מלחמה. לפי כל הסימנים, לטראמפ וממשלו אין יעדים ברורים למלחמה: הם דיברו על הפלת המשטר, חיסול תוכנית הגרעין, הרס היכולת הבליסטית, הפסקת התמיכה בשלוחים, הסרת האיום האיזורי – מטרות מרחיקות לכת וחלקן בלתי אפשריות, ואשר מצריכות שיטות שונות ובחלקן סותרות. וכאשר אין יעד, אזי מצד אחד קשה מאוד לקבוע מתי באמת הושג ניצחון, ומצד שני – קל מאוד להכריז עליו בכל נקודת זמן. זהו נתיב שיכול להוביל או לשקיעה ממושכת בבוץ או להפסקת המלחמה מוקדם מדי.