X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
פרטים של כ-200 מיליון אמריקנים נגנבו על-ידי האקר בן 25 מווייטנאם. כך תוודאו שזה לא קורה גם לכם? מה זה גניבת זהות ואיך תימנעו ממנה?
▪  ▪  ▪
להישמר מפני האקרים [צילום: פלאש 90]
יו מין נגו [צילום מסך]

אחת מפרשות האבטחה הגדולות ביותר של השנים האחרונות הגיעה החודש לסיומה עם מאסרו של היו מין נגו – האקר וייטנאמי בן 25 שלפי האישומים נגדו הצליח לגנוב ולאסוף מידע אישי של כ-200 מיליון אמריקנים ולמכור אותם בפורמים מחתרתיים באינטרנט. האקר הצעיר נעצר על-ידי השירות החשאי האמריקני והובא למשפט – שם נגזרו עליו לא פחות משלוש עשרה שנות מאסר.
בין הפרטים שנגנבו על-ידי היו מין נגו היו כתובות, מספרי טלפון, מספרי ביטוח לאומי ואף נתונים פיננסיים כמו מספרי כרטיסי האשראי וחשבונות בנק – ששימשו למשיכה של כ-60 מיליון דולר מאזרחים אמריקנים בין השנים 2007 ל-2013.
למה הזהות שלכם כל כך יקרה?
גניבת זהות לא חייבת להיות השתלטות טוטאלית על החשבון שלכם, כך שאם חשבתם שתחזרו הביתה יום אחד ותמצאו את בן או בת הזוג שלכם עם אדם זר שטוען שהוא אתם – לא זו הכוונה.
גניבת זהות יכולה לבוא לידי ביטוי בכל מיני אופנים – אדם יכול להשתלט על חשבון הפייסבוק שלכם כדי להפיץ הונאות או תוכנות זדוניות, או שהוא יכול להשתמש בכרטיס האשראי שלכם או לעשות העברות כספים בשמכם. במקרים נדירים יותר הצליחו פושעים להשתלט על זהויות של אנשים שנפטרו על-מנת להתחמק מלתת דין וחשבון על פשעים שנעשו בשמו. אבל ביום יום גניבת זהות מבוצעת עבור אחת או יותר מהסיבות הבאות:
  • משיכת כספים מחשבון הבנק של הקורבן.
  • השתלטות על חשבונות או קבצים של הקורבן למטרת כופר.
  • הפצת הונאות ברשתות החברתיות או בדואר האלקטרוני – כמו "נשדדתי במהלך החופשה ואני צריך שתשלח לי כסף".
  • השגת מידע אישי או רגיש על-ידי השתלטות על חשבון הדואר האלקטרוני האישי או העסקי של הקורבן.
כך הזהות הדיגיטלית שלכם מאפשרת לפושעי הרשת לעשות רווח קל על חשבונכם, ואם אתם רוצים להקשות עליהם לעשות את זה עליכם להקפיד על הכללים הבאים:
  • השתמשו בסיסמאות חזקות – מומחי אבטחה רבים טוענים שזמנן של הסיסמאות עבר מזמן ויש לעבור להשתמש במנגנוני הגנה טובים יותר, אך עד שאותם מומחים ימציאו לנו מנגנון אבטחה יעיל ושימושי שיחליף את אותן סיסמאות אנחנו צריכים להקפיד על שימוש בסיסמאות חזקות שיקשו פושעי הרשת להשתלט על החשבונות שלנו. שימוש בסיסמאות חזקות הוא כמו שימוש בשרשרת לאופנוע – גנבים מקצועיים יודעים לפרוץ את השרשראות האלו בקלות, אבל הם עדיין יעדיפו לגנוב את האופנוע שלא קשור בשרשרת. האקרים מיומנים יוכלו לפרוץ כל סיסמה – לא משנה עד כמה היא חזקה – בעזרת הכלים והמשאבים המתאימים, אבל לרוב הם יוותרו על השקעת זמן רב בפריצה לחשבון מאובטח כאשר ישנם מיליוני חשבונות שאינם מאובטחים. סיסמה חזקה היא כזו המורכבת משילוב רנדומלי של ספרות, סמלים ואותיות לועזיות "גדולות וקטנות". סיסמאות כמו "12345" או "superman" הן סיסמאות כל כך חלשות עד שהן יפרצו תוך שניות והן לא יגנו על החשבונות או המידע שלכם – עם זאת הרבה מאוד גולשים עדיין משתמשים בהן.
  • השתמשו באימות כפול – מנגנוני אימות כפול מאפשרים את אימות הזהות שלכם על-ידי הזנת קוד חד-פעמי הנשלח לטלפון הנייד שלכם בנוסף לשם המשתמש והסיסמה שלכם – במיוחד אם אתם מנסים להיכנס לחשבון שלכם ממחשב ציבורי או ממחשב שאתם לא נוהגים להתחבר ממנו בדרך כלל. רוב החברות המספקות לכם שירותים מקוונים – כמו גוגל, פייסבוק, טוויטר ועוד, מאפשרות – ואף ממליצות – להשתמש באימות כפול על-מנת להגן על החשבון שלכם בצורה טובה יותר.
  • הקפידו על הכללים הבסיסיים של גלישה בטוחה – זה כולל הימנעות מלחיצה על קישורים או פתיחת קבצים חשודים או כאלו שמגיעים ממקור לא ידוע או מפוקפק, לא לספק פרטים אישיים לזרים וכו'. תזכרו תמיד שפושעי הרשת מנסים להתחזות לגופים מוכרים או אפילו אנשים שאתם מכירים מרשימת אנשי הקשר שלכם, כדי לנסות לגרום לכם להיענות לדרישתם – כך שעליכם להיות חשדניים גם אם הכל נראה תמים.
  • הגנו על חשבונות המדיה החברתית שלכם – רשתות חברתיות כמו פייסבוק, טוויטר ואחרות מעודדות את המשתמשים שלהן לשתף כמה שיותר מידע עם החברים שלהם. פושעי הרשת יודעים זאת היטב והם משקיעים משאבים רבים כדי לחטוף חשבונות מדיה חברתית. בנוסף לסיסמה חזקה והקפדה על כללי הגלישה הבטוחה, עליכם להגביל את המידע שאתם חושפים ברשתות החברתיות לחברים שלכם בלבד על-ידי שימוש בהגדרות הפרופיל שלכם או מחיקת המידע הרגיש לחלוטין. בשום אופן אין לשתף מידע אישי כמו כתובת מגורים, מספר טלפון או פרטי זיהוי כמו מספר תעודת זהות, מספר דרכון או מספר רישיון נהיגה – ועל אחת כמה וכמה נתונים פיננסיים כמו מספרי חשבון בנק וכרטיסי אשראי.
  • הקפידו לעדכן תוכנות במחשב – תוכנות המחשב שלנו חשופות לפרצות דרכן יכולים פושעי הרשת לחדור לנו למחשב, לכן מומלץ להשתמש בתוכנות חוקיות ועדכניות. במיוחד הקפידו לעדכן את מערכת ההפעלה, נגן הפלאש, דפדפנים ואת תוכנת הג'אווה.

הכותב הוא מנכ"ל ESET ישראל, המפתחת האנטי וירוס NOD32 וחברת האבטחה החמישית בגודלה בעולם. מיוצגת בישראל על-ידי חברת קומסקיור.
תאריך:  23/07/2015   |   עודכן:  26/07/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
להימנע מגניבת זהות ברשת
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לא ליפתוח דואר אלקרוני לא מוכר
דוור  |  23/07/15 16:19
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הראלה ישי
כאשר אנו רוצים לעבוד על נקודה מסוימת עם בן/בת הזוג, אין טעם שנחזור שוב ושוב על אותן הערות. אם ניסינו כל-כך הרבה פעמים ובכל זאת שום דבר לא השתנה, כנראה שצריך לשנות גישה
אברהם הללי
דברים ברורים עם הבעה ברורה ולא מגומגמת דבר בלשון העם אל כל ישראל, שלא יאמרו אלה שבשוק לו היינו, שם היינו משיבים למשה על תוכחותיו, לכן משה כינס את כל העם
ראובן לייב
דוח ועדת-לוקר מאשר, למעשה, את ממצאיהם של החוקרים בועז ארד וירון לרמן, שהצביעו עוד לפני שנים אחדות על הצורך בהקמתו של צבא חסכוני ויעיל
נסים עוג'ר
הממשלה מוצאת דרך נוספת או אם תרצו צינור נוסף להגדלת הכנסותיה תחת כסות הגנה על הסביבה. אם נזכיר לכם הגדלת הכנסות של רשות מקומית באמצעות חיובי ארנונה לא טעיתם
אסתר שניאורסון גרי
מתי הפכה גלי צה"ל מתחנה שהיא חלק בלתי נפרד מישראל לתחנה שמשרתת את האויב הערבי, לתחנה אנטי ציונית, אנטי ישראלית, נוטפת ארס ושנאה להתיישבות ביהודה ושומרון, למדמנה של רוע ושיתוף פעולה גלוי עם אויבי ישראל, לדריסת החלום והמעשה הציוני?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il