ההתיישבות היהודית ביש"ע
הישובים שנבנו ויושבו על-פי הוראות ממשלות ישראל, בצורה חוקית ומאושרת, נתונים למרות חוקי ישראל ומדינתה. יצירה מלאכותית של בתי משפט או בתי דין מיוחדים ליו"ש, עלולים להביא לפיצול המדינה לשתי מדינות של עם אחד. הרעיון הזה של מערכת מיוחדת ליו"ש חייב להיגנז, בעודו באיבו.
הפתרון הנכון - גבולות קבע
אז נכון, כשבאים למו"מ או הסכם שומרים את הקלפים קרוב לחזה, כך עושה ומבין כל שחקן פוקר מקצועי וכל עו"ד או מנהל מו"מ מקצועי. אבל כאשר נגמר זמן הדיונים הפתרון הוא מהלך דרמטי ששובר את הקיפאון.
על ישראל לעשות מהלך דרמטי
הפתרון המוצע - הצגת תוכנית מדינית שבה ישרטטו גבולות ישראל בני הגנה לפי חישובים אסטרטגיים, כאשר גושי ההתיישבות הגדולים בידי ישראל ויסופחו בשלב ב' למדינה כאשר קו בקעת הירדן בידי ישראל, מטעמי ביטחון קיומי וירושלים, נשארת 02, כולל בורות המים. הקהילייה האירופית מתחילה להתעייף וכאשר הסכם הגרעין עם אירן יתחיל להתממש, על ישראל לפרוץ עם התוכנית שהצעתי, לפני שיתחילו לחצים, חרמות ואיומים.
האיומים של אובמה
הם חלק ממדיניות עולמית אירופית כדי ללחוץ על ישראל ויהודי ארה"ב. ההצהרה של אובמה, בנאומו האחרון לאומה כי אם לא יהיה הסכם, האירנים יגיעו לפצצת אטום, תוך שלושה חודשים, יש בה סתירה לוגית, שהרי אם הם קרובים כל כך להגשמה, לא סביר שהם יחכו 10 שנים, לפי ההסכם, להגיע לפצצה. לכן ברור שאובמה מאיים, במלחמה, בטילים, כדי לא לאבד את הקול היהודי הדמוקרטי, לקראת הבחירות הקרובות.
יהדות ארה"ב וישראל
ראש המוסד לשעבר, מה הלווי, פרסם מאמר בידיעות (6.8.15), לפיו לא צריך להפיל על יהודי ארה"ב, את הבחירה בין ישראל לארה"ב, לאמור: התמיכה באובמה או בישראל בהתנגדותה הנמרצת להסכם שמוביל נתניהו, כנראה לבד בעולם. לפי הלווי - גורל ישראל - יקבע ע"י ישראל.
יהדות ארה"ב והעולם - יהדות התפוצות, בראשות ארה"ב, היא חלק אינטגרלי מהעם היהודי ויש לו חלק ומעמד, בגורלה של מדינת ישראל. העם היהודי כבר היה ללא מדינה וזה הוביל אותו לקטסטרופות היסטוריות הפזורות לאורך ההיסטוריה האנושית.
עם אחד - מדינה אחת
זאת תמצית האידאולוגיה הנכונה. פיצול העם היהודי תהיה שגיאה היסטורית. לפיכך ובשם כך - ליהודי ארה"ב תפקיד חשוב גם למדינת ישראל, ומותר וחשוב לשתף אותם ולבקש מהם לתמוך בקו של מדינת ישראל וביטחונה. כפי שהדבר משתקף בעיני ממשלת ישראל.
הספר "פלשתין" של חמינאי
בימים אלה פרסם חמינאי ספר ובו תוכנית סדורה להשמדת ישראל. הספר מזכיר בקווי המתאר שלו את הספר "מיין קאמפ" מתחילת שנות השלושים של המאה הקודמת. גם אז לא התייחסו ברצינות לספר ולכותב, גם כשהוא הגיע לשלטון בגרמניה וגם כשהחל ליישם אותו.
הסכם הגרעין והספר כנראה שלא מספיקים כדי להתריע על הסכנה הקיומית וארה"ב ואירופה מחכים לתחילת ביצועה, כדי לא לעשות כלום, כפי שעשו במלחמת העולם השנייה. מזל שיש לנו מדינה - ויש לה גרעין - בנוסח גרעיני עפולה.