X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
מפחד מפני 'מה יאמרו'. שר הביטחון יעלון [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
בלבול ופאניקה
בפרשת החייל בחברון משדר שר הביטחון משה יעלון בלבול ופאניקה, שעלולים להפוך את צה"ל, לצבא הגנה לישמעאל
מנחם רהט פובליציסט, חבר מערכת מעריב לשעבר
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
התחייבות חדשה לאם העברייה
התנהלות יעלון מאז 2013 מחייבת עידכון התחייבותו בת האלמוות של שר הביטחון הראשון דוד בן-גוריון, לאם העברייה. מעתה ייאמר בצה"ל: "תדע כל אם עברייה, שהיא מוסרת את גורל בניה לידי מפקדים, שתדמיתו של צה"ל חשובה בעיניהם יותר מכל"...

    עידן יוסף
יעלון: החייל סרח; בנט: משפיע על מצ"ח

    עידן יוסף
"הכוחות השפויים במדינה חייבים להתאחד"

    איציק וולף
"מי שנותן גיבוי לחייל שסרח אינו נותן גיבוי למפקדיו"

1. מדהים להיווכח כיצד הפך הצבא האדיר ביותר במזרח התיכון ומן החזקים בעולם, לעלה נידף ברוח ובהבל פיהם של כמה לבלרי בצלם, והכל כדי להצטלם יפה במצלמות של בצלם.
סיפורו של החייל מחברון, ללא כל קשר להחלטות המשפטיות בעניינו, מעיד על פאניקה עצמית, פחדנות ושפיפות קומה גלותית, שאחזו בראש הממשלה וברמטכ"ל. שניהם, מסתבר, 'שפוטים', של שר ביטחון מפוחד מפני 'מה יאמרו', שהתנהלותו מעקרת את חיילי צה"ל, מטילה עליהם בעל כורחם חובת התייעצות בעורך דין לפני כל ירייה, והופכת אותם לחיילי צבא הגנה לישמעאל.
פרשת החייל היורה, הוכיחה סופית מה שהוכח כבר בפרשת סא"ל שלום אייזנר, סמח"ט הבקעה, שנענש ב-2013, חצי שנה אחר כניסת יעלון ללשכת שר הביטחון, על שהעז להרים ידו על פלשתינים ופעילי שלום עכשיו אירופיים: שתדמית צה"ל חשובה בעיני השר יותר מכל. התנהלותו מאז 2013 מחייבת עידכון התחייבותו בת האלמוות של שר הביטחון הראשון דוד בן-גוריון, לאם העברייה. מעתה ייאמר בצה"ל: "תדע כל אם עברייה, שהיא מוסרת את גורל בניה לידי מפקדים, שתדמיתו של צה"ל חשובה בעיניהם יותר מכל"...
2. הבלבול והפאניקה שאחזו בצה"ל, בהנחיית השר, מחלחלים אל החיילים. מאז איזוקו של החייל מחברון והאשמתו ברצח, מהססים יותר ויותר לוחמים לפתוח בירי חיוני כלפי טרוריסטים פלשתינים בני מוות.
בבת אחת נשכחו כל תורות הלחימה שהנחילו רפול, מאיר הר-ציון, דווידי, דני מט ואחרים, ללוחמים שיצאו למגר טרור אכזרי, שנועד לשחוט יהודים ללא אבחנה, ממש כבימי הנאצים. באבחת צלמי בצלם, נשכחו אמירות של ראשי ממשלה ובכירים אחרים ש"מחבל צריך לחסל, לא לנטרל"; ונמחקו דברים שהשמיעו שרים בממשלה הנוכחית: "יידע כל מחבל שהוא לא ישוב לעולם הביתה". כך גם התאדו לקחים שהפיקו, בצדק, חיילים מאירועים דומים, שהסתיימו בצל"ש: למשל, קצין משטרה, שנזעק לאירוע טרור בראשון לציון לאחר שהמחבל נוטרל ושכב פצוע, וביצע ליתר ביטחון נוהל וידוא הריגה (האירוע מתועד בסרטון באינטרנט).
בבת אחת חזרנו לאמירות שיקריות בנוסח טוהר הנשק, שגם אם יש להן מקום בלחימה נגד אויב, שמוכן לקבל על עצמו מגבלות שנקבעו באמנות ז'נבה והאג, הרי ברור שאין להן תוקף כשהצד השני מצפצף על כל האמנות הבינלאומיות. אין שום אמנה בינלאומית שמעניקה זכות הישרדות לטרוריסטים, שבזים להן באכזריות (כפי שמוכיחים מחבלי דאעש, החמאס ואפילו הפתח').
הבלבול והפאניקה השכיחו, שהעיקרון הוא, שהמתעלם מערכים אנושיים בסיסיים, אינו זכאי להגנתם. שתוקפן שדורס את חוקי המלחמה, אינו זכאי לצפות שהצד השני יכבדם. ששום חוק בינלאומי אינו מחייב מלחמה בטרור בידיים קשורות לאחור. שהמרחם על אכזרים מתאכזר לרחמנים. רק יפייפות נפש מזויפת, שלום-עכשוו'ניקית, מבית הקרן להכחדת ישראל ובצלם, דורשת שלא לרוצץ מוחו של חלאת המין האנושי.
3. דוגמה לפאניקה, למבוכה ולבלבול, שחילחלו לשורות צה"ל, מתפרסמת כאן לראשונה.
מדוּבר בפנייה אל דוֹבר צה"ל, תא"ל מוטי אלמוז, בשבוע שעבר, לקבלת תגובת צה"ל לאירוע משנת 2013. בשבוע שעבר עילעלתי ב'חוברת למפקד' שפירסם חיל החינוך בחטמ"ר עציון, ונחרדתי לגלות בה אמירות מופרכות להחריד, הממליצות לחיילי צה"ל למסור את נפשם – לא להאמין!!! - על מזבח בטחונם של אזרחים פלשתינים ערטילאיים (כלומר, שאינם בשטח), שעלולים להגיע לזירת אירוע ולהיפגע.
פרטי הדברים שאותם חייבת לדעת כל אם עברייה, הם בתמצית: קצין צה"ל, הבחין בהיותו בתפקיד בבית לחם ברכב פלשתיני חשוד. הוא הורה לו לעצור אך נהגו נתן גז ונמלט, והתפתח מרדף אחריו. במהלך המרדף נטש הנהג את הרכב ונמלט. חבלנים שהוזעקו למקום חששו שהרכב ממולכד ופוצצו אותו. מחמת הפיצוץ נוצרה דליקה והרכב החל לבעור. בשלב זה דיווח הקצין למג"ד על האירוע וקיבל הוראה להתקפל. אך הקצין סירב לנטוש, וטען כי הוא נשאר להבטיח שלרכב הבוער לא יתקרבו סקרנים פלשתינים, העלולים להיפגע במקרה שמטעני הנפץ שהוטמנו מן הסתם ברכב יתפוצצו בפני הסקרנים. הקצין נשאר בשטח, אך לא לזמן רב. צלף פלשתיני התקרב אליו וירה בו למוות, מטווח של 30 מטרים.
החוברת מתארת את האירוע, ולאחר מכן משבחת את 'מעשה הגבורה', לכאורה (ובפועל – מעשה טיפשות אומלל), שביצע הקצין, כשסירב להוראות המג"ד, ונשאר בשטח. "יש להדגיש כי סרן שחר שמול ז"ל מהווה דוגמה ומופת מבחינה ערכית, מוסרית והומנית. הוא דאג שאזרחים [פלשתינים] חפים מפשע לא ייפגעו, ושילם על כך בחייו. אם היו נפגעים אזרחים [פלשתינים] מהתלקחות הרכב, צה"ל היה נתפס כצבא לא אחראי ולא מוסרי. שחר שמר על תדמיתו של צה"ל כצבא אחראי, מוסרי והומני, ודאג לביטחונם של האזרחים הפלשתינים ששהו באזור. למרות שדאג לביטוחנם, לא דאג לביטחונו האישי".
הבנתם את גודל הזוועה? סיפור תפלצתי, בלתי אנושי וגם בלתי יהודי, הופך להיות משנה סדורה, מופת ודוגמה, לקצינים וחיילים: תמסרו נפשכם על מזבח הצלת חיי פלשתינים, שעלולים אולי לקפד חייהם ממטען חבלה פלשתיני. תמותו – העיקר שפלשתינים יינצלו ממטעני הנפץ שהסיע המחבל הפלשתיני.
כמקובל, פנינו לדו"צ לקבלת תגובתו. זה אמיתי? תהינו. אלה הערכים שעליהם מחנך צה"ל את חייליו – למות כדי להציל פלשתינים ממוות? זה המוסר ההוטנטוטי שחיילי צה"ל מתבקשים לאמץ? שאלות אלה העלינו בפני דו"צ, שנזקק ליום שלם כדי לבחון את התייחסותו לסיפור הלא יאומן הזה, ולבסוף הנפיק לנו תגובה שלחלוטין אינה ממין העניין: הוא דיבר על ערכים ועל תחקירים ושאר בלה-בלה שאין בו שום תגובה לשאלות שהצגנו בפניו בשאלת ההמלצה ההזויה לחיילי צה"ל למות למען הצלת פלשתינים ממוות. התגובה כללה גם התייחסות לפרשת החייל שירה בחברון: "גם באירוע בחברון בדקנו ועדיין בודקים וחוקרים".
הסברנו לדו"צ כי תגובתו אינה לעניין. לא עסקנו בחייל בחברון, אלא באירוע מזוויע מ-2013. מה הקשר? מה הקשר בין קישואים ומרק פירות? הייתכן שבכיר שתפקידו לשווק את צה"ל, ינהג באופן כה מופרך ברוח של 'טענוֹ חיטים והודה לו בשעורים'?
אבל פאניקת החייל מחברון בלבלה את צה"ל, בכל רבדיו. זו הייתה התגובה, ואין בילתה. רק לאחר יומיים, במענה לעיתון אחר, שפנה עם אותו סיפור, התעשת דו"צ והנפיק תגובה עניינית, שהשורה החשובה בה: "הפיסקה המדוברת תשונה".
אגב, במענה הלא-ענייני לפנייתנו, ביקש דו"צ להשמיט את שם הקצין, "כדי לא לפגוע במשפחה". מדהים היה להיווכח, שבתגובה שהנפיק כעבור יומיים, נקב הדובר עצמו בשמו ודרגתו. אז למה התבקשנו להשמיטם? עוד בלבול.
ככה זה כשהכל מתבלבל, וכשהכי חשוב זה מה יאמרו הגויים. מתי נתחיל להבין שהגויים ממילא גינו/מגנים/יגנו אותנו, כדרכם מאז שהאשימו אותנו באפיית מצות לפסח בדמם של ילדים נוצריים, ועד עצם היום הזה?
Author
פובליציסט, חבר מערכת מעריב לשעבר | דוא"ל
פובליציסט, חבר מערכת מעריב עד שנת 2010. שימש בתפקיד ראש הדסק הפוליטי של מעריב. מוסמך אוניברסיטת חיפה, מדעי המדינה. בוגר אונ' בר אילן היסטוריה כללית ומדע המדינה. מחבר הספר 'ש"ס הרוח והכוח' (2000) על עלייתה של ש"ס והתפרצותה לפוליטיקה הישראלית בהנהגת הרב עובדיה ואריה דרעי. פייסבוק - ↗
תאריך:  07/04/2016   |   עודכן:  07/04/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בלבול ופאניקה
תגובות  [ 16 ] מוצגות  [ 16 ]  כתוב תגובה 
1
עגלון כישלון ביזיון
החייל שעיר לעזאזל  |  7/04/16 12:32
 
- המשך ..
המשך ..  |  7/04/16 13:00
 
- בוגי שמאלני חילוני קיבוצניק  ל"ת
ריק חלול ומזיק  |  7/04/16 17:39
 
- הסוס בוגי והעגלון...
כבש 44  |  7/04/16 17:46
 
- אף אחד מהאשכנזים הוא לא באמת
פרעאנקי  |  7/04/16 23:43
2
יעלון ואינבוק חרצו את דינו של
מקס הזועם  |  7/04/16 12:44
3
מילים חקוקות בסלע .אשריך !!! ל"ת
אבנר אברהם   |  7/04/16 13:02
4
מגיב מס'1 (וגם2 ו-3):כל הכבוד!
קרצ'אק  |  7/04/16 13:54
5
צה"ל רוקד עפ"י חלילם של קליפות
צבא ההגנה למתנחלי  |  7/04/16 14:05
6
צה"ל נוהג נכון.לא פלנגות.
רון וייס  |  7/04/16 14:42
 
- אם החייל היה אשכנזי לא היתה
שום מהומה  |  7/04/16 15:50
7
כבר לא עלול
ארי כספי  |  7/04/16 15:19
8
התלהמות מיותרת
יאיר4  |  7/04/16 17:11
9
יעלון ביצע חרקירי פוליטי מפואר
אבן שפטוטא  |  7/04/16 18:34
10
ברור כשמש
נובל  |  9/04/16 18:39
11
ערימת חולי רוח
יוסי מ  |  10/04/16 09:31
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
אליהו קאופמן
את ההשקפה הגזענית הזו יש לח"כ מה"בית היהודי" מחבריו החיים והמתים בימין הקיצוני, של המתנחלים ההזויים שמעבר לסמבטיון הלאומני של בנט ושקד
אסתר שניאורסון גרי
כרגיל לאחר דבריו אלה החלה הקולטורה מאוצר הנכסים של הגזענות לקלוח בזרמים ללא מעצור    כל אחד רצה להראות שהוא 'פחות גזעני' מרעהו ועוד רגע היו מבקשים אפילו להחליף את התינוקות
יוני בן-מנחם
המצוקה המדינית והכלכלית של הפלשתינים גורמת להם להרהר מחדש באופציה הירדנית כפתרון לבעייתם. האופציה הירדנית עשוייה להפוך לרלוונטית במקרה של קריסה של הרש"פ
אריאל י. לוין
ארה"ב שוקלת להעביר את כוחותיה מצפון סיני לדרום סיני, בשל חששה מכוחות דאעש. הצבא החזק ביותר בעולם בורח מפני ארגון טרור קיקיוני
עידן יוסף
תנועת רגבים חשפה בכנסת: העיר הבלתי חוקית מתפרסת על פני עשרת אלפים דונם, במימון האיחוד האירופי ומדינות המפרץ    המתפ"ש: "רוב האכיפה על מקרקעין פלשתיני, היא כנגד בנייה ללא היתר באדמות פרטיות פלשתיניות"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il