X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
למעלה מארבעים שנה הייתי מורה, מילאתי תפקידי ניהול ומספר שנים ניהלתי סמינר למורים בצפת. כל עברי במערכות החינוך ספג טלטלה ביום שבת 20 באוגוסט בסיור של תנועת "לוחמים לשלום", כשעמדנו מול מבנה חמר, המשמש לבית ספר לילדים החיים בישראל רק חמש דקות מכפר סבא
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]
כשעמדתי מול מבנה, הממוקם חמש דקות מכפר סבא, שנקרא בית ספר לילדי כפר עַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין, חשתי כיצד למעלה מארבעים שנות עבודתי בהוראה נושרות ממני וחשות בושה. מטחווי קשת מהיכל התרבות ומארמונות חינוך בכפר סבא ממערב ואלפי מנשה במזרח, ניצב מבנה כפוף ונזוף, גג פעור פה וחלקו הארי עשוי מחמר. מבנה הנושא את השם בית ספר לילדי עַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין.
למעלה מארבעים שנה הייתי מורה, מילאתי תפקידי ניהול ומספר שנים ניהלתי סמינר למורים בצפת. כל עברי במערכות החינוך ספג טלטלה ביום שבת 20 באוגוסט בסיור של תנועת "לוחמים לשלום", כשעמדנו מול מבנה חמר, המשמש לבית ספר לילדים החיים בישראל רק חמש דקות מכפר סבא.
חשתי עוצמת פער מכאיבה בין כל מה שחוויתי בשנות הוראה רבות ובין רמיסת כבוד התלמיד והמורה, שיבואו באחד בספטמבר ב"שערי" בית הספר בְּעַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין.
שורות אלו נכתבות כמה ימים לפני פתיחת שנת הלימודים. בכפר סבא - חמש דקות מכפר עַרַבְּ א-רָאמָאדִין בשטח C - בכל בית ספר צוות המורים שוקד על הכנות אחרונות לקבלת תלמידים, שיבואו לכתה ממוחשבת, למעבדות כימיה ופיזיקה, לחדרי מחשבים ורובוטיקה, לאולם ספורט, חדרי מוזיקה ומחול, לכיתות מרווחות ומאווררות, מיזוג שיצנן כתות בימי השרב ויחמם תלמידים בימות הקרה, לחצר מרווחת בהפסקות, חדרי שירותים וברזיות מים בחצר ולוקר מים קרים בפרוזדורים.
חמש דקות מכפר סבא לילדי עַרַבְּ אָ-רָאמָאִדין ימתין צוות מורים מסור חדור שליחות וייעוד לעשות את כל הבלתי אפשרי בין כתלי מבנה חמר מתחת לגג פרום מט ליפול. שלושה תלמידים יסבו לשולחן אחד ויצטופפו למעלה מארבעים תלמידים בכתה. חלון אחד קטנטן יצליח לפלס דרך לפס אור היום להאיר את הכתה, שאינה מחוברת לחשמל.
מבעד לחלון תפסה אותי יריעת בד רקומה ועליה שאריות של מערכת השיעורים בכתה ז' משנת הלימודים הקודמת, ממנה ניתן ללמוד שבכל יום ה' בשיעור ראשון לומדים מדעים. שעור שני - אנגלית, שיעור שלישי - ערבית, שיעור רביעי - חשבון, שיעור חמישי - ספרות, שעור ששי - גאוגרפיה, שיעור שביעי - ספורט, השעורים שמיני ותשיעי מיועדים לעזרה בשיעורי בית למי שמעוניין.
אני מעריץ את המורה, שלימד מדעים בכיתה ז' בשיעור הראשון ביום ה' בתנאים, בהם יכול היה רק לספר סיפור על מדע ולא התאפשר לו להפגיש תלמידים עם לימודי מדע עכשוויים. אני מעריץ את הצוות שלימד בכתה ז' בְּעַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין תשעה שיעורים במיטת הסדום, הנקראת כיתה.
חמש דקות מעַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין מעניקים לכל ילד בכפר סבא סביבה לימודית עשירה. חמש דקות מכפר סבא מעניקים לכל ילד בְּעַרַב אָ-רָאמָאדִין סביבה לימודית, נטולת תנאים בסיסיים, שחייבים להיות בין כותלי כל מוסד, הנושא את השם בית ספר בתחומי מדינת ישראל. כפר עַרַב אָ-רָאמָאדִין נמצא כיום בתחום מדינת ישראל, הוא ממוקם ממערב לחומה על אם הדרך בכביש הישיר לכפר סבא, שאליה אסור לבני הכפר להיכנס. חמש דקות מזרחה ניצבת חומה, החוצה בין הכפר ובין אלפי מנשה.
על הלוח בכיתה ז' נותר ציטוט מהשיר של המשורר מוחמד דרוויש -
"אֲנִי עֲרָבִי
מִסְּפָּר תְּעוּדַת הַזֵּהוּת שֶׁלִּי
חֲמִשִּׁים אֶלֶף
יֵשׁ לִי שְׁמוֹנָה יְלָדִים
וְהַתְּשְׁיעִי יָבוֹא אַחֲרֵי הַקַיִץ
הַאִם זֶה מַכְעִיס אוֹתְךָ?
אֲנִי עֲרָבִי..."
על הלוח בכתה ו', לוח הזקוק לחיים חדשים דחוף, נותר גם כן ציטוט משיר אחר של המשורר מוחמד דרוויש -
"צְאוּ מִפְּצָעֵינוּ
מֵאַדְמוֹתֵינוּ
צְאוּ מֵהַיַּבָּשָׁה
מֵהַיָּם
מֵהַכֹּל....."
שעון על מקל ההליכה התקשיתי לעמוד, אך נותרתי שעה קלה במקום ושיננתי לעצמי את שירו של ביאליק - "אִם יֵשׁ אֶת נַפְשֶׁךָ לָדַעַת אֶת הַמַעְיןָ, מִמֶּנּוּ שָׁאֲבוּ אַחֶיךָ הַמּוּמָתִים עוֹז וְתַעֲצוּמוֹת נֶפֶשׁ לִסְבּוֹל חַיִּי סְחִי וּמָאוֹס בְּלִי קֵץ בְּלִי גְּבוּל בְּלִי אַחֲרִית, סוּר אֶל בֵּית הַמִּדְרָש הַיָּשָׁן וְהַנּוֹשָׁן."
אם יש את נפשכם לדעת את המעיין ממנו שואבים בני עַרַב אָ-רָאמָאדִין עוז ותעצומות נפש לסבול בלי קץ, בלי גבול ובלי אחרית סורו אל "המדרסה", אל בית הספר פעור גג וקירות חמר הנוטה ליפול במרכז הכפר. מבנה רעוע המסמל את נחישותם של בני הכפר להמשיך להיאחז באדמה בה הם יושבים משנת 1950, לאחר שחלקם גורשו וחלקם נסו בבהלה ב-1948 מבאר שבע וסביבותיה. את הנוף היפה בדרך מכפר סבא לאלפי מנשה פצעה ישראל בחומות מתפתלות, בשערי ברזל ובגדרות תיל. ישראל מוסיפה חטא על פשע בסלילת דרך נקיה המבצעת טיהור אתני, דרך נקיה מבני עַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין היושבים כחוק על אדמתם עוד מימי השלטון הירדני.
הערה אישית. הייתי מגיה צעיר בעיתון בשם "קול העם", כשבשנת 1955 הביא המחנך נימר מורכוס את תלמידו מוחמד דרוויש כבן 14 מכפר יאסיף למערכת "קול העם" בתל אביב למפגש עם עורך המוסף הספרותי, המשורר אלכסנדר פן, ובמפגש הזה בחדר הצפוף של מערכת "קול העם" מצא לנכון המשורר אלכסנדר פן להתפנות מעיסוקיו ולהקריא בקולו הרועם המרעיד את הקירות בפני הצעיר מוחמד דרוויש קטעים קצרים משירי ח.נ.ביאליק - "לנוכח ארון הספרים", "בעיר ההריגה" ו"על השחיטה". עד היום מלווה אותי האמירה של המשורר אלכסנדר פו לילד מוחמד דרוויש - "חובה עלינו ללמוד להכיל זה את כאבו של זה, כי תאומים ילדה אותנו הארץ הזו".
בעַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין ניצבת אוכלוסייה נחושה להיאחז בקרקע, השואבת את כוחה משירו של מוחמד דרוויש ומולה מנהל אזרחי המבקש לנשלם.
תאריך:  28/08/2016   |   עודכן:  28/08/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בית הספר בעַרַבְּ אָ-רָאמָאדִין
תגובות  [ 25 ] מוצגות  [ 25 ]  כתוב תגובה 
1
איתן, התשובה נמצאת בתוך השאלה
ה.א  |  28/08/16 17:58
 
- אות קלון לישראל
תגובה למר ה.א  |  29/08/16 19:20
 
- זו באמת בושה להנהגה הערבית
ה.א  |  30/08/16 07:05
 
- אות קלון לישראל
תגובה למר ה.א  |  29/08/16 19:36
2
ממש מרטיט את הלב - כמה עצבות
ב.ל  |  28/08/16 19:24
 
- מי זה השוטה הזה ב.ל  ל"ת
אבני.  |  2/09/16 11:59
3
כמה הערות לנוכל השקרן
מגיב ותיק  |  28/08/16 19:50
 
- למתלהם מגיב ותיק
שיר ...  |  29/08/16 10:19
 
- מי שמדבר על התלהמות.... ל"ת
ה.א  |  29/08/16 15:47
4
מה כתב דרוויש אחר אותו מפגש
ב,ל  |  28/08/16 21:44
5
התנכלות לתלמיד הערבי בשטח C
חרפה למדינת ישראל  |  29/08/16 09:31
6
ישראל "דואגת" לכפארערב א-רמדין
ישראל "דואגת"  |  29/08/16 09:50
7
"המחנך הדגול" -המתהדר בנוצות
פלא יועץ  |  29/08/16 16:39
 
- תגובה לא של יהודי
תגובת פלא יועץ   |  29/08/16 19:42
 
- בשתי הפרשות שקראנו בשבתות
פלא יועץ  |  30/08/16 10:06
 
- אכן התשובה היא לא של יהודון
ב.ל  |  30/08/16 19:03
 
- פלא יועץ מנואץ את היהדות ...
למגיב פלא יועץ...  |  31/08/16 08:47
 
- ברוב התלהמותך לא השכלת להבין,
פלא יועץ  |  31/08/16 12:30
 
- לפלא שאינו יועץ
עצה .  |  1/09/16 15:31
8
לתקן את החרפה . ל"ת
שלום אר.  |  31/08/16 10:37
9
גם לילדי ערב א ראמאדין  ל"ת
חג שמח   |  1/09/16 13:55
10
לבנט שלא ביקר בבית הספר הזה
שבת שלום  |  2/09/16 10:12
11
עצוב לי
צפורה בנאי   |  3/09/16 14:47
 
- זו בושה למדינת ישראל
איצי   |  3/09/16 16:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי לאופרט
יש מי שסבורים שהבעיה נעוצה בחוסר ה"כימיה" בין שני המנהיגים. לדעתי זו אשליה. על-רקע מערכת הבחירות המתנהלת כיום בארה"ב - למי שעוקב אחר הדברים - קל לראות שארה"ב עצמה נכנסת לקיטוב פוליטי פנימי ההולך ומחריף, ובהתאם משתנים גם היחסים בין ארה"ב לישראל. כיום, כל עוד מוביל המהלכים הוא ממשל אובמה, נמשך ומקצין תהליך ההתרחקות
רבקה שפק ליסק
הארץ הפכה לשדה קרב והביטחון האישי של התושבים נפגע. כתוצאה מהמצב החלה עזיבה של הארץ. חסרים נתונים לגבי מספר היהודים והנוצרים שעזבו מסיבות כלכליות וביטחוניות אבל, הארץ נידלדלה במספר יישוביה ואוכלוסייתה
יוסף קנדלקר
הנושא המרכזי שצריך לעלות לדיון, הוא ההגדרה של און רפאלי כ"אומן", ולכן הוא, כמו אומנים אחרים וספורטאים מצטיינים, זוכים להקלות משמעותיות בשירות הצבאי. זה כבר הפך להיות עניין שבנורמה. הסיוע של הצבא בעתידם של שחקנים וידוענים
אברהם פכטר
היורה בגנב המשאית - הגנה על הרכוש. הגנה עצמית - ולא מערב פרוע. הגנה על חייך, משפחתך ורכושך - מוצדקים. ביתי הוא מבצרי - גם על-פי החוק
שמעון זיו
נשאלת השאלה תפקידו של מי לדאוג לקשישים אלו. הביטוח הלאומי במתכונתו הנוכחית אינו הפתרון מאחר שכשמו כן הוא תוכנית ביטוח, ולכן הוא חל באופן שווה על כלל האוכלוסייה, מבלי להבדיל בין עשיר לעני. ולכן דרושות דרכים אחרות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il