X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
על בעלי חברות להחליט בימים הקרובים האם למשוך מהן רווחים כדיבידנדים ולשלם מס מופחת. התנאים הרבים שנקבעו לקבלת ההקלה מטילים לעיתים בספק את כדאיות המהלך
▪  ▪  ▪
עד 30 בחודש [צילום: פלאש 90]
מבצע חלוקת דיבידנדים בשיעור מס מופחת של 25% בלבד, במקום 30% או 33% כולל מס יסף, עומד להסתיים ב-30.9.2017. מאחר שתאריך זה חל בדיוק בשבת שבה חל יום כיפור, ולפני כן עוד יחול ראש השנה, הרי שאת ההחלטה האם לחלק, כמה לחלק ואיך לממן את המס יש לקבל כבר בימים הקרובים.
ההחלטה האם להצטרף למבצע ולשלם את המס המופחת בגין הדיבידנדים אינה פשוטה, בין היתר בגלל התנאים הרבים אשר נקבעו לצורך קבלת ההקלה, הן בחוק והן בהוראת הביצוע שהוציאה רשות המיסים:
1. הדיבידנד ישולם רק מרווחים שנצברו במאזני החברה עד 31.12.2016, והם ראויים לחלוקה לפי מבחני כושר הפירעון שבסעיף 302 לחוק החברות. הוראת הביצוע מדגישה, כי הכוונה היא לרווחים של החברה או של חברות המוחזקות על ידה, אשר חויבו במס חברות או מהכנסות פטורות ממס, ולא מרווחי שערוך למיניהם. לנו לא ברורה ההגבלה על חלוקה מרווחי שערוך, כאשר אין חולק שהם רווחים ראויים לחלוקה לפי כללים חשבונאיים מקובלים.
2. הדיבידנד ישולם לבעל מניות מהותי או לחברה משפחתית שהנישום בה הוא בעל מניות מהותי בחברה המחלקת, אך חלוקה במקביל לבעל מניות שאינו מהותי תחויב בשיעור מס מלא העלול להגיע כדי 33%. על כן, יש לבחון מה הקשרים וההסכמים בין בעלי המניות, אשר מכוחם ניתן להוכיח מיהו בעל המניות המהותי. עוד מציינת הוראת הביצוע, כי נטל הוכחה על התקיימות כל תנאי הזכאות הוא על כתפי בעל המניות ולא על החברה.
3. לגבי משיכות חובה של בעלי מניות קובעת הוראת הביצוע, כי ניתן לקזז את הדיבידנד כנגד יתרות חובה הנובעות ממשיכות שנעשו מ-1.1.2013 ואילך בלבד. לנו לא ברור מהו המקור החוקי להגבלה זו ולא בטוח שהיא תעמוד במבחן ביקורת שיפוטית אם יהיה צורך בכך. אך בטוח (לפחות לדעת אנשי רשות המיסים), כי בעל מניות שיש לו משיכות חובה ולא ינצל את חלוקת הדיבידנד המוטב ולא יחזיר את הסכומים שלקח מהחברה עד 31.12.2017, יחויב בשיעור מס דיבידנדים רגיל (30% או 33% כולל מס יסף). אם אין רווחים נצברים מספיקים, מרחפת כאן הסכנה של חיוב המס על המשיכות כמשכורות בעל המניות במס שולי מירבי (50% כולל מס יסף).
4. חובת שמירת ההכנסה השוטפת של בעל המניות מהחברה למשך כל אחת משלוש שנות המס 2019-2017 משמעותה, כי בכל אחת משלוש שנים אלו, לא יפחת הסכום הכולל של הכנסת עבודה, דמי ניהול, הפרשי הצמדה או ריבית ותשלומים אחרים שישולמו למקבל ההכנסה מדיבידנד על-ידי החברה המשלמת, במישרין או בעקיפין, מממוצע סכום התשלומים ששולמו לו על-ידי החברה האמורה, במישרין או בעקיפין, בשנות המס 2015 ו-2016. לכן, יש לבחון גם את תחזית המשך ההכנסות של החברה. הוראה זו דומה להוראה שחלה על חלוקת דיבידנד בשיעור המס המוטב של 12% ושם כבר נקבע בפסיקה, כי גם מחסור של כמה אלפי שקלים בהכנסה הממוצעת בשנה אחת, מבטל רטרואקטיבית את שיעור המס המוטב.
5. הוראת הביצוע מקלה וקובעת, כי במקרים בהם חלה ירידה בהכנסות החברה כתוצאה מגורמים שאינם בשליטתה, ניתן לפנות לקבלת החלטת מיסוי ביחס לעמידה בתנאים של ממוצע ההכנסות. בהחלטות מיסוי שניתנו עד היום, ניתנו הקלות ביחס לחברה שהפסיקה לפעול מטעמים אוביקטיביים, עקב פרישת בעל המניות מהחברה בשל גילו. הקושי הוא בהחלטה על חלוקה היום, כאשר קיימת אי-ודאות לגבי שלוש השנים הבאות.
6. אין אפשרות לקזז הפסד הון מניירות ערך כנגד הדיבידנד בשיעור המס המוטב. לא ברור האם הפסד ההון הולך לאיבוד או יישמר לקיזוז מרווח הון ודיבידנדים אחרים.
7. קיימת חובת דיווח כפולה ומשולשת על חלוקת הדיבידנדים. בעל המניות נדרש להצהיר בפני החברה (באמצעות טופס א/805) על עמידתו בתנאי הזכאות ולצרף להצהרה אישור לפיה הוא בעל תיק פעיל במס הכנסה. החברה מצידה תנכה את המס בשיעור 25% ותדווח על ניכוי המס במקור בטופס 804 ובטופס 804/א, ותצרף לדיווח עותקים מהטפסים אותם הגיש לה בעל המניות כהצהרה על זכאותו. בסוף שנת המס, תפיק החברה לבעל המניות אישור שנתי על קבלת הדיבידנד (טופס 867ג). בנוסף, בעל המניות ידווח על ההכנסה מדיבידנד בדוח השנתי האישי שלו לשנת 2017 ויצרף לדוח עותקים מההצהרה אותה מסר לחברה על זכאותו ומטופס 867ג אותו קיבל מהחברה.
כאמור, ההחלטה אינה קלה. יש מקרים בהם כדאי מאוד לחלק את הדיבידנד המוטב ולשלם את המס המופחת בגינו, במיוחד כאשר יש משיכות חובה של בעלים מהחברה, אך בתנאי שיש רווחים צבורים מספיקים; או כאשר רוצים לחלץ את הרווחים הכלואים מהחברה בשיעור מס נמוך, על-מנת להשקיעם באופן פרטי כיחיד וליהנות מיתרונות שיעורי המס המופחתים על רווחי הון, שבח מקרקעין והכנסות מהשכרת דירות למגורים או השקעות בנדל"ן בחו"ל.
מאידך-גיסא, משיכות הדיבידנדים כעת תגרע 25% מתזרים המזומנים העומדים לרשות בעל המניות לצורך פעילותו בחברה או לצורך השקעות מטעמה. לפעמים יידרש מימון חיצוני לצורך תשלום המס שעלותו עלולה להעמיד בספק את כדאיות העניין. בנוסף, לא תמיד יש נחיצות לכספים שיתקבלו כדיבידנדים במישור הפרטי במהלך השנים הקרובות. לכן, אין כדאיות למהר ולשלם כבר עכשיו את המס עליהם. הניסיון מלמד, כי מבצעים כאלו כבר היו בעבר וכנראה עוד יהיו בעתיד.
תאריך:  12/09/2017   |   עודכן:  12/09/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי לאופרט
כיום הממסד הישראלי המוביל, ימני בהשקפותיו הפוליטיות וזה של ארה"ב, השואב את השראתו מהמפלגה הדמוקרטית, בעיקרו שמאלני. בסולם הדורות, מגמה זו מובהקת עוד יותר בדור היהודי הצעיר בארה"ב המבטא שמאל רדיקלי יותר מהוריו. במצב של זהות אינטרסים חזקה בין יהדות ארה"ב לישראל, תלותה הפוליטית והביטחונית של ישראל בארה"ב, הביאה להידוק השותפות. אולם, הפער הנפתח כיום הולך ומצמצם שותפות זו, וצמצום זה אינו לטובת אף אחד מהצדדים
גיא כהן
פסק הדין, שניתן על-ידי השופטת אסתר חיות, נקבע כי אין לשלול מן הנתבע הפרטי בהליך הייצוגי את הזכות המהותית, ככל שהיא קיימת לו בדין, להשתתפות ולשיפוי מידי הרשות. בית המשפט מכיר במפורש בכך שבמתן אפשרות זו, יש כדי "לנטרל" או "לעקוף" במידה לא מבוטלת את ההגנות המיוחדות שהעניק המחוקק לרשויות מרשויות המדינה בחוק תובענות ייצוגיות או במילותיו של השופט רובינשטיין, תביעה שלא ניתן להגיש "בדרך המלך ובדלת" ניתן יהיה להגיש "דרך החלון"
יובל לובנשטיין
דוע עלינו לשלם כל-כך הרבה על מוצר שאינו חיוני? אין ספק שעצירת רכישות של מוצרים אלה ואפילו למשך חודש אחד, יגרמו ליצרנים ולצרכנים לחשב מסלול מחדש, במיוחד שקטגוריית מוצרים אלה בכלל אינה חיונית ואינה מטיבה למעט מתיקות לא בריאה, אותה ניתן להמיר ללא כל בעיה בעזרת פרי טרי
יוני בן-מנחם
ההנהגה הפלשתינית מעריכה שממשל טראמפ מתנגד לרעיון הקמת מדינה פלשתינית עצמאית ועומד להחיות מחדש את תוכנית האוטונומיה. גורם פלשתיני בכיר מזהיר כי מדובר ב"קו אדום" וכי הממשל עלול להכניס את האזור למצב מתמשך של חוסר יציבות
בעז שפירא
לפעמים, טוב לחזור ולהתבונן באירוע מהעבר, כפי שהיה, ללא כחל וסרק, ללא מילים מיותרות, ללא אומר נוסף    מבט נוסף כזה, בפרספקטיבה של זמן, יכול לחקוק בזיכרון ובתודעה את מה שאסור שיימחק    לדראון עולם!!
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il