הוצאת העובדים לחל"ת מסתמנת כהחלטה אומללה אשר המשק ובעיקר החלשים ישלמו עליה ויסבלו סבל רב בעקבותיה. של מי הרעיון האווילי הזה? האם ניסו לקצר תהליכים או פשוט עצלנות?!
מדוע לא ללמוד מהעולם, אשר העביר את הכסף ישירות למעסיקים כפוף להחזרתם של העובדים או של רובם למעגל התעסוקה? מדוע לא לחשוב כמה צעדים קדימה ומדוע הפזיזות הזאת, אשר מסבכת ותסבך את המשק לחודשים ואולי לשנים רבות?!
נהוג לומר שעל טעויות משלמים. זה נכון, אבל השאלה מי ישלם? האם מישהו מראשי האוצר יקח אחריות על מעשה פזיז שכזה?
תוסיפו לטעות זו גם כניעת הממשלה ללחצים שלאחרונה מכונים בתקשורת רפורמת ויזל וקיבלתם פלונטר ובכייה לדורות.
טוב תעשה הנהלת האוצר החדשה, אם תפיק לקחים מהאירוע האחרון, כולל היפרדות ממקבלי ההחלטות הגרועות ותקבע כבר כעת כללי פיצוי ותשלום הגיוניים לקראת הסבב הבא.