דונלד טראמפ טוען שהוא רציני לגמרי לגבי תפיסתה של רצועת עזה ובנייתה מחדש לאחר פינוי הפלשתינים ממנה, ובנימין נתניהו נראה מאושר מההצעה. למעשה, מציין אקונומיסט, טראמפ לא אמר כיצד הרעיונות ייושמו ומדי פעם נראה מאלתר במסיבת העיתונאים (5.2.25).
לכמה אמריקנים זה נראה כמו עוד רעיון אימפריאליסטי – כמו הפרובוקציות שלו בנוגע לתעלת פנמה וגרינלנד – אך יותר מסוכן. יש החוששים שטראמפ שכח את ההרפתקאות העקובות מדם של ארה"ב באפגניסטן ועירק, אותן גינה בעצמו. אחרים תוהים האם כמו בנושא המכסים, גם כאן מדובר בעמדה קיצונית לשם מו"מ. הסנאטור לינדזי גראהם, מהמקורבים לטראמפ, אמר: "זה יכול להיות בעייתי". סנאטור אחר הוסיף: "זה נראה כמו עז".
טראמפ ממש אינו הנשיא הראשון המנסה לפתור את הסכסוך הישראלי-פלשתיני. הצעות רבות, כולל שלו עצמו בכהונתו הראשונה, דיברו על חלוקת הארץ לשתי מדינות; לעיתים קרובות הן הובילו לעוד אלימות. טראמפ הביע תסכול מעשרות שנים של תוכניות שלום ומאמצי שיקום כושלים: "אתה לא יכול לחזור שוב ושוב על אותה טעות. כרגע עזה היא חתיכת חור". אולם, איש לא חשב על פתרון אימפריאליסטי מאז שבריטניה ויתרה על הארץ ב-1947.
נראה שטראמפ ליקט רעיונות מכל הבא ליד: סילוק חמאס מבית מדרשו של נתניהו, גירוש הפלשתינים לו מטיף הימין הקיצוני, חלומות ישנים על הפיכת עזה לדובאי או סינגפור, התקווה שפטרו-דולרים ערביים יממנו את שיקומה, וקריאות לארה"ב להוביל כוח שלום. לכל אלו הוסיף טראמפ את התבלין הנדל"ני שלו, עם מבט לעבר 360 קמ"ר של אדמה משובחת על חוף הים התיכון, שרובה כבר הרוסה.
צוותו של נתניהו התכונן לשיחות מסוג אחר, סבור אקונומיסט. הם ציפו שטראמפ ידרוש מישראל לזרז את השלב הראשון בעסקת החטופים ולעבור לשלב השני, כולל הפסקת אש ונסיגה מלאה; השלב השלישי הוא בנייתה מחדש של עזה. כל אלו אמורים להכין את הקרקע להסכם נורמליזציה בין ישראל לסעודיה, בתמורה להתקדמות לעבר מדינה פלשתינית – ובכך ליצור קואליציה גדולה של ארה"ב, ישראל ומדינות ערב הפרו-מערביות. האפשרות שטראמפ יוציא מהמשוואה את עזה היה מעבר לדמיונם של הישראלים.
נתניהו מבין היטב את הקשיים שבתוכנית זו. העזתים לא יתנדבו ל"נכבה" נוספת. אפילו אם ייצאו מרצון, ארה"ב תנהל למעשה טיהור אתני. מנהיגי מדינות ערב אומנם אדישים בשיחות פרטיות לגורל הפלשתינים, אבל אינם יכולים לתמוך בפומבי בצעדים כאלה. בכל מקרה, אף מדינה ערבית אינה מוכנה לקלוט מספר גדול של פלשתינים.
בוחריו לא ציפו שיהפוך את עזה לאמריקנית