השר לביטחון לאומי
איתמר בן-גביר תוקף בחריפות את ראש השב"כ, רונן בר, בהצהרה שנשא בישיבת סיעת עוצמה יהודי, וטען כי אסף מידע על מפכ"ל המשטרה דני לוי במסגרת חקירה חשאית". בן-גביר כינה את שרונן בר "עבריין שמקומו (של בר) בכלא, הוא סכנה לדמוקרטיה. בכל מדינה מתוקנת הוא היה יושב עכשיו בצינוק בחשד להפיכה".
הצהרתו של בן-גביר באה בעקבות הפרסום של חדשות 12 אמש לפיו השב"כ קיים בחודשים האחרונים חקירה חשאית נגד גורמים במשטרה לבדיקת השפעה כהניסטית על המשטרה. עם זאת, כפי שעלה במפורש במסמך שהציג הערוץ ומהודעת השב"כ, לא הייתה כל חקירה נגד המשטרה או הדרג המדיני.
בהצהרתו סיפר בן-גביר את השתלשלות האירועים: "אתמול נפל דבר בישראל. ראש שב"כ נחשף כמי שהורה לאסוף מידע על נבחרי ציבור במדינה דמוקרטית. הסיפור חמור יותר ממה שניתן היה לשער: בחודש אפריל הצעתי את מועמדותו של אבשי פלד לתפקיד המפכ"ל. היועמ"שית התנגדה למינוי. ב-27 במאי נכנס לתפקידו כנציב שב"ס קובי יעקבי. קצין משטרה רב זכויות שמשרת כמעט 30 שנה וזכה לעיטור המופת. גם שם היועמ"שית התנגדה".
"בתאריך ה-19.6 פונה רונן בר לראש ה
ממשלה, ומודיע לו שקיים חשד לכניסת גורמים כהניסטים לשירות בתי הסוהר והמשטרה. בתאריך 25 לאוגוסט נכנס לתפקידו המפכל הנוכחי, רב-ניצב דני לוי, המקצינים המוכשרים, המקצועיים והנחושים ביותר של משטרת ישראל, קצין שמשרת 35 שנה במשטרה".
בן-גביר הוסיף: "שבועות לאחר מכן, בתאריך 26 לספטמבר, מורה רונן בר לשב"כ, לאסוף מידע גם על הדרג המדיני, וגם על משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר. זמן לא רב לאחר מכן, בתחילת חודש דצמבר, נעצר נציב שירות בתי הסוהר, עם נשקים שלופים, כאחרון העבריינים, בשיתוף פעולה וקנוניה יחד עם היועצת המשפטית לממשלה. ואתמול נחשף, שרונן בר הורה לאסוף חומרים גם על המשטרה. ממקורותייאני אומר בוודאות שמדובר באיסוף חומר נגד מפכ"ל המשטרה. ראש השב"כ רונן בר אסף חומר על מפכ"ל המשטרה דני לוי".
בן-גביר תקף אישית את ראש השב"כ וכאמור, כינה אותו עבריין. לדבריו, "מדובר בעבריין לכל דבר ועניין, רונן בר הוא סכנה מיידית לדמוקרטיה, שמקומו בכלא. בכל מדינה מתוקנת, האיש הזה היה מבלה את הלילה האחרון בצינוק בחשד לניסיון הפיכה". בן-גביר התייחס בנאומו גם לוויכוח בקבינט אמש: "הטחתי אתמול את הדברים ברונן בר. הוא הכחיש לחלוטין והסתכל לי ולראש הממשלה בעיניים. יצאתי מהחדר וחזרתי עם המסמכים המודפסים עם ההנחיה חתומה על-ידי רונן בר ואז הוא גמגם ונאלץ להודות".
בן-גביר הוסיף: "אני לא מתכוון לשתוק על הדברים הללו. בכוונתי לדרוש מראש הממשלה להקים מיידית ועדת בדיקה ממשלתית, שתחקור את ניסיון ההפיכה וההתנהלות העבריינית של ראש השב"כ".