שוו בנפשכם מנכ"ל של חברה, הממנה קצין ביטחון למפעל שלה. בתום שנתיים לעבודתו מתברר, כי מספר הנפגעים בתאונות עבודה זינק בעשרות אחוזים לעומת השנתיים הקודמות. קשה לחשוב על מנכ"ל אחד שהיה מותיר את הקב"ט בתפקידו יום אחד נוסף. אבל המנכ"ל מתעקש ואף טוען שזהו מינוי מוצלח.
עכשיו תדמיינו שבנוסף לכך מתברר, שלקב"ט יש עבר פלילי הכולל שורה של הרשעות; שהוא חסר כל ניסיון צבאי ובטיחותי; שבנושאים מרכזיים הוא פועל בניגוד לעמדת ההנהלה; שהוא מונה לתפקידו רק משום שיש לו תומכים בדירקטוריון שאיימו לפטר את המנכ"ל אם לא ימונה; שהוא ממלא את מחלקת הביטחון בנאמניו; ושנגד חלק ממקורביו מתנהלות חקירות פליליות. החברה הייתה סופגת גל של תביעות ייצוגיות, המוניטין שלה היו מתרסקים, הלקוחות שלה היו נוטשים ובהחלט ייתכן שאף הייתה נפתחת חקירה פלילית נגד הדירקטורים על סחיטה ונגד המנכ"ל על מרמה והפרת אמונים בתאגיד.
מה שנשמע כפרודיה בלתי מוצלחת במגזר העסקי, הוא בדיוק - אבל בדיוק - מה שמתרחש בממשלת ישראל בדמותו של
איתמר בן-גביר. האיש מכהן מאז דצמבר 2022 כשר לביטחון לאומי (לאחר שהתואר "השר לביטחון פנים" לא הספיק לו). בשנים 2024-2023 נרצחו בישראל 582 בני אדם, זינוק של 94% לעומת השנתיים הקודמות. די היה בנתון הזה כדי להצדיק את הדחתו המיידית.
והנתון הזה איננו ניצב לבדו. בשנת 2024 נרצחו במגזר הערבי 230 או 237 בני אדם (יש נתונים שונים), לעומת 111 בשנת 2022 (ממשלת בנט-לפיד), בה נרשמה ירידה ראשונה לאחר שנים של עלייה (ממשלות נתניהו). מתחילת 2025 נרצחו 80 ערבים, קצב של למעלה מ-240 לשנה. אמש היינו עדים לקרב יריות בין עבריינים ערבים לבין שוטרים: שני עבריינים נהרגו, שוטר נפצע קשה.
436 בני אדם נהרגו אשתקד בתאונות דרכים - המספר הגבוה ביותר מאז 2007, עלייה של 22% לעומת השנה הקודמת ועלייה של 21% לעומת הממוצע בשנים 2023-2021. נכון שמספר תושבי המדינה עלה ב-39% מאז 2007 בעוד מספר ההרוגים בתאונות עלה ב-21%, אבל הזינוק הנורא בשנה שעברה לעומת לפני שנתיים זועק לשמים; כלי הרכב היום בטוחים יותר מאשר לפני שני עשורים, וגם התשתיות אמורות להיות טובות יותר.
כעת נוסיף את עובדות הרקע: בן-גביר הוא עבריין מורשע, הוא לא שירת יום אחד בצה"ל או בכל משרה ביטחונית אחרת, הוא מפר את מדיניות הממשלה בנוגע להר-הבית ומטרפד עסקות חטופים, הוא מונה לתפקידו הנוכחי רק משום שהישרדותו הפוליטית של
בנימין נתניהו תלויה בו, הוא ממנה קצינים מהמפכ"ל ומטה על-פי נאמנותם כלפיו, ומקורבים אליו מצויים בחקירות משטרה ומח"ש. היינו אומרים "לא ייאמן", אבל בשנתיים האחרונות למדנו שכאשר מדובר בממשלה ה-37 - הכל ייאמן.
בשנת 2023 השיב נתניהו לעתירות לבג"ץ נגד מינויו של בן-גביר, באומרו שהוא משוכנע יותר מתמיד בכך שמדובר במינוי מוצלח. היום (27.4.25) עליו למסור לבג"ץ תשובה מעודכנת לאותן עתירות. אם משהו ברור יותר מתמיד, זו העובדה שבן-גביר הוא כישלון מוחלט ושהוא סכנה יום-יומית לשלום הציבור ולביטחון המדינה. אבל אל תעצרו את נשימתכם: לא תשמעו על זה מילה וחצי מילה בתשובתו של נתניהו. מבחינתו, האיש מספק את הסחורה: אצבעות בכנסת ואזיקים למפגינים. וזה, כידוע, הדבר היחיד החשוב באמת.