X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
מניסיוני במספר גישורים פליליים שבהם הייתי מעורב נראה לי שפרשת רמון הינה מקרה קלאסי ל"גישור פלילי", זאת כמובן בתנאי שכל הצדדים המעורבים בפרשה יסכימו לכך ובית המשפט יצרף את ברכתו
▪  ▪  ▪
הכרעת הדין בפרשת רמון (החדרת הלשון) העלתה, בין השאר, את השאלה ההיפותטית האם ניתן היה לטפל בפרשה בצורה אחרת. רבים בציבור חשים, מבלי לקבוע דעה לגבי אשמתו של מר רמון, שהמקרה דנן לא היה צריך להגיע לבית המשפט וניתן היה לבררו במסגרת אחרת. כנראה ומר רמון עצמו לא הותיר למערכת המשפטית ברירה אלא לגלגל את כדור השלג שנגמר בהרשעתו.
האנלוגיה המתאימה למקרה דנן היא אבן שנזרקה לבאר וכעת מנסים להוציאה. היות ולא ניתן להחזיר את הגלגל אחורה. הרי שפתרון השאלה ההיפותטית לא יעזור לחלץ את אותה אבן.
האם בכלל יש סיכוי לחלץ את האבן מהבאר? לדעתי, ניתן גם ניתן, וזאת על-ידי הליך המכונה "גישור פלילי" או סולחה. עפ"י סעיף 192א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] תשמ"ב - 1982 רשאי בית המשפט, כל עוד לא ניתן גזר הדין, לבטל את ההרשעה ולתת במקומו צו מבחן או צו שירות לתועלת הציבור.
בית המשפט יזקק לסיבה טובה על-מנת לבטל את ההרשעה וליתן את אותו צו. לדעתי, "גישור פלילי" שיסתיים בהצלחה יכול להוות נסיבה חדשה שיתכן ובית המשפט יתחשב בה על-מנת לבטל את ההרשעה וליתן את הצו במקומה.
למען הפשטות - "גישור פלילי" הינו כינוי (אין זה המקום לפרט את כל התיאוריות הקשורות בעניין) להליך גישור בין נפגע עבירה לבין מבצע עבירה - תחת אותו כינוי ניתן למצוא את "victim-offender mediation", "תיאורית הצדק המאחה" ("Restorative Justice ואת הסולחה.
ב"גישור הפלילי" יכולים הצדדים, בעזרת צד שלישי ניטראלי, לנהל תקשורת פתוחה ובמסגרתה לדון במעשה הפלילי ובתוצאותיו, וליטול חלק באיחוי הפגיעות שנוצרו. ההליך מאפשר למבצע העבירה לקבל אחריות על המעשה במובן שהוא מכיר בפגיעה ומוכן לעשות הרבה על-מנת לאחות אותה ועל-מנת שמעשיו לא יחזרו על עצמם.
בישראל, בשונה מארה"ב, ה"גישור הפלילי" וה"סולחה" עדיין לא זכו להכרה הראויה. המערכת המשפטית בישראל עדיין לא גיבשה את עמדתה בעניין. מכאן, שלעיתים בית המשפט יתחשב בהליך ולפעמים לא.
מניסיוני במספר גישורים פליליים שבהם הייתי מעורב נראה לי שפרשת רמון הינה מקרה קלאסי ל"גישור פלילי", זאת כמובן בתנאי שכל הצדדים המעורבים בפרשה יסכימו לכך ובית המשפט יצרף את ברכתו.
לטובת כולם, אני קורא בזאת ומציע לכל הצדדים המעורבים בפרשה לשקול ברצינות את השימוש בהליך ה"גישור הפלילי".
תאריך:  04/02/2007   |   עודכן:  04/02/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ספי סגל
הוא ניסה ללחוץ על ביניש. הם חיכו לו בסיבוב, אנוסים מכוח מורשת ברק
עידן יוסף
אולמרט נועץ בעו"ד לפני שבא לוינוגרד, אבל לא זה מה שיועיל לו לעצור את הסחף. קצב הולך לרבנים, רמון אולי לכלא, אבל תלמידים לא יילכו לאילת. זה מה שקורה כשאין חינוך. תורנות שבת
עו"ד אברהם פכטר
מקריאת פסק הדין עולה אווירה של סלידה והסתייגות קיצונית של השופטים מחיים רמון האיש והפוליטיקאי. לכן פסק הדין אינו מאוזן, אינו משכנע, ופרשנותו לסעיף המיני, קיצונית ולא גמישה. בית המשפט תקף בצורה בוטה את התקשורת ושכח את המדליפים, תקף את הפרת "הסוב-יודיצה" ושכח שמי שהפר אותו בתיק זה, הוא היועץ המשפטי לממשלה
אליקים העצני
זה כוחו של האיש פרס, כוח משחית, שהכניס את השקר הגלוי והחצוף לטרקלין הפוליטיקה הישראלית. הוא הפך את השקר, את הטריק ואת הספין לנורמה, והיכן הילד מהסיפור של אנדרסן, שמקום בו כולם מתבשמים, יקרא בקול רם: "אבל המלך - מסריח"!
גרשון אקשטיין
במחקר שערך גרשון אקשטיין לקראת צאת ספרו החדש על כל מכלול אירוע מוחי שאף הוא חווה אישית, נמצאו נתונים ועובדות שצריכים להדאיג את כולם, ולהלן חלק מהם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il