X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לפעמים נדמה ש"ארץ נהדרת" הצליחה לתחוב את עצמה כל כך עמוק לקונצנזוס שלנו, עד שלא משנה במה יאכילו אותנו, איזו דייסה יבשלו לנו, אנחנו נבלע בחיוך גדול וגם נבקש עוד (ילד טוב משאיר צלחת ריקה?) הגיגים לקראת התוכנית
▪  ▪  ▪
יש לנו "ארץ" נהדרת?
געגועי לחלי

"ארץ נהדרת" התחילה את דרכה בתרועה רמה לפני 4 עונות והשתבצה חיש קל בראש טבלאות הרייטינג. נדמה היה שהיא בדיוק מה שאנחנו צריכים: סאטירה שבועית, נשכנית ונוקבת שתעזור לנו להתמודד עם כל הדברים המטורפים שקורים פה בתדירות גבוהה כל כך. אבל נדמה לי שמשהו קרה ל"ארץ", אולי משהו התקלקל בדרך, אחרת קשה להסביר את העונה הנוכחית, שהיא רק צל חיוור של הצחוקים הבלתי נשלטים שהיו פה פעם.
העונות הקודמות היו עמוסות כל טוב, הן הביאו לנו כתיבה מושחזת ומשוננת שהופנתה אל עבר מיטב הפוליטיקאים שהיו על הכוונת באותם הימים, בצד דמויות כגון שוקי ודורית, לובה, מחמוד אבו טיר, חיים יבין, אומלטה, הרומנים, הכדורגלנים, חיזקי (דבר חלש!), כריסטיאנה הוכמן, דרורית הנוירוטית, משפחת מוסקונה ועוד ועוד. הכותבים היטיבו להצביע על הדמויות הנכונות והשחקנים ביצעו זאת טוב כל כך, עד כי הדמויות נחרתו בזכרון הקולקטיבי שלנו, והטקסטים נכנסו לסלנג שלנו והפכו לקאלט עוד בעת שידור התוכנית.
בעונה הנוכחית נראה שהדמויות הפכו לחזות הכול. "ארץ" איבדה את הקצב ואת המינון הנכון. בכל מערכון משתתפות מספר רב כל כך של דמויות, עד כי לפעמים ממש קשה לעקוב. באופן כזה לא מתאפשרת בנייה של איזשהו עומק מעבר לקלישאתיות הסטריאוטיפית, פשוט עוד ועוד דמויות. עונה קשה למאפרים ולמאפרות. אולי הטקסטים שלהם כבר לא חזקים דיים והם מרגישים שהם צריכים לעבוד יותר על הוויזואליה? אולי המערכת החליטה שצריך לשכלל ובחרה בכיוון הלא נכון?
לא ברור, אבל אין ספק שניכרת איזושהי תחושה של דלות החומר. וזה לא שהשלום פרץ פתאום מבלי ששמנו לב, או שהסדר הושב על כנו באורח מסתורי, אבל הדמויות, כבר לא כשהיו; המערכונים ארוכים ועמוסים, אך לא בצחוקים ולא באמירה; וחשובה לא פחות, הבחירה לשדר לקטים - 3 במספר מאז תחילת העונה, שכללה עד כה 8 תוכניות בלבד, מוסיפה לתחושה שמשהו לא טוב עובר על "ארץ".
הקלות הבלתי נסבלת של הדיבוב
בשבוע שעבר הגיע הקש - תחליף "ארץ" בדמות צוות "מועדון לילה" מחוזק בעלמה זק ובאורנה בנאי. אין כמו מפגש מחודש עם שמעון, לימור ושוקי, כדי להיזכר, תוך הרמת גבה, בדברים שהצחיקו אותנו פעם. אבל גם, להודות רק ביני לביני, שקצת התגעגעתי להומור הישן והטוב א-לה ארז טל. אין ספק שמדובר בתוספת נאה לקאסט הרגיל ושהיעדרה של מיה דגן רק הוסיף, אבל באמת לא בכך עסקינן, זה כבר עניין לכתבה אחרת. ובכל מקרה, ארז טל זה כבר פאסה, יחי קיציס - המלך החדש.
או-אז הגיע הרגע שציפינו לו: תוכנית על ה-making of של "אין גבול לאהבה". אז לפני הכל, נראה לי שמישהו באמת חייב להגיד שבאותה המידה היו גם יכולים לקרוא לה "זן ואומנות אחזקת האופנוע", כי הרי גם ככה אף אחד לא ממש מבין מה הקטע. כולל השחקנים, כפי שהתברר בתוכנית. ואם כבר דברים לא ברורים - האם רק אני לא שמתי לב שהטלנובלה היא בעצם מלאכת מחשבת שערוכה מחמש טלנובלות ערביות שונות? האם אני צריכה להיות מודאגת לגבי רמת הריכוז והקשב שלי?
אגב, דיבוב סרטים ערביים, עם כל היותו תחביב ישראלי טיפוסי ממעמקי שנות ה-80, הוא לא משהו שכדאי לעשות בפרהסיה, ליד אנשים שלא מכירים. אפילו אם אתה פיניש, מריאנו או קיציס. עזבו אתכם, זה פשוט לא תופס (אצל נאור ציון ופינוקיו זה אולי עובד, אבל עם כל חיבת ציון, לא בשביל זה יש לנו "ארץ נהדרת").
התוכנית של השבוע שעבר, כל כולה אומרת "לא היה לנו חומר חדש, אז החלטנו למחזר את מה ששידרנו עד עכשיו, מקווים שלא תשימו לב", או אולי בעצם "הבנו שכל העניין הזה של הטלנובלה לא ממש תפס, אז אולי אם נראה את זה שוב ושוב, מישהו יבין על מה אנחנו מדברים". ובכן, חברים, לא. גם לראות את החבר'ה נקרעים מצחוק מאחורי הקלעים, לא יגרום לפינת-השקר-כלשהו הזאת להעלות צחוק על פנינו.
אבל גם השבוע, כמו בכל שבוע, לקט או לא, אתן לאצבעות ללכת במקומי, כי מה אפשר לעשות, יש דברים שגם עם פלייר לא מורידים מהלו"ז הטלוויזיוני ומטבלת הרייטינג השבועית. בתקווה ל"ארץ" באמת נהדרת.
"ארץ נהדרת", שידורי קשת, יום שישי 21:15.

תאריך:  15/02/2007   |   עודכן:  16/02/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אין גבול לחלטורה
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
אילנה - כה לחיי
נתנייתי  |  15/02/07 14:13
 
- תגובה לנתנייתי
הרצלייני  |  15/02/07 14:17
 
- הצחקתם אותי, זו התוכנית שכל המשפחה צופה כל שבוע ל"ת
פתח תקוואי  |  16/02/07 01:01
2
כמה שאת צודקת.
שזה אי אפשר לתאר  |  15/02/07 23:15
3
תגובה לנתנייתי ולהרצלייני (שלא לדבר על כפר-סבאים)
קופנהאגנית  |  16/02/07 11:59
4
באמת, עדיף בלי טלוויזיה ל"ת
ירושלמית  |  16/02/07 20:05
5
הלקח לא נלמד !
ניו יורקאי  |  17/02/07 00:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד יוסי דר
מרגע שהתיישב על כורסת הרמטכ"ל, קשה היה להשתחרר מן הרושם שהאיש מנסה - באמצעות מינויים - ליצור מעין אפליה מתקנת לטובת קציני חיל האוויר
אורנה רב-הון
מכיוון שדעתו של הרב הנכבד היא שקול באישה ערווה, והקשבה לקול נשי גורמת לגבר הרהורי כפירה, עלתה בי מחשבה מזעזעת: אולי אסור לי גם לדבר? הרי הקול הנשי יוצא מפי גם כשאני מדברת, לא רק כשאני שרה. אז אולי עצם הדיבור שלי מהווה סכנה לגבר?
גרשון אקשטיין
אחת לתקופה קם גורם נוסף ומציע להעביר את הגנת העורף למשרד לביטחון פנים, כאשר כבר ברור כי הבעיה המרכזית במלחמת לבנון לא היתה מבנית. רעיון ההעברה זה אינו חדש. הוא יקר, בזבזני ולא מעשי. מוטב שלא לבזבז את זמנה של המדינה על רעיון נוסף לשינוי ארגוני ולהתמקד בהסקת המסקנות האמיתיות מהמלחמה הכושלת ולחזק את פיקוד העורף
שלמה ברום
ההסכם עצמו הוא שביר. ממשלת האחדות עדיין לא קמה והדרך למימושה רצופה מכשולים כמו ויכוחים על האישים הספציפיים שיבחרו לאיוש תיקים מרכזיים, ובעיקר תיק הפנים
צבי גיל
אם התקשורת המסורתית תמשיך למלא תפקיד חיוני בחברה, מוזיאון התקשורת עשוי לחזק את הזיקה לתחום שהוא חלק בלתי נפרד מחברה דמוקרטית פתוחה    אולם, אם היא תעבור מן העולם, הדורות הבאים יתוודעו למדיה של פעם ע"י ההנצחה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il