X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
על ממשלת ישראל להתחיל בעבודה נמרצת להשבת אמונו האובד של הציבור: יותר דאגה לאזרח, יותר אמפטיה למצוקות הגדולות של רבדים רבים בחברה, יותר השכלה וחינוך ופחות ופחות עסקנות פוליטית זולה
▪  ▪  ▪
הטראומה הפוסט-מלחמתית של מלחמת לבנון השניה לא מרפה מהציבור הישראלי. הספקולציות הנזרקות לאוויר באשר לאפשרות של "סיבוב" נוסף בקיץ הקרוב והודעות חיזבאללה על מוכנותם לעימות עם ישראל, רק מגבירים את הלחץ.
רק היום, 12.4.07, בתוכנית ששודרה בטלוויזיה הישראלית, התבטאו ראש אמ"ן לשעבר, אהרון זאבי פרקש, וראש השב"כ לשעבר, כרמי גילון, בצורה מעוררת דאגה לגבי ההתפתחויות האסטרטגיות באזור שלנו. הם לא הוציאו מכלל אפשרות שמלחמה היא עניין שבהחלט עומד על הפרק. אין סיבה לא להתייחס בכובד ראש לדברי שני האישים המכובדים הללו.
השאלה המרכזית היא, האם החברה הישראלית מוכנה למלחמה נוספת. לא בכדי שאלתי שאלה זו, כי הרי המלחמה האחרונה הוכיחה שכללי המשחק השתנו, ומה שהיה תקף לפני העידן של הנשק תלול מסלול, אינו תקף יותר היום: העורף הוא חלק בלתי נפרד מן המערכה הצבאית.
כוחו של צה"ל נובע מן החוסן הלאומי של המדינה. יש להניח שבעת כתיבת שורות אלה, נעשים בצה"ל מאמצים גדולים כדי לתקן את המחדלים שנתגלו במלחמת לבנון השנייה. זאת ועוד; תקוותי היא שצה"ל לא ממתין למסקנות ועדת וינוגרד כדי לתקן את הדרוש תיקון משמעותי. מסקנות וינוגרד לא יגלו דברים שלא היו ידועים לכל ראשי מערכת הביטחון, צה"ל והדרג המדיני. אי לכך, על צה"ל ליישם ומהר את מסקנות הועדות השונות ולדרוש מן הדרג המדיני את כל המשאבים הדרושים לכך.
עם שלא מאמין במנהיגיו, לא יענה ולא יעבור לדום לכשייקרא לדגל
כל המפנטז שצה"ל יוכל, לבדו, לתת מענה הולם לכל סכנה שאורבת לנו מבלי שהחברה הישראלית תהיה חזקה, חולם חלומות באספמיה. האסון הגדול של מלחמת לבנון השנייה הוא אובדן התקווה של הציבור הישראלי במנהיגיו. זו יכולה להיות קטסטרופה משום שעם שלא מאמין במנהיגיו, לא יענה ולא יעבור לדום לכשייקרא לדגל. המנהיגות הישראלית עסוקה עד מעל ראשה בפרשיות שונות ומשונות. המערכות החיוניות למדינה משותקות מפאת העובדה שהקברניטים אינם מסוגלים להתפנות לעיקר אלא עושים כל שביכולתם כדי לשרוד את החקירות וההאשמות.
הציבור הישראלי מבולבל ואין מי שיראה לו כיוון. החלטות של היום מתבטלות מחר ומוסדות השלטון מתנהלים מכוח האינרציה. במקום שהמנהיגים הישראלים יזמו מהלכים מדיניים, הם עסוקים בהדפתן הגורפת של יוזמות מבחוץ. אין קו מנחה לא במדיניות הביטחונית ולא במדיניות החוץ.
מפלגות השלטון נערכות לקרבות הפנימיים והשרים פוזלים למתפקדים. האופוזיציה לא מציעה אלטרנטיבה רצינית אלא גיבובי מילים וסיסמאות מבית היוצר של תדמיתנים חדי עין. הצפון שסבל קשות מן המלחמה האחרונה לא רואה שום בשורה בדרך. הכל מילים, הכל פוטו-אופ בטלוויזיה. הציבור רוצה לראות במו- עיניו עשייה ולא שואו של פוליטיקאים.
על ממשלת ישראל להתחיל בעבודה נמרצת כדי להחזיר לציבור את האמון שאבד לו. מבחנה לא יהיה במילים אלא מעשים בשטח: יותר דאגה לאזרח, יותר אמפטיה למצוקות הגדולות של רבדים רבים בחברה, יותר השכלה וחינוך ופחות ופחות עסקנות פוליטית זולה. סטודנטים שלא יוכלו לשלם את שכר הלימוד עלולים, חלילה, לשאול את עצמם מדוע להתגייס למילואים בשעת הצורך. אנשים רעבים יעשו קודם את חשבון הבטן ולא יעסקו בפילוסופיה לאומית.
החוסן הלאומי חייב להיות המטלה הראשונה שבה הקברניטים ימצאו לה מענה. יותר מקומות עבודה, יותר חינוך והשכלה, יתר אכפתיות כלפי האזרח, דוגמה אישית והקרבת כל האינטרסים הפרסונליים על מזבח טובת החברה, כל אלה יכולים להבטיח שבשעת מבחן הכל ייענו לקריאה לדגל.
למען זאת, חייבת ההנהגה של המדינה להתעלות על עצמה ולהתאחד סביב הקונסנסוס המשותף לכל: קיומה של ישראל. מסופקני אם מנהיגי ישראל הגיעו כבר להכרה זו ואם הם מסוגלים להבטיח שבפעם הבאה, אם וכאשר תתרגש עלינו מלחמה, לא נימצא באותו המצב שהיינו בו במלחמת לבנון השנייה.
הכותב הוא היסטוריון ומתמחה בביטחון לאומי.
תאריך:  12/04/2007   |   עודכן:  12/04/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוסן לאומי כערובה לביטחון
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אין די בחינוך והשכלה מצומצמים
הניה  |  12/04/07 18:02
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אברהם שלום
ההתייחסות של חברי הכנסת של בל"ד לסוריה, באה להזכיר כי הפתרון הטבעי למצוקת יושבי מחנות הפליטים הערבים הוא ישובם במרחבים העצומים והריקים של סוריה
ד"ר נחום זילבר
המנגנון או דרך הפעולה שבאמצעותו העישון גורם לירידה בתפקוד המיני לא ברור    עישון סיגריות מפחית את זרימת הדם בפין
עו"ד יראון פסטינגר
כל סודותיה הביטחוניים של מדינת ישראל נחשפים לעיני כל אויביה, כחיה פצועה, המתרוצצת בג'ונגל שותתת דם, בעוד שלפנינו, אליבא המומחים, מלחמה חדשה בפתח, עם החיזבאללה, אולי עם סוריה, וגם סכנת עימות גרעיני עם אירן
מיכאל אדירעם
כשבעולם עושים מאמצים להשבת רכוש שנגזל בשואה, מדינת ישראל עושקת את שארית הפליטה    לפני הנצחת המתים צריך לדאוג לאלה שעדיין חיים, בקושי, תרתי משמע
אפרי הלפרין
ועדת וינוגרד לקחה על עצמה משימה קשה, קשה יותר ממלאכתה של ועדת אגרנט, שבה עוד האמין הציבור שהצבא והנהגה התעשתו במהלך המלחמה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il