X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
החמאס משתוקק לרגיעה כדי להתאושש ולהצטייד בכמויות אדירות של אמצעי לחימה שיוברחו דרך המנהרות ברפיח. הנשק הזה ינוצל לאחר זמן קצר כדי לתקוף את ישראל בעוצמה גדולה יותר. ישראל יכולה להסכים לרגיעה רק לאחר שהשתלטה על ציר פילדלפי כדי להילחם בתופעת מנהרות הנשק
▪  ▪  ▪

ארצות הברית מודאגת מהמשך ההסלמה ברצועת עזה המסכנת מאוד לדעתה את האפשרות להגיע להסכם או הבנות על הסדר הקבע בין ישראל לרשות הפלשתינית עוד בתקופתו של הנשיא בוש. לכן היא עושה כל שביכולתה להביא להרגעת המצב. גם ישראל כך מסתבר מעוניינת ברגיעה בדרום הארץ, בצה"ל ובשב"כ מעריכים שהחמאס ושאר ארגוני החבלה ברצועה מעוניינים ברגיעה כדי לצבור כוח ולהתעצם יותר מבחינה צבאית, הדרג המדיני יודע זאת אך הוא מעדיף משיקולים מדיניים להגיע לרגיעה עם החמאס.
ישראל מנהלת משא-ומתן חשאי עם החמאס באמצעות מצרים על עסקה כוללת של רגיעה, הפסקת ירי הרקטות והטילים מהרצועה, הפסקת החיסולים על-ידי ישראל ברצועה, פתיחת המעברים ועסקת חילופי שבויים שבמסגרתה ישוחרר החייל החטוף גלעד שליט תמורת "גרעין קשה" של מאות מחבלים פלשתינים עם דם על הידיים.
סגן נשיא האמריקני, דיק צ'ייני, יגיע בסוף השבוע לישראל בשליחותו של הנשיא בוש, הוא ינסה להמשיך ולתחזק את תהליך המשא-ומתן בין ישראל לנשיא הפלשתיני מחמוד עבאס עד ביקורו השני של הנשיא בוש בישראל במהלך חודש מאי.
ישראל איננה רוצה לאכזב את ידידתה הגדולה, ארצות הברית, ולכן היא איננה צועדת לכיוון של הכרעה צבאית ברצועת עזה, דהיינו מבצע צבאי רחב לכיבוש הרצועה, להיפך היא מוכנה להגיע להבנות עם החמאס שיאפשרו את המשך המשא-ומתן המדיני. גם משיקולים פוליטיים, נראה כי ראש הממשלה אולמרט מעדיף להגיע לכול מערכת בחירות, מתי שרק תהייה, כמי שמנסה לדחוף את התהליך המדיני ולהגיע להסדר עם הפלשתינים, מאשר להגיע אליה כראש ממשלה שבתקופתו כבשה ישראל את דרום לבנון ואת רצועת עזה אך לא הצליחה להתקדם לשלום עם אויביה.
על-פי מקורות בתנועת החמאס, השבוע הזה הוא גורלי שכן ישראל אמורה להעביר את תשובותיה להצעות חמאס שנמסרו בשבוע שעבר לעמוס גלעד, ראש המטה המדיני ביטחוני בעת שביקר במצרים.
המקורות בחמאס מסרו שישראל נענתה עד כה רק חלקית להצעת החמאס בעניין שחרורו של החייל החטוף גלעד שליט והיא הסכימה לשחרר רק 230 מחבלים מתוך רשימה של 450 מחבלים שהחמאס דורש לשחרר תמורתו.
בעניין הרגיעה (תהדיאא' בערבית או באנגלית calming), מנהיג החמאס ברצועה, מחמוד א-זהאר, הודיע כי תנועתו עומדת על כך שהרגיעה תחול גם על פעולותיה הצבאיות של ישראל בגדה וכי "אין מצב של רגיעה בחינם". בשטח עושה החמאס מאמץ להרגיע את השטח ומלבד התקפות טילים של ארגון הג'יהאד האיסלאמי על ישראל בעקבות פעולת החיסול של חמישה מפעיליו שעשתה ישראל בבית לחם בשבוע שעבר מקפיד החמאס שלא לשגר טילים לעבר ישראל.
הבעיה העיקרית של השגת "מצב רגיעה" ברצועה היא בכך שמצב זה מאפשר לתנועת החמאס להתעצם מבחינה צבאית בצורה חסרת תקדים לקראת הסיבוב הבא, נכון שרגיעה תאפשר לישראל "לקחת אוויר" ולהמשיך במשא-ומתן המדיני באווירה אחרת אך ישראל תשלם מחיר ביטחוני גבוה. לישראל אין שום דרך יעילה לעצור את הברחות הנשק המסיביות לרצועה. מצרים מבטיחה לישראל ולארצות הברית שתילחם בתופעה, היא מקימה כעת בצד המצרי של ציר פילדלפי חומה גבוהה סמוך לגבול כדי למנוע גישה אל הגבול ודורשת גם את הסכמת ישראל לתגבר את הגבול בכמה מאות אנשי משמר הגבול המצרי אך בישראל יודעים היטב שצעדים אלה הם קוסמטיים ולא יעצרו את הברחות הנשק באמצעות המנהרות.
לכן הבעיה העיקרית של השגת רגעה ברצועה היא בעיית המנהרות, ישראל צריכה להסכים לרגיעה רק אם תימצא הדרך היעילה להפסקת ההברחות או צמצומן באופן ניכר, אחרת מדובר ב"מקח טעות".
ישראל תעשה עסקה לא טובה עם החמאס אשר ינצל את מצב הרגיעה להתעצמות צבאית אדירה וכשיהיה מוכן הוא ייפתח ב"סיבוב נוסף" ואלים יותר של התקפות רקטות וטילים על ישראל. המשך ההתקפות עלול ל"שאוב" את ישראל לתוך מבצע צבאי גדול ברצועה בניגוד לרצונה, די בכך שייהרגו, חס וחלילה, כמה פעוטות בגן ילדים או בבית ספר בשדרות או אשקלון כתוצאה מהתקפת טילים, שום ממשלה בישראל לא תוכל לעמוד בפני דעת הקהל הזועמת וכוחות הצבא יימצאו את עצמם דוהרים פנימה לתוך רצועת עזה.
כיבושה מחדש של עזה יהרוס כל סיכוי להמשיך בתהליך המשא-ומתן עם הנשיא הפלשתיני מחמוד עבאס, פעולה כזו עלולה גם להתסיס את הפלשתינים בגדה המערבית ואת ערביי ישראל וישראל עלולה לעמוד בפני אינתיפאדה שלישית.
ניסיון העבר מעיד על כך שהסכמי רגיעה בין ישראל לחמאס החזיקו מעמד רק תקופה קצרה, החמאס ניצל אותם להתאוששות והתעצמות על-ידי הברחת כמויות גדולות של נשק וחומרי חבלה דרך המנהרות בעזה, גם עכשיו, בעקבות מבצע "חורף חם" איבד החמאס מעבדות ליצור טילים ומאגרי חומר נפץ רבים כתוצאה מתקיפות צה"ל והוא זקוק בדחיפות להפוגה כדי להתאושש.
השאלה הנשאלת היא האם לא עדיף להגיע למצב של רגיעה עם החמאס לאחר השתלטות מחודשת על ציר פילדלפי שתאפשר מלחמה יעילה יותר בתופעת ההברחות וצמצומה באופן ניכר. המצרים לא יעשו לנו את העבודה, לכן כדאי לפני כול הסכם עם האויב לוודא שהרגיעה כדאית. במצב הנוכחי היא איננה כזו. אם הממשלה רוצה במצב רגיעה היא צריכה לוודא שבאופן בו זמני היא מנתקת לחמאס גם את צינור החמצן של הזרמת הנשק לרצועה דרך מנהרות רפיח, בלי צעד חשוב זה אין שום טעם ברגיעה.

תאריך:  18/03/2008   |   עודכן:  18/03/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר יוסי כהן מידן
הקרבה למען הכלל היא ערך עליון בצה"ל, והיא שואבת ממסורת מקראית וחברתית מפוארת    אך הסוד לקרבה אמיתית הוא לא בביטול העצמי ובהפיכה לקרבן, אלא מציאת המידה הנכונה של הקרבה שתאפשר לנו שינוי והתפתחות
מרזוק חלבי
מתבוננים מהצד לא יצליחו להבחין מתי מסתיים ה"מדיני" ומתחיל ה"צבאי" בישראל    עד לרגע שהישראלים יפסיקו לפחד משלום יותר מאשר מלחמה, היחסים של צבא-מדינה ימשיכו להיתקע במטוטלת, פעם צבא ופעם עם
דר' חן יחזקאלי
צה"ל הוא גורם מלכד, אך סביב קונצנזוס מפלג שאינו אמת: הקבוצות בישראל מתחלקות לנאמנות ושאינן נאמנות למדינה ובהתאם - מופלות לטובה או לרעה    כל עוד נתון הקונצנזוס האמור, כיצד נעשה שלום?
דר' דיאנה דולב
קיימות פרקטיקות אדריכליות שונות ליצירת הדרה של אוכלוסיות 'בלתי רצויות'    מבט על מבנים בישראל המשתמשים בטכניקות שכאלו
דר' שאול רוזנפלד
שינוי הנורמות והערכים בצה"ל נובע לא רק מתמורות בחברה הישראלית, אלא גם מקבוצות לחץ כמו אליטות ועיתונות, שבתורן, התעצבו גם הן מתוך התמורות שפעלו לקידומן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il