X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
זו איננה סיסמת-בחירות, אלא פשוט משאלת-לב וצו השעה, הן לאמריקנים, המצביעים האקטיביים, והן לישראלים, הניצבים פאסיביים מן הצד
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

סוף סוף הגיע הרגע שבו צריך להניח את כל הקלפים על השולחן ולהחליט מיהו, באמת, המועמד המתאים יותר לכהן כנשיא ארצות-הברית: ברק אובאמה או ג'ון מקיין.
אמנם, ההכרעה הפורמלית על מועמד הדמוקרטים עדיין לא נפלה, אבל התמונה, בעצם, שקופה למדי: הילרי קלינסון, שסיכוייה אפסו, מצויה כבר מחוץ למירוץ.
אז נכון שהמסורת האמריקנית גרסה בעבר שאשה או כושי הם מחוץ לתמונת הנשיאות, אבל הפעם עלול, או עשוי - הכל לפי מבטו של הבוחר - להתחולל מהפך ולשנות את התמונה מן הקצה אל הקצה. גם נכון שלא ראוי למי שאיננו אמריקני להתערב ולהכניס את ראשו לקלחת האמריקנית. אלא שהפעם העניין מצטייר כגורלי, יותר מאי-פעם - לפחות לנו, הישראלים, אם לא לעולם כולו.
ייאמר מיד: הנשיא הנוכחי, ג'ורג' דבליו בוש, הוכיח בעליל, להפתעת כולם, את יחסו האוהד והחם לישראל. מבחינה זו הוא משתווה אומנם לנשיא הקודם, ביל קלינטון, איש המפלגה הדמוקרטית, אבל צריך לזכור כי יחסם המיוחד הזה של שני הנשיאים, משני הקטבים אלינו, הוא, בהחלט דוגמה יוצאת-דופן, שאיננה מעידה על הכלל.
אינני אמריקני, אבל כישראלי הענקתי תמיד את אהדתי למפלגה הדמוקרטית, שבמאזן היחסים עם ישראל הפגינה יתר-אהדה לישראל מאשר יריבתה הרפובליקנית. את זו האחרונה הנחו תמיד המדיניות הבדלנית, של "אמריקה לאמריקנים", כמו גם אינטרס הנפט הערבי, כאשר עניין ישראל נדחק לקרן-זוית. כך היה עד לימיו של בוש האב, כש"מאזן האימה" הזה הופר, באחת, עם עלייתו של בוש-הבן לשלטון. למותר לציין את מעשיו למעננו ואת הכימיה המוחלטת שהוא יצר עם ראשי-ממשלתנו.
בשפל המדרגה
אלא שהאמריקנים הסתייגו, במפורש, מאורח-התנהלותו של בוש, אם במלחמתו בעירק, שהותירה אחריה, בעקבות הכיבוש, חללים אמריקנים רבים, ואם - ובעיקר - במדיניותו הכלכלית הכושלת, שהציבה את ארה"ב במשבר עמוק. בסופו של דבר, כל סקרי דעת הקהל לא החמיאו, בלשון המעטה לנשיא האמריקני, והורידו את הרייטינג שלו לשפל המדרגה.
מן הכישלון הזה של בוש נבנה עכשיו באורח טבעי ברק אובאמה, באשר את האמריקנים מנחה מעל לכל מצב הכיס שנותר מצומק. לא פחות עלול אובאמה להיבנות מעצם העובדה שיריבו, מועמד הרפובליקנים מקיין, הוא, לעומתו, אדם בא בימים, חסר כישרון רטורי, שלא מצליח לסחוף אחריו בהתלהבות רבה כל כך את ההמונים.
ובכל זאת, לו אני אמריקני, הייתי מתעלם משיקולי הרייטינג האלה ונמנע מלנהור אחרי ברק אובאמה. אחרי ככלות הכל, המועמד הדמוקרטי כהה העור, שמוצאו מוסלמי, הינו עדיין צעיר מדי וחסר ניסיון מכדי לכהן כנשיא. בתור שכזה הוא עלול לדרדר עוד יותר את ארה"ב אל התהום ואפילו לגרום לכך שהיא תאבד את עליונותה כמעצמה מספר אחת בעולם אל מול הענק הסיני המאיים עליה.
שמיניות באוויר
גם כישראלי פאסיבי, המשקיף מן הצד, לא הייתי נותן את קולי לאובאמה, האיש שלא רק איבד זה מכבר את אמונו בקרב יהודים רבים בארה"ב, אלא שגם משמש עתה כליצן בקרקס ובלבד כדי להוכיח, כביכול, את אהדתו לישראל. אבל אובאמה יכול להמשיך ולעשות שמיניות באוויר כדי להציג עצמו בקהילה היהודית בשמו העברי "ברוך", כשספק גדול אם מישהו בכלל יהיה מוכן "לאכול את הלוקש" הזה.
לכן, כאמריקני, הייתי נותן הפעם, ללא היסוס, את אהדתי לג'ון מקיין, אף שהוא יכול להיחשב לרע במיעוטו במציאות האמריקנית של היום, שבה כל מועמד אינו מתרומם מעל לרף הבינוניות. בכל מקרה, הוא מנוסה הרבה יותר מיריבו אובאמה, הן כגיבור מלחמת וייטנאם הכריזמטי - והאמריקנים הרי מתים על גיבורים - והן בניסיונו הפוליטי העשיר, בעוד יריבו נחשב לטירון חסר-ניסיון לעומתו. ומה עם האמפתיה הרבה שיש למקיין בקרב בוחריו? גם זו, מסתבר, לא הולכת ברגל, וגם לא העובדה הביולוגית שהוא איננו לא כושי ולא אשה.
כישראלי, המשקיף מן הצד, הייתי תומך במקיין, קודם כל בשל התייצבותו המוכחת והגלויה לצידנו. הבטחתו ללכת בדרכו של הנשיא היוצא ולסייע, בכל מצב, לישראל, שכבר עמדה במבחן המציאות, מעוררת אמון רב, הרבה יותר מהצהרותיו הספקוליטיבות והמניפולאטיביות של אובאמה, כהה העור המוסלמי, שספק רב אם יעמדו אי פעם במבחן המציאות.

תאריך:  23/05/2008   |   עודכן:  23/05/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צריך לבחור במקיין!
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
ראובן לייב......
י.ש  |  24/05/08 01:07
 
- אחריות אישית
אבי גזונט  |  24/05/08 11:30
2
אני מאחר לדמוקרטים להפסיד בחצי
אחוז כדי שיהיה   |  24/05/08 02:45
3
האומנם?
עין צופיה  |  24/05/08 08:18
4
מקיין נשיאה הבא של ארה"ב.
הערכה זהירה  |  24/05/08 09:55
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם (פריצי) פריד
תורמים לשלום    שאלת בגרות מסוכנת    שופטים נגד ביקורת    מכונית חשמלית לפלשתינים    הישגי מינהלת הפינוי ועוד
שוקי בלס
חונכנו לחשוב ששלום מושג "סביב שולחן המשא-ומתן". אולם אם ניקח את הדוגמא האמריקנית, נגלה שהשלום מושג באמצעות שתי פצצות אטום בחזית הפסיפית ופלישה לתוך ברלין בחזית הגרמנית    שלום מושג באמצעות הכנעת האויב, הפלת המשטר הרודני והבנה של המשטר החדש שיש מחיר לתוקפנות
ניסים ישעיהו
פוליטיקה של דתיים עלולה להיות גרועה בהרבה מזו של מי שאינם מגדירים עצמם ככאלה, ואצלנו היא אכן גרועה יותר. שורש הרע, כפי שהסברנו בעבר לא אחת, הוא בעובדה שממציאים חוקים חדשים, וזה בהכרח הפוך מחוקי התורה
טובה ספרא
במסגרת "תהליכי השלום" נישאר לבסוף רק עם הכמיהה לשלום    לאהוד ברק יש הזדמנות להוביל לבחירות    ימים קשים צפויים לאולמרט בתחילת יוני
עו"ד יוסי דר
אם יש דבר מקומם במשחקי החתול והעכבר של אולמרט עם חוקרי המשטרה, זו העובדה שאולמרט מוכן לפנות עבורם שעה אחת בלבד - שִשים דקות - לצורך חקירתו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il