רבים מדברים בשבחם של הדגים והערכים התזונתיים הגבוהים שלהם. נדמה כי צמד המילים דג ודיאטה הולכים יד ביד כאשר אנו מקבלים את ההחלטה "לשמור על המשקל" או לנסות לרזות. מהם באמת היתרונות התזונתיים של דגים? מדוע הם כל כך טובים לבריאותנו?
דגי הים, על אף שהם נחשבים והופכים לנדירים יותר ויותר, שייכים לקבוצה האיכותית יותר בעוד דגי הבריכות, על אף שהם מציעים ערכים תזונתיים סבירים, נחשבים לנחותים יותר מבחינה תזונתית ואינם מכילים חלק מן היתרונות התזונתיים שמציעים דגי הים, מביני דבר יבהירו לכם שגם הטעם שונה...
הדגים, בין אם הם נאספים ומלוקטים מן הטבע, ובין אם על-ידי גידול מלאכותי בבריכות מים מתוקים או בכלובים בתוך הים הם חלק חשוב בתזונה העולמית של האדם משחר הציביליזציה.
תרבויות שלמות נבנו על עושר הדגה שהשיגו, והדג אף הפך לחלק חשוב בתעשיית המזון המעובדת עם המהפכה התעשייתית, אשר הצליחה אף להאריך את אורך חיי המדף שלו, לשנע אותו בתנאי קירור בין יבשות ולהפיץ אותו ולהגדיל את הפופולריות שלו.
הדגים הם מקור עיקרי וראשי לחלבונים בתרבויות רבות. תרבויות המזרח הרחוק, אשר גידול בשר בקר לצורך מאכל זר להן, בעיקר בשל חוסר בשטחי מרעה, יפן למשל, משתמשות כמעט אך ורק בדגים כמקור לחלבונים.
הדגים מהווים היום כ-16% מן החלבונים המנוצלים בתפריטים ברחבי העולם. עבור למעלה ממיליארד בני אדם, זהו מקור החלבונים היחידי!
דגים, על אף שהם נאכלים בסמוך לזמן הדייג שלהם, ניתן לשמר באמצעות יבוש, המלחה, בקופסאות שימורים או לחלופין בהקפאה. כל השיטות הללו אינן פוגעות בערכים של החלבונים הטמונים בהם.
הגם שקיימים כמעט כשלושים אלף מינים של דגים, חלק קטן מהם בלבד משמש לעיבוד מסחרי של מזונות.