X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
המוקשים הצפויים לבנימין נתניהו משותפיו הפוטנציאליים העכשוויים רק מזמינים קריסה מהירה
▪  ▪  ▪
לא שווים - נתניהו וליברמן. שווה - ברק [בוצ'וצ'ו]
דוברמן או פודל - איווט ליברמן איננו כוס התה של בנימין נתניהו בממשלת הימין הצרה שלו. בהעדר שותפים פוטנציאליים, טובים יותר ממנו, שבהם כל כך חשק, הוא ייאלץ, בלית ברירה, להיחנק עימו. עברם המשותף של השניים הרי כבר נמחק מזמן, ואילו ההווה רק יוצר חיץ ברור בין איש-לאום לבין איש לאומני.
ובאשר לעתיד - אלוהים ישמור! לפי שעה הוא יכול רק לבשר מלחמת-עולם מילולית שתיצור, בסופו של דבר, את הקרע בין השניים, שלא יינתן עוד לאיחוי.
ככל הנראה, לא תוכל ממשלת הימין הצפויה להחזיק אפילו מים ותוחלת-חייה קצרה. גם אם ליברמן רק נובח ולא נושך - הוא צפוי, ולו בשל נביחותיו, להיכנס, כבר בקרוב, להסגר. מכל מקום, מה שברור הוא שגם אם לא ינשוך - יוטל עליו, לפחות, לנבוח, כדי להצדיק בכך את קיומו בעיני בוחריו.
ההסגר, הצפוי לליברמן, נובע משניים: מחד - מן החשדות המועלים כנגדו והעלולים להוליד כתבי-אישום; ומאידך - מחוסר הידע והניסיון, אם אכן יתמנה לשר החוץ. מה שברור הוא שאף אחד מעמיתיו לתפקיד הזה, לא בארה"ב ולא באירופה, לא יוכל למצוא עימו שפה משותפת, תרתי משמע, בעניינים הרי-גורל לישראל. וכך או אחרת, בשני המקרים ייבצר ממנו למלא את תפקידו.
תהי למוות ממשלה
בכורח הנסיבות האומללות עלול ליברמן למצוא את עצמו, במוקדם, על ספסל הנאשמים מחד וללא התאמה לכהונת שר חוץ מאידך. או אז ייאלץ נתניהו, בדיוק כמו אותו נער הולנדי בסיפור המיתולוגי, להתייצב כשאצבעו על הסכר, כדי לנסות ולעצור בכך את השיטפון הצפוי לו. אלא שאת ההידרדרות, ההתמוטטות והקריסה לא יהיה בידיו לבלום.
נתניהו פשוט ממולכד. בלי שר חוץ, עתיר ניסיון וידע, כפי שישראל זקוקה לו בשעות הרות-גורל אלה, אין לו שום סיכוי לנווט כהלכה את הספינה המדינית שלו לחוף-מבטחים. גם אם נניח, היפותטית, שליברמן לא יעז, בסופו של דבר, לתקוע לנתניהו מקלות בגלגלים - ספק גדול אם יוכל בכלל להתמודד עם אשפי מדיניות החוץ העולמית בשאלותיה הקיומיות של ישראל.
ואם לא די בצרה הזו - מכה אנושה לא פחות צפויה לנתניהו מהיעדרו של שר ביטחון, בעל שיעור-קומה וברמתו של אהוד ברק. מן הסתם היה ביבי מוכן לשלם הרבה כדי לקלוט את "מר ביטחון" לזרועותיו, גם ללא מפלגת העבודה, בדיוק כפי שעשה זאת, בשעתו, מנחם בגין עם משה דיין. מה שנעלה מכל ספק הוא ששום מועמד אחר לא יוכל להשתוות לברק - לא בידע ולא בניסיון שלו.
ויש גם אבן-נגף נוספת, בדמותה של שס: הפער העצום בין עמדותיה של השותפה החרדית, מחד, לבין אלה של השותפה ה"כופרת" של "ישראל ביתנו" מאידך, בכל הקשור לענייני דת - ספק אם ניתן בכלל לגישור.
כך או אחרת, גם אם יצליח בנימין נתניהו לאחות לרגע את הטלאים, ובלבד כדי להציג לראווה קואליציה - הדבק לא יחזיק מעמד. בלית ברירה תהי זו למוות-ממשלה, שתתייצב אל מול שוקת שבורה.
תאריך:  09/03/2009   |   עודכן:  09/03/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ממשלה שהיא שוקת שבורה
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
נתניהו יכשל כי הוא תכמניהו. ל"ת
דוד מלכי  |  9/03/09 12:01
2
אולמרט וביבי תאומי סיאם ל"ת
א. פובליציסט  |  9/03/09 12:03
3
נבואה ניתנה רק לשוטים
לבל משה  |  9/03/09 15:42
4
חלום רתוב של שמאל-חולה נפש
בארשבעית  |  9/03/09 18:15
5
בלתי אמין מרקיב ממשלה
יהושפט שפטיהו  |  9/03/09 18:49
 
- ביבי הוא בעיה קשה לכולנו
איגור ל'  |  10/03/09 08:57
6
נימאס אנחנו בארץ דיקטורית
אחד העם---------  |  10/03/09 00:44
7
מטומטמי קדימה והשמאל התחילו
ליבב מה עשתה לבני  |  10/03/09 21:04
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רות פורסטר
קשה לנתח את התנהלותו של ד"ר סרוב כאשר קיבל שוחד מאת העבריין אשר הגיע לחדר המיון. חוסר שיקול הדעת, ייתכן שמתוך פחד, מנע ממנו לנהוג כמקובל - ועל כך נענש
בצלאל לביא
אם יסתבר שממשלת הימין מקרטעת, ציפי לבני צפויה לספוג כמה חצים כראש האופוזיציה    לבני תוכל להלין רק על עצמה כשיסתבר לה כי גילתה קוצר ראות שלא רק שלא תואם את הדימוי הנדרש מ"מנהיגה אחרת", אלא אפילו ממנהיגה "קיימת"
רות פורסטר
פרקליט המדינה: "נבחן התנהלותנו בפרשת משה קצב"   אכן, יפה דיברת, מר לדור    התנהלותכם בפרשת קצב, כמו בפרשת אולמרט, היא במקרה הטוב עינוי דין    אינכם מסוגלים להגיע להחלטה, והאזרח הנתבע עובר את כל מדורי הגיהנום עד להסכמה ביניכם לבין עצמכם
ד"ר יוסי מלמד
למה נשים נמנעות מלרכוש חיתולים רב פעמיים?    נוחות הרכישה חשובה לנשים יותר מהאחריות הסביבתית    סקר שנערך בקרב נשים בהריון מעלה מחשבות נוגות על חיים ירוקים
חיים נוי
מיוזיקל מהנה שיש בו ערך מוסף לא רק של בידור לשמו, אלא של מחזה חשוב בתחום ההיסטוריה היהודית    ביקורת תיאטרון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il