X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
ככלל, חשוב לייחס הכנסה משותפת של בני הזוג למי מבני הזוג אשר מצוי במדרגת מס פחותה, וזאת בכדי להפחית את החבות במס כיצד עושים זאת בהתייחס לנכס המניב דמי שכירות?
▪  ▪  ▪

השקעה בנכסים המניבים דמי שכירות הינה השקעה נפוצה בבתי אב רבים. אך למעשה, כל עוד המדובר בשכירות למגורים מתחת לתקרת הפטור, העומדת כיום על סך של 4,320 ₪, אין כל עניין מיסויי בייחוס הכנסות השכירות למי מבני הזוג, באשר הכנסות אלה אינן ממוסות. כך אף ביחס למי שנכנס לגדרו של סעיף 122 לפקודה ומשלם מס של 10% על מחזור דמי השכירות - ייחוס ההכנסה לאחד מבין בני הזוג אינו מעורר עניין.
עם זאת, כאשר מדובר בהשכרת נכס מסחרי דוגמת חנות או משרד או בהשכרת דירת מגורים שלא במסגרת הסעיפים שהוזכרו לעיל, עשויה להיות חשיבות רבה לאופן ייחוס ההכנסה בין בני הזוג, כך שההכנסה תיוחס למי מבין שני בני הזוג שנמצא במדרגות המס הנמוכות, וכך לשלם פחות מס. לעניין זה, קיימת חשיבות רבה לסיווג ההכנסה, כהכנסה מ"יגיעה אישית" אם לאו. כיוון שאם אין המדובר בהכנסה מ"יגיעה אישית" קובעות הוראות סעיף 66(א)(2) לפקודת מס הכנסה באופן קטגורי, כי ההכנסה תיוחס דווקא לבן הזוג שנמצא במדרגת המס הגבוהה ביותר.
הכנסות מהשכרה של נכס ששימש בעסק או במשלח ידו של המשכיר לתקופה העולה על 10 שנים זכו להגדרה חקוקה כהכנסות מ"יגיעה אישית", ולכן במקרים אלה אין ספק כי הנישום רשאי שלא לייחס את ההכנסה לבן הזוג שהכנסתו במדרגה הגבוהה ביותר. לא זו בלבד, אלא שאם מי מבני המשפחה המשכיר נכס בנסיבות כאמור איננו בעל הכנסות אחרות מדרגת המס המינימאלית לגביו הינה של 10%.
שאלה פרשנית פחות ברורה הינה האם בעל מספר נכסים שהכנסתו מהם עולה כדי גדר "עסק", על פי המבחנים שנקבעו בפסיקה, משמע גם שהמדובר בהכנסה שעלתה כדי "יגיעה אישית", שאז אף היא לא תהיה מחויבת להיות מיוחסת לבן הזוג שבמדרגת המס הגבוהה, או שמא כטענה שעשויות להעלות רשויות המס, לפיה המדובר בהכנסה עיסקית אך שלא מ"יגיעה אישית".
ראוי להזכיר ולתת את הדעת, כי הוראות סעיף 66 (ב) לפקודת מס הכנסה מאפשרות חישוב נפרד לבני זוג ביחס לנכס שהיה בבעלות אחד מבני הזוג שנה לפני נישואיו או שקיבל בירושה בתקופת נישואיו. מהוראות סעיף זה עולה, כי כאשר המדובר באדם נשוי שקרוב משפחתו נמצא על ערש דוי, תכנון מס נכון יהיה לשתוק ולא לבקש העברת נכס במתנה, אלא להמתין לירושה, שכן ביחס לנכס שהגיע במתנה לא חלות ההוראות המאפשרות חישוב נפרד.
למותר לציין, כי אם בני הזוג עדיין נשואים אך מנהלים משק בית נפרד ממילא לא ייחשבו כבני זוג ולא יהיו חייבים לייחס את ההכנסה משכירות לבעל ההכנסה הגבוהה מבין השניים.
בהקשר זה של נכסים שהגיעו בירושה או שהיו בבעלות אחד מבני הזוג לפני הנישואים, עולה השאלה האם הכנסות השכירות מנכסים אלה נספרות גם לצורך בחינת תקרת הפטור לגבי יחיד המשכיר דירות מגורים לפי חוק הפטור. זאת כיוון שהוראות סעיף 2 לחוק הפטור מצרפות להכנסת המשכיר גם את הכנסות השכירות של בן זוג החי עימו ושל ילד שעד גיל 18. לטעמנו, ניתן לדגול בגישה הפרשנית לפיה המחוקק גילה דעתו כי ביחס לנכסים אלה למעשה הוא איננו רואה את בני הזוג כיחידה כלכלית אחת ומאוחדת אלא כזרים זה לזה בהינתן שהנכסים עצמם נצמחו לא מן המאמץ בתקופת החיים המשותפת וכך אף ההכנסות מהם.
נאמנים לגישה זו ניתן יהיה לטעון כי הפרשנות הראויה הינה, כי הוא הדין גם ביחס למניית ההכנסות לצורך בחינת תקרת הפטור. כלומר, זהו עקרון פרשני המשליך על מיסוי התא המשפחתי, ולפיו אין לבצע חישוב מאוחד לגבי נכסים ופירותיהם שאינם חלק מן המאמץ בתקופת החיים המשותפת.
עם זאת, לא ניתן כמובן לשלול את הפרשנות המילולית הטכנית גרידא המתעלמת מהוראות סעיף 66(ב) הנ"ל ומפעילה את חוק הפטור עצמאית, אף שבעינינו הפרשנות התכליתית היא הראויה.

תאריך:  21/07/2009   |   עודכן:  21/07/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ייחוס הכנסות משכירות בין בני זוג
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הפטור עומד כיום על 4510 ש"ח.
דר' בת-שבע גל  |  21/07/09 23:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ציפי לידר
מה בין האישה בלבן והאישה בשחור?    הטרמפ על היהדות    צניעות וייחוד - היילכו השניים יחדיו?    מיהו רב - פולחן אישיות לא במחוזותינו    מיהו דתי - לא על התווית בלבד
נרי אבנרי
אין כאן ניתוח מפוכח של המציאות המורכבת, אין כאן רציונאליזם, ואפילו אין כאן אמונה ברצון הפלשתינים בשלום. יש כאן ייחום שמקורו שנאת חינם. הייחום הזה, משבש את דעתו וזיכרונו של עקיבא אלדר...
ד"ר אברהם בן-עזרא
לפעמים הענקת זכות גורעת מזכויותיו של בעל הזכות. כך פירש בית המשפט העליון את הזכות של השכן להתנגד למחסן בגבולו, במצב בו בתוכנית המיתאר כלולה זכות כזו
קובי לירז
השאלה האמיתית היא לא מיהו אלא מהו. תתפלאו לדעת, אבל אנחנו כמעט לא המצאנו שום דבר חדש בענייני דת, לאום ומדינה    האם קשה להיות יהודי?
מנחם ברוד
לימים הללו תפקיד חיוני בטיפוח התודעה הנכונה של העם היהודי. עם הזוכר את החורבן, כואב את הגלות ונושא עמו את להט האמונה בגאולה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il