הטיילת התל אביבית משופעת אומנם בים של מסעדות, אבל רק מעטות מהן נתברכו בגסטרונומיה לשמה. המובילה שבהן היא, לטעמנו, 'הרברט סמואל' (רחוב קויפמן 6). בצד המעדנים הקולינריים המיוחדים שהיא מציעה לסועדיה, יש בה אווירה חמה של נינוחות ורגיעה, וזו מן הסתם גם הסיבה שאנו מקפידים לחזור אליה מעת לעת. על המסעדה הזו מאציל מרוחו שף הצמרת שלה, יונתן רושפלד, כשבכל מנה, יצירת-ידיו, מושקעת מלאכת-מחשבת מרובה.
בשל המנות הגדושות ב'הרברט סמואל', החלטנו לדלג הפעם על הראשונות והחשנו את פעמינו היישר אל העיקריות. עד שאלה הגיעו לשולחננו, התנחמנו בסלסלה עמוסת לחם-אגוזים מקמח שחור, כשבצידה צלוחית נדיבה של ממרח-זיתים, יצירת הבית. טרפנו הכל בשקיקה רבה, ועוד רגע נשתכחו מאיתנו העיקריות. כשאלה אכן הגיעו, היטיב ריח הניחוח שלהן לעשות את שלו, ולנו לא נותר אלא לעוט עליהן כמוצאי שלל רב.
עשר
מן העיקריות דלינו צלעות-טלה, על משטח ירוק של אפונים עדינים. מיצמצתי אותן בהנאה מרובה והטעם היה שמיימי. בת הזוג הימרה על שיפוד ענק של שקדי-עגל בגריל, שהוגש עם מחית תפוחי-אדמה וירקות שורש, בהם במיה אפויה בתנור ועלי מנגולד. פשוט ללקק את השפתיים ורק לחשוב על עוד. בקבוק סודה גדול עשה עבורנו מלאכה כפולה: גם הרווה את צימאוננו וגם סייע לעבודת העיכול.
ואז הגיעה הפתעת הקינוח: צלחת גדושה בסורבה, על מצע של פירות טריים ופירות-יער. המנה המרעננת ומשיבת הנפש הכילה שלושה סוגי גלידה: מנגו, פסיפלורה ופטל. לצידם נחו להם בשלווה פירות-עונה מתוקים ומושלמים ושפע של פירות-יער חמצמצים וקטנטנים. אספרסו כפול היה האקורד האחרון בארוחה בלתי-נשכחת זו.
כיוון שהיה זה סופשבוע, הסתכם התשלום לשניים ב-353 שקל, ובתוספת תשר לשרות אדיב וקשוב התעגל הסכום ל-400 שקל. עשר בסולם של 10.