X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
את הקולינריה התל אביבית ממשיכה להוביל מסעדת הצמרת 'הרברט סמואל', של השף יונתן רושפלד
▪  ▪  ▪
מסעדת הרברט סמואל

הטיילת התל אביבית משופעת אומנם בים של מסעדות, אבל רק מעטות מהן נתברכו בגסטרונומיה לשמה. המובילה שבהן היא, לטעמנו, 'הרברט סמואל' (רחוב קויפמן 6). בצד המעדנים הקולינריים המיוחדים שהיא מציעה לסועדיה, יש בה אווירה חמה של נינוחות ורגיעה, וזו מן הסתם גם הסיבה שאנו מקפידים לחזור אליה מעת לעת. על המסעדה הזו מאציל מרוחו שף הצמרת שלה, יונתן רושפלד, כשבכל מנה, יצירת-ידיו, מושקעת מלאכת-מחשבת מרובה.
בשל המנות הגדושות ב'הרברט סמואל', החלטנו לדלג הפעם על הראשונות והחשנו את פעמינו היישר אל העיקריות. עד שאלה הגיעו לשולחננו, התנחמנו בסלסלה עמוסת לחם-אגוזים מקמח שחור, כשבצידה צלוחית נדיבה של ממרח-זיתים, יצירת הבית. טרפנו הכל בשקיקה רבה, ועוד רגע נשתכחו מאיתנו העיקריות. כשאלה אכן הגיעו, היטיב ריח הניחוח שלהן לעשות את שלו, ולנו לא נותר אלא לעוט עליהן כמוצאי שלל רב.
עשר
מן העיקריות דלינו צלעות-טלה, על משטח ירוק של אפונים עדינים. מיצמצתי אותן בהנאה מרובה והטעם היה שמיימי. בת הזוג הימרה על שיפוד ענק של שקדי-עגל בגריל, שהוגש עם מחית תפוחי-אדמה וירקות שורש, בהם במיה אפויה בתנור ועלי מנגולד. פשוט ללקק את השפתיים ורק לחשוב על עוד. בקבוק סודה גדול עשה עבורנו מלאכה כפולה: גם הרווה את צימאוננו וגם סייע לעבודת העיכול.
ואז הגיעה הפתעת הקינוח: צלחת גדושה בסורבה, על מצע של פירות טריים ופירות-יער. המנה המרעננת ומשיבת הנפש הכילה שלושה סוגי גלידה: מנגו, פסיפלורה ופטל. לצידם נחו להם בשלווה פירות-עונה מתוקים ומושלמים ושפע של פירות-יער חמצמצים וקטנטנים. אספרסו כפול היה האקורד האחרון בארוחה בלתי-נשכחת זו.
כיוון שהיה זה סופשבוע, הסתכם התשלום לשניים ב-353 שקל, ובתוספת תשר לשרות אדיב וקשוב התעגל הסכום ל-400 שקל. עשר בסולם של 10.

תאריך:  20/08/2009   |   עודכן:  20/08/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
הבדרן שנולד בשם דוד גולדנברג מכר בידור להמונים ונזקק לאהבה של ההמונים כדי להמשיך ולהצליח    סיים את חייו בבית הסוהר לאחר שתלה את עצמו
רות פורסטר
דבריו של בוגי יעלון אודות ה"וירוסים" מחזירים אותנו באחת אל הימים האפלים בהם הסתה נפשעת כנגד השמאל ועמדותיו הביאה לרצח ראש ממשלה בישראל
עמוס שריג
כאשר יבוא שר ההיסטוריה בעוד מאה שנים למשל, כדי לקבוע מה או מי הזיקו ופגעו יותר בעדות המזרח - המעברות, ה-DDT או שס, הוא בוודאי יכריע שס, שהנזקים שהיא גרמה וגורמת, הם בלתי הפיכים
אביתר בן-צדף
על הסרט הדוקומנטרי - שושי גרינפלד, "הבן הסורר", 72 דקות, עברית    סרט נשי, רגיש, שיהלום בצופה, כיוון שנוגע באמיתות חיינו
נרי אבנרי
יוסי מימן, יש הרבה בדיחות על אלה שחיפשו את המטבע מתחת לפנס, ולא מצאו כלום. אתה מחפש מתחת הטאלנטים. שם יש את המטבעות שלהם. המטבעות שלך במקום אחר. תכייל את הג'י.פי.אס. של ערוץ 10, לכיוון מרכז-ימין ותגלה הרבה מטבעות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il