אומגה 3 הינה קבוצת חומצות שומן הכרחיות לתפקוד האופטימלי של כל תא בגופנו. למרות זאת, אין בגופנו מנגנון המייצר אותן, ולפיכך אנו חייבים לצרוך אותן כתוספת לתזונה היומית.
מחסור באומגה 3 - גורם למחלות
זאת ועוד, במהלך 150 השנים האחרונות, עם שינוי הרגלי התזונה בעולם התעשייתי-המערבי, נוצר מחסור גדל והולך של חומצות שומן מסוג אומגה 3 בתזונה של העולם המערבי וכתוצאה מכך, גם חסר גדול בגופנו.
על-פי מחקרים רבים, מחסור זה הינו גורם מכריע בהיווצרותן של מחלות שונות בעולם המערבי כגון: מחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי, סוכרת מבוגרים, מחלות מעיים, סוגי דיכאון, היפראקטיביות, אלרגיות, מחלות אוטו אימוניות ועוד.
מפחית היפראקטיביות
אומגה 3 - תוסף המזון היחידי שזכה לכינוי 'תוסף הפלא' ועל נחיצותו ישנו קונצנזוס - עושה נפלאות בתחום הטיפול בילדים ונוער.
מחקר שפורסם כבר ב-1995, חשף כי בילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז יש רמות נמוכות של אומגה 3 בדם. מחקר נוסף שבדק ילדים בגילאי 12-6 מצא, כי ילדים היפראקטיביים סבלו יותר גם מסימפטומים אחרים הקשורים במחסור של חומצות שומן חיוניות, כגון: צמאון, השתנה תכופה, עור ושיער יבשים, וכן אסטמה ודלקות אוזניים.
עוד נמצא, כי אותם ילדים גם ינקו פחות בהשוואה לילדים ללא תסמונת ההיפראקטיביות. חלב אם נחשב למקור מצוין לחומצות שומן, ומכאן ההמלצה לנשים הרות ומיניקות לצרוך דגים ואו כמוסות שמן דגים.
לאכול דגים 3 פעמים בשבוע
חומצת השומן אומגה 6 המומלצת בעיקר לנשים הרות שעתידות להניק את ילדיהן, נמצאת בצמחים, בדגנים, בשומנים מצמחים ואף בבשר של אוכלי עשב. לעומתה, אומגה 3 נמצאת במעט מאוד צמחים וגופנו כמעט ולא מקבל אותה מהצומח ולכן המקור הכמעט בלעדי הוא דגים.
יש לצרוך מנת דג בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע. טעמו וריחו של הדג לא חביבים על כל האנשים ובמיוחד לא על ילדים ולכן לאנשים אלו מומלץ להעשיר את הגוף בתוספי תזונה של אומגה.