X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
על-פי המדד - בישראל, קשה יחסית לעשות עסקים. הרגולציה והפיקוח הממשלתי-פוליטי חונקים, הביורוקרטיה מכשילה, הממשלה גדולה מדי. אך למרות הביורוקרטיה החונקת שלנו והשחיתות הצלחנו, למרות הכל, להגיע לתוצר שנתי לנפש של כ-28,000 דולר בשנה
▪  ▪  ▪
אילו היה מדד בינלאומי ל"פוטנציאל העושר" שמתבזבז ואינו מתגשם - ייתכן שמדינת ישראל הייתה זוכה בו במקום הראשון

ישראל דורגה לאחרונה במקום ה-78 בדירוג החופש הכלכלי בעולם לשנת 2009. גרוע, התדרדרנו. בשנת 2002 היינו במקום ה-48, שגם הוא לא ממש מכובד. בראש הטבלה ניצבות מדינות כגון הונג קונג, סינגפור, שוויץ, צ'ילה, ארה"ב ובתחתית הרשימה: ונצואלה וזימבבואה. על-פי המדד - בישראל, קשה יחסית לעשות עסקים. הרגולציה והפיקוח הממשלתי-פוליטי חונקים, הביורוקרטיה מכשילה, הממשלה גדולה מדי. המדד בוחן שורה של קריטריונים כגון הקושי בביצוע עסקים, עומק הרגולציה החונקת, חופש סחר בינלאומי ועוד. מלאכת הדירוג היא "מדע" מאוד לא מדויק ומתבצעת על-ידי גופים שונים שמפרסמים מעת לעת את הטבלאות. לפי הדירוג האחרון, החופש הכלכלי בירדן גבוה יותר (מקום 34) ומצבנו דומה לזה של מצרים (מקום 79) - נו... אבל, מדויק בהחלט שהמדינות שנהנות מחופש כלכלי ברמה גבוהה הן גם המדינות המשגשגות בעולם ברמת החיים של תושביהן. גם העניים במדינה חופשית נהנים מרמת חיים גבוהה יחסית. עדיף להיות עני בארצות הברית מאשר באנגולה.
אז מהיכן נובעת האופטימיות? למרות הביורוקרטיה החונקת שלנו והשחיתות, למרות היקפו העצום של סקטור ציבורי (כ-900,000 עובדים) עמוס "אוכלי חינם" במשרה חלקית או מלאה, למרות המיסוי הגבוה, על-אף ההשתתפות הנמוכה יחסית של האוכלוסיה בשוק העבודה, ובהתחשב ברגולציה החונקת כמעט בכל התחומים (תקשורת, רישוי עסקים קרקעות ובנייה, חקלאות, חינוך ועוד) - הצלחנו, למרות הכל, להגיע לתוצר שנתי לנפש של כ-28,000 דולר בשנה, שאינו רחוק מזה האירופי.
למרות העול הכבד שהסקטור הציבורי והפקידות הממשלתית בישראל מניחים על צווארנו, הצליחו אנשי העסקים והיזמים הישראלים להביא אותנו בכישרונם המבורך לרמת חיים נאה יחסית. שערו בנפשכם, מה היה קורה אילו היה מתבסס בישראל משטר שמצליח לבטל את רוב שכבות הביורוקרטיה והרגולציה, לצמצם את סקטור אוכלי החינם, להקטין את המיסוי, לצמצם את היקף הקצבאות תומכות הבטלה ואת מדיניות ה"מגיע לי" שלא תמורת עבודה - וכך, לקדם את החופש הכלכלי. אין ספק שבתנאים אלה נהיה למדינה העשירה בעולם למרות מצבנו הביטחוני. מעבר לאירלנד, סינגפור וארצות הברית.
אופטימיות מודחקת. אילו היה מדד בינלאומי ל"פוטנציאל העושר" שמתבזבז ואינו מתגשם - ייתכן שמדינת ישראל הייתה זוכה בו במקום הראשון. הצלחה של כישרונות ישראלים במחקר, תעשיה, היי-טק ועסקים אחרים חובקי עולם אינה בזכות הממסד הממשלתי לדורותיו, אלא למרות מעורבותו המזיקה.
הכשל הוא של כולנו: רוב הפוליטיקאים והאקדמיה, כמו רוב הציבור, שבויים באידיאולוגיה שגויה באשר לתפקיד המדינה (הממסד הפוליטי) בחיי האזרח: להעביר כספים מאזרח לאזרח, "לחסל" עוני, "לצמצם" פערים, לתת מענקים, קצבאות, לפקח, להגביל פעילויות ברישיונות, היתרים, זיכיונות ורגולציה, "לעודד" תעשיה ומחקר, "לעודד" ייצוא וחקלאות, להיות בעלת הבית של 93% מקרקעות המדינה ועוד ועוד.
מעורבות היתר של הממשלה מצריכה מיסוי גבוה והעסקה של פקידות ממשלתית ענפה. אותה השקפה מכתיבה את הרגולציה והביורוקרטיה. בתנאים אלה שחיתות ציבורית היא בלתי נמנעת כי בכוחו של הפקיד הממשלתי לקבוע את עתידו הכלכלי של האזרח התלוי בו. התנאי המוקדם למיצוי הפוטנציאל הישראלי הוא ההכרה שמעורבות הממסד הפוליטי בכלכלה ובחברה מביאה לתוצאות הפוכות מה"יעדים" המוצהרים.

הכותב הוא בעל האתר קו ישר המציג מודל כלכלי שונה למדינת ישראל המתבסס על קפיטליזם וחופש [קישור].
תאריך:  27/09/2009   |   עודכן:  27/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האופטימיות שבחדשות הפסימיות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
תכלה שנה וקללותיה
בר שגיא  |  27/09/09 11:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר רון בריימן
16 שנים אחרי ה-13 בספטמבר השחור 1993 ראוי לחזור למילים של "אנחנו הילדים של חורף, שנת 73", לא כילדים חולמים, אלא כבוגרים מנוסים, שהתפכחו מן האשליה    לקראת יום השנה ה-36 למלחמת יום הכיפורים ו- 16 שנים אחרי חתימת הסכם אוסלו
ציפי לידר
בשולי הכותרות - מכחלון ועד לחניון: לא ליוזמת השר. בעל המאה הוא בעל הדעה    תרגיל באחיזת עיניים של אגד    הקול השפוי    ברקת איש השנה? וגם: מיהו חרדי?
עו"ד יוסי דר
נניח שהשופט ריבלין, על-פי מיטב שיקול דעתו ומצפונו, תומך בעמדתו של השופט מלצר - כלום יעלה על הדעת שהוא יצטרף אליו, וישאיר את השופט ג'ובראן בעמדת מיעוט? - לא בתיק הבא...
עדי שטרנברג
הטיפול בזיכרון ההיסטורי של מלחמת יום הכיפורים מעיד יותר מכל, על החטא המתמשך של החברה הישראלית, החטא להימנע מגילויי האמת    כמה כאב היה נחסך, אם רק מקבלי ההחלטות, אז והיום, היו אוזרים את העוז ומשחררים לפרסום את שמוסתר בכספת
יוסף דוריאל
קברניטים שברחו מחובתם להגן על כבוד המדינה ממיטים עלינו סכנה קיומית, של התגייסות בינלאומית לחיסול "מדינת הפשע" היהודית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il