חג הסוכות אומנם כבר מאחורינו, אבל 'הסוכה הלבנה' שבנמל תל אביב (רחוב יורדי הסירה-הנגר 4), עדיין ניצבת על תילה כסלע איתן. אחרי פעילות משגשגת משך 25 שנים ביפו, העתיקה המסעדה הוותיקה ובעלת המוניטין את משכנה לגדותיה של העיר השכנה שעל שפת הים, בצידו האחורי של שפך הירקון.
'הסוכה הלבנה' משלבת אוכל ישראלי אותנטי, בניחוח מזרחי עם נגיעות מהמטבח האירופאי, ויש בה היצע עשיר של דגים, פירות-ים ובשרים. הקולינריה שלה מופקדת בידיו הנאמנות של השף הראשי, נאיף שועבי, והיא מעוצבת, בטוב-טעם, באולם מרווח, עם אקווריום ענק של לובסטרים ומרפסת חיצונית הנשקפת למים.
ל'סוכה הלבנה' הגענו לעת ערב, כשהיא מוארת בשלל אורות של גופי-תאורה ייחודיים מאיטליה. רוגע הים הנושק לה, עם שלל הדגים הצפים בו, משרים על הסועדים אווירה של שלווה מושלמת, ומתכון נהדר לשיחה נינוחה עם מי שמסב לשולחן.
ארוחה מעולה
הפתיח היה מבחר מגוון ומוצלח של סלטים טריים, ככל שניתן להעלות על הדעת. אלה הוגשו כמזטים בקעריות לבנות קטנטנות, ובצידם פיתות רגילות וכאלה עם זעתר. מנת הקבב בתוספת האורז הייתה מעולה, וגם זו של פילה הלוקוס עם הצ'יפס, שבה בחרה בת הזוג, זכתה לכל שבח. את הארוחה ליווה לרוויה בקבוק קטן של יין גמלא-שרדונה, כוסות סודה ולימונענע מרעננת.
מן הקינוחים בחרנו בבוואריה ספוגה בשוקולד חם, שהייתה עשירה בטעמה. שני ספלי קפה טורקי החזירו אותנו באחת אל המציאות, העמידו אותנו מחדש על הרגליים והסירו מאיתנו את החשש הכבד של "אם שותים - לא נוהגים".
השירות היה אדיב וקשוב, על-אף שהמלצרים כבר נפלו מן הרגליים בתום יום-עבודה מפרך. התשלום הסתכם ב-278 שקל, עליו הוספנו תשר של 35 שקלים. את הארוחה זיכינו בציון 8, בסולם הקולינרי מ-1 עד 10.