X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
המשך ניסיונות ישראל לפעול בערוצים הפלשתיני והסורי, במקביל ובו-זמנית, הוא מתכון בדוק להמשך הדשדוש המדיני המסוכן. על שיירת המכובדים לעבור תחילה בדמשק, לפני שהיא תוכל להמשיך לנוע לרמאללה אמור מעתה: יש פרטנר, ושמו בשאר אסד
▪  ▪  ▪
הפרטנר. בשאר אסד [צילום: AP]
בעבר היה נפתח מאמר המטיף לעשיית שלום במילים "ישראל החותרת לשלום...". לא עוד. מעתה יש לפתוח מאמר כזה במילים "ישראל החותרת להישרד". ואכן, ישראל החותרת להישרד במזרח התיכון חייבת להגיע להסדרים מדיניים עם סוריה והפלשתינים, ובטווח הזמן הקרוב - תוך חמש שנים לכל היותר. כבר כתבתי כאן בעבר כי יעד אסטרטגי ראשון במעלה העומד בפני ישראל הוא פירוק הציר האירני העוטף כיום את ישראל מכל עבריה.
שמונה שנות ממשל בוש בוזבזו לחלוטין. גם ממשל אובמה ניצב כבר בתחילת שנתו השנייה - וטרם קרה מאורע משמעותי בהקשר המזרח תיכוני. אין עוד זמן לבזבז. לממשל אובמה נותרו בקדנציה זו שלוש שנים כדי להביא תוצר מדיני כלשהו במזרח התיכון.
בשנים האחרונות נראה כי הנשיא הסורי בשאר אסד עושה מאמצים רבים כדי לקדם את התהליך המדיני. הוא עושה זאת כמובן מסיבותיו שלו, מטעמי שרידות של המשטר העלאווי. אין ספק כי הנשיא הסורי מעוניין מאוד לחצות את הרוביקון, כפי שחצה אותו בזמנו הנשיא המצרי סאדאת, ולעבור אל צד מדינות המערב. גם אין ספק כי מהלך כזה שכרו בצידו - החזרת רמת הגולן לריבונות סוריה, וחבילת הטבות כלכליות מאמריקה. באיזה מטבע תשלם סוריה, ומה ישראל תרוויח מכך - גם זה גלוי וידוע. סוריה מצידה תידרש לייבש את הזרוע הצבאית של החיזבאללה, כך שהוא יהפוך למפלגה פוליטית לבנונית המייצגת את העדה השיעית בלבנון; תסגור את הממלכה החמאסית שהקים ח'אלד משעל בדמשק, דבר שיהווה פגיעה קשה בחמאס ויקשה ביותר על המשך פעילותו בעזה; ולמעשה תביא להחלשתו או אף להתפוררותו של הציר האירני. אמירותיו של שר הביטחון אהוד ברק שאין פרטנר - אינן תופסות לגבי הנשיא הסורי. אמור מעתה: יש פרטנר, ושמו בשאר אסד.
ישראל ניצבת בפני הצורך לנהל שני תהליכים מדיניים קשים ביותר. האחד מול הסורים, השני מול הפלשתינים. מבחינה פנים-ישראלית התהליך מול הפלשתינים קשה יותר, כי הוא יחייב התמודדות עם פינוי בכוח של לפחות חלק מהמתנחלים. ההנחה שישראל אינה יכולה להכיל פריצת דרך מדינית בשני הערוצים - הסורי והפלשתיני בו-זמנית - היא הנחה נכונה. אולם קיימת גם הנחה מדינית נוספת, הגורסת כי הסורים לא יאפשרו, ויטרפדו, סגירה של כל עסקה עם הפלשתינים - לפני שתיסגר עסקה איתם. זאת בנוסף לכך שלפי שעה הפיצול הפנים-פלשתיני בין הגדה לבין עזה אינו מאפשר התקדמות משמעותית בערוץ זה. לכן, את פריצת הדרך המדינית יש לעשות עתה בערוץ הסורי ולא בערוץ הפלשתיני. באחרון יש להסתפק, לפי שעה, בתחזוקה מדינית בלבד.
במצב דברים זה, על השמאל הישראלי לקבוע עתה סדר עדיפויות ברור, ולרכז את כל מאמציו בהשפעה על ממשלת ישראל לעשות את פריצת הדרך המדינית ההכרחית - בערוץ הסורי. העברת סוריה לצד המערב היא לא פחות אתגר ואינטרס ישראלי - מאשר אמריקני. על הממשל האמריקני בקדנציה זו להתמקד ולשאוף להביא להסכם שלום ישראלי-סורי. כל דבר פחות מזה יהיה כישלון, שאת מחירו אנחנו נשלם. והמחיר יהיה יקר. מאמר המערכת בשבוע שעבר בהארץ הוקדש לעניין זה, וכך נכתב בו: "הגישה הישראלית ליחסים עם סוריה צריכה להתנהל מהסוף להתחלה, והסוף הוא חזון השלום האזורי בין ישראל לבין כל שכנותיה...".
המשך הניסיונות לפעול בשני הערוצים, הפלשתיני והסורי, במקביל ובו-זמנית, הוא מתכון בדוק להמשך הדשדוש המדיני המסוכן לישראל. אין ספק כי על שיירת המכובדים לעבור תחילה בדמשק, לפני שהיא תוכל להמשיך לנוע לרמאללה.
פורסם במקור: על צד שמאל
תאריך:  13/11/2009   |   עודכן:  13/11/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סוריה תחילה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
לשמאלן
מני הזועם  |  13/11/09 13:46
2
חזון אחרית הימים ?
מורה נבכים  |  13/11/09 17:03
3
מאמר שיטחי
יאצק  |  15/11/09 16:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
יעקב ויהודה גורסד, שני שמות לא-ידועים בענף, הם בעלים ומנהלים של שתי חברות נדל"ן    חשיפה ראשונה של פרויקטים בלב יפו, בנוה צדק, ברמת החי"ל ובכפר סבא
נסים ישעיהו
השקר - ככל שהוא נראה יפה ונשמע נעים לאוזן - אין לו רגליים. לכן הוא אינו עשוי להוביל אותנו לשם מקום טוב. לעומת זאת האמת - אם רק נדבק בה, תוביל אותנו בלי ספק לחוף מבטחים
אהרון רול
ככל שמצטמצם כוחו של השמאל הישראלי ככלל והקיצונים בו בפרט, וזו עובדת חיים, כך עולה מפלס האגרסיביות, ההיסטריה ואובדן העשתונות של נאמניו
איתמר לוין
דוח גולדסטון ואוטו-אנטישמיות    מדוע נאחז יובל שטייניץ במשרד האוצר    על יכולות ההינתקות העצמית של לדור ומזוז    האם לקוחותיו של רני רהב באמת יכולים להיות מרוצים?
עו"ד אברהם פכטר
הלחץ שמופעל על נתניהו, מצד גוש השמאל, ללכת לקראת הפלשתינים ולהקים בהקדם שתי מדינות לשני עמים במרחב - הוא בלתי נסבל ובלתי נסלח    הפחד, שמא אבו מאזן יתפטר והחמאס יעלה, מלחיץ את השמאל והמהירות עלולה להסתיים באסון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il