X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
[מסעדת קפה איטליה בתל אביב]
כדי שבאמת תצדיק את שמה, זקוקה מסעדת "קפה איטליה" התל אביבית לשיפורים קולינריים שיענו על הסטנדרטים של ארץ המגף
▪  ▪  ▪

במתחם ההיי-טק של תל אביב, על חורבותיה של מסעדת "צ'ימיצ'נגה", שעלתה לא מכבר באש, קמה מסעדה חדשה: "קפה איטליה" (רחוב קרמיניצקי 6). בעליה, יורם וארי ירזין, השקיעו בה ממיטב מרצם וניסיונם עוד ממסעדותיהם הקודמות, "עד העצם" ו"מוזס".
המדובר במסעדה מרווחת, עם עיצוב אלגנטי, כשמראות גדולות וקטנות משתפלות בכל מקום בה, כשהן מרוצפות באריחים או בפרקט. יש במסעדה אזורי-אכילה אינטימיים ובר ארוך, וכיאה למי שמתקראת טרטוריה, מוגשות בה מנות קלאסיות בסגנון צפון-איטליה, עם חומרי-גלם טריים ומוקפדים, כשחלקם אפילו מיובאים מארץ המגף.
ל"קפה איטליה" הגענו בסוף השבוע כשהיא הומה אדם, לרוע המזל עם אקוסטיקה גרועה, שבעטייה נשמעו קולות הסועדים מכל עבר. היינו בשניים ופתחנו בביצת-עין מרופדת באספרגוס ירוק - כישלון צורב למתכון שבמקורו הוא ביצה עלומה, שלו אכן הייתה מוגשת במקום התחליף הלא-מוצלח, הייתה מן הסתם זוכה לקריאות-עידוד נוסח "פורצה איטליה".
הרבה סבלנות
למרות גדוד המלצרים שחלש על המסעדה, נאלצנו להמתין זמן רב מדי עד לבואן של המנות העיקריות. כמנהגי בקודש הלכתי על כבדי-עוף, שהוגשו, לבקשתי המיוחדת, עם תוספת של בטטות במקום פולנטה. הכבד שחה אומנם בשמן-זית משובח, אבל איבד מטעמו המיוחד רק משום שהיה עשוי בחומץ-בלסמי, דומיננטי מדי, במקום שיטבול ביין מתקתק. זול, כמובן, לאין ערוך, אבל גם טעים פחות. הבטטות, לעומת זאת, שהוגשו בנדיבות רבה, היו נימוחות ועשויות כהלכה.
גם מנתה של בת-לווייתי - לזניה בולונז - לקתה, משום מה, בחסר: הרבה פסטה, אבל מעט מאוד בשר בה. הקימוץ הזה פגע, כמובן, בטעמה של המנה והרגיז לא פחות מהיעדרה של פוגצ'ה מלווה בצלחתנו, שב"קפה איטליה" מתעקשים, מן הסתם, לגבות עליה כסף, בעוד שבמסעדות אחרות היא מוגשת על-חשבון הבית.
הקינוח, לעומת זאת, חיפה על שרשרת המחדלים: מנה גדושה של קרם-טירמיסו, עשיר בטעמו, עם ניחוחות של ליקר ואספרסו דומיננטיים; וכיאה למסעדה, המבקשת לייצג בכבוד את ארץ המגף, ענו גם האספרסו והסודה לצידו על כל הציפיות.
על הארוחה לשניים שילשלנו למלצר 275 שקל, כולל תשר של 15 אחוז, לא כל-כך בשל שירות לשמו, כמו בשל ההבנה לעומס הרב שרבץ על כתפיו; ובסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "קפה איטליה" בציון 7.

תאריך:  22/03/2010   |   עודכן:  22/03/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן שילת
הסיפור פה הוא לא אותו מרכז אנטי-ישראלי, הסיפור שלנו הוא התקשורת הישראלית    זהו סיפור על קבוצה האוחזת בקרנות המזבח
עדי פלאוט
איך זה קורה שדווקא תקציב הפרסום והשיווק הוא זה שנמחק ראשון מהתוכנית? ולמה זאת השגיאה הקלאסית?
איתי יהל
בעוד מצהירים ישראל והפלשתינים על רצון לפעול למען 2 מדינות ל-2 העמים, עושים הצדדים כל שביכולתם כדי להנציח את המלחמה לעד
ד"ר אברהם בן-עזרא
הסיכון לחיות בנתיב העשרה שבצפון הנגב, אליו עברו ננטשי ימית, הומחש השבוע בדמים, כאשר קסאם שוגר אל עבר ישראל - והרג
ארקדי דייץ'
כיום ניתן לומר כי המקצועות הללו לא רק שהינם בעלי אותו מעגל חברים, עובדים באותו תחום ושותים קפה באותו בית קפה, הרי שעבודתם היא כמעט זהה לחלוטין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il