חומצה פולית (FOLIC ACID) היא ויטמין מקבוצה B. השם מגיע מהמילה הלטינית folium, שמשמעותו עלה. תפקידה של החומצה הפולית הוא לסייע בבניית תאי הגוף ובעיקר בנייה של תאי הדם האדומים, שתפקידם להעביר חמצן לשאר תאי הגוף. בנוסף, מסייעת החומצה הפולית בספיחת הברזל לתאי הגוף.
חוסר בחומצה פולית יכול להיגרם עקב חוסר תזונתי, תת ספיגה שנגרמת עקב מחלות כבד וכליות, בהיריון, הנקה ועקב שימוש בתרופות מסויימות. מחסור בחומצה פולית עשוי לגרום להופעת אנמיה ולמחסור בברזל.
בין הסימנים למחסור בחומצה פולית הם: חולשה, עצבנות וחוסר שקט, כאבי ראש, שלשולים, אובדן תיאבון, ירידה במשקל, דפיקות לב מואצות ועוד.
חומצה פולית נמצאת במזונות כגון: כבד, פירות הדר, דגנים, קטניות, נבטים, אגוזים, בוטנים, פטריות, שעועית, עדשים, ירקות ירוקים (כגון: ברוקלי, תרד, פטרוזיליה, מנגולד, כרוב ועוד). החומצה מתפרקת בחום, ולכן ההמלצה היא לצרוך את הירקות והפירות כשהם לא מבושלים.
חשוב לצרוך חומצה פולית במהלך ההיריון, מכיוון שהיא מקטינה את הסיכוי למומים ביילוד ובמיוחד למומים באזור חוט השדרה. ההמלצה של משרד הבריאות היא לקחת חומצה פולית במשך שלושת החודשים שלפני ההיריון ובמשך ההיריון.
המלצת משרד הבריאות הבסיסית היא לקחת את החומצה לאורך כל גיל הפוריות.