X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המסעדה התל אביבית, שאמורה לייצג את המטבח הבוכרי האתני, ירדה מגדולתה
▪  ▪  ▪
סר חינה. מסעדת "איכה" [צילום: מיקה]

בוכרה היפה? לצערנו, לא הפעם! אף ששמו של המטבח הבוכרי יצא לפניו במעדניו המיוחדים והפיקנטיים, הוא עדיין לא זוכה לתהודה הראויה לו בארץ.
ניסיון תל אביבי ראשון לייצג את המטבח המגוון הזה נעשה לפני כשנה, על חוף הטיילת, עם פתיחתה של מסעדת "איכה" ברחוב הרברט סמואל 56. כשפקדנו אותה אז, היא הציעה מבחר של מטעמים בוכריים - מאושפללו (אורז עם בשר וירקות מבושלים), הנחשב למעדן לאומי, ועד למנטי (בצק ממולא בבשר), שהוא מאפה ביתי, שנוהגים לטבול אותו במחית-עגבניות או פלפל.
היצע מצומצם
בעוד שכל ההיצע הקולינרי היה באותם ימים טובים בבחינת "שפתיים ישק" - זרמו, בינתיים, מים עכורים רבים בים התיכון, שאליו נושקת "איכה". במרוצת השנה שחלפה סר לפתע חינה הבתולי וכשחזרנו אליה השבוע היה ההיצע הקולינארי בה מצומצם למדי ורחוק מלהזכיר את מה שהיה בעבר. מרבית המעדנים, שביקשנו לחזור אליהם כמלפני שנה, פשוט נעלמו מן התפריט. במקומם תפסו דומיננטיות שיפודים מזרחיים, חומוס וטחינה, שאין להם ולא כלום עם המטבח הבוכרי.
ממעט המעדנים האתניים שעדיין נותרו בתפריט, הלכנו על שישה כיסונים מבושלים וממולאים בבשר, נוסח הדים-סאם הוויטנאמי. נאלצנו להזדיין בסבלנות של מחצית השעה עד שאלה הגיעו לשולחננו ואז התברר שהם, פשוט, איבדו מטעמם בימיהם הטובים. הם היו תפלים מדי.
ללא נופך
על-אף האכזבה, בחרנו במנה עיקרית של פילוב - צלחת גדושת אורז עם גזר ומעט בשר-בקר, שהיה צמיגי וקשה ללעיסה. גם העגבניות החריפות בתחמיץ, שטבלו בים של בצל, לא הוסיפו נופך למנה. את הבעירה הלשונית השקטנו בלימונענע ובסודה.
כדי שלא לחזור ולהתאכזב, ויתרנו הפעם על הקינוח. שילמנו 240 שקל לשניים, כולל תשר של 15 אחוז, על שירות של לצאת-ידי-חובה, ואת "איכה" נאלצנו לזכות ב-6 נקודות בלבד מ-10 אפשריות בסולם הקולינארי.

תאריך:  16/06/2010   |   עודכן:  16/06/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
חמש הערות בעקבות הוראת בג"צ לאסור הורים שאינם מקיימים את החלטותיו בנוגע להפרדת העדתית בעמנואל
אורי פז
בכל 56 עמודי פסק הדין של 'בג"צ האברכים', השופטים לא השיבו על שאלת השאלות למה פרופ' לסינית עתיקה הוא איש מוסרי, למרות שהוא חי על חשבון החברה, והלומד את תורת אבותינו הוא פרזיט?
נג'אר עבד א-סלאם
צרכן התקשורת הישראלי לא מסוגל, כנראה, לצרוך תקשורת "אחרת" באופן עצמאי, או שלא סומכים עליו אם הוא ייחשף לתקשורת "תעמולתית ערבית מגויסת". לכן, מביאים לו פרשנים "מקצועיים", שאפשר לסמוך עליהם שיסבירו את הכוונות ה"אמיתיות" של הערבים
אילעאי עופרן
צורת החשיבה הפלורליסטית, הנשענת על מושג ה"נרטיב", הינה ניגודה הגמור של החשיבה ההלכתית. בעולם ההלכה אומנם קיימות דעות שונות, אך ייחודה ומהותה של ההלכה היא השאיפה להכרעה כאחת השיטות    יש להשיב אל השיח שלנו את השאלה "מי צודק?"
בצלאל לביא
אכן, גם בימינו כמו בימי העבר, בעזרת אמצעי תקשורת מודרניים, מלעיטים אותנו (הנתינים) שליטינו מה טוב ומה רע לנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il