בין שפע המסעדות הגודשות את רמת החייל בתל אביב נחשבת "שגב-אקספרס" (רחוב הברזל 38) למסעדה המובילה, המותירה הרחק מאחור את כל שכנותיה מימין ומשמאל.
כמסעדת-צמרת אקלקטית היא אימצה את שילובם המוצלח של המטבח האיטלקי, עם זה הצרפתי והים-תיכוני. שף הצמרת המנוסה שלה, משה שגב, מראשי השפים עתירי התהילה בארץ, איננו זקוק להמלצותינו. שמו הולך לפניו בזכות היצירתיות הרבה שלו, תוך שימוש בחומרי-גלם מוקפדים.
"שגב-אקספרס" המרווחת מעוצבת בטוב-טעם כשדרה תל אביבית טיפוסית, עם תפאורה צבעונית, מזרקה עם דגים, ריהוט אלגנטי ומטבח בוהק בניקיונו הרב. על-אף שהיא גדושה תמיד, משרה המסעדה על סועדיה אווירה של רוגע ונינוחות, הרבה בזכות האקוסטיקה המעולה שלה. לאלה הממתינים לשולחן פנוי מצפה, על אחד מספסלי ה"שדרה", קוקטייל של אפריטיף מעורר תיאבון.
מלוא הנקודות
היינו בשניים ולמנת הפתיחה הוגשה לנו בטטה מהטאבון, אפויה במלח גס ועשויה בידו האמונה של השף שגב. החרתה-החזיקה אחריה מנת הדים-סאם, נוסח וייטנאם, של כיסוני-אורז מאודים במילוי שרימפס, עם רוטב-סויה, מנגו טרי וצנון. אל שתי המנות התלוו פוקצ'ה טעימה, חמימה ונימוחה, עם צמחי-תבלין, שפע של שומשום ומלח-ים, שהייתה אפויה בטאבון, ובקבוק גדול של סודה.
מתפריט העיקריות המגוון בחרנו בלינגוויני עם כבדי-עוף צלויים, מעוטרים בשקדים, בצל, שום, עגבניות מיובשות, צמחי-תבלין, צ'ילי וכמהין - מנה דשנה ופיקנטית. מנתה של בת הזוג - פסטה בשרימפס, מוקפצת בשום, יין לבן, שמנת וצמחי-תבלין, הייתה עשירה לא פחות בטעמה. אל שתי המנות התלווה, על חשבון הבית, סלט אסיאתי רב-טעם, גדוש כולו נבטים, עם צנון, ג'ינג'ר כבוש, שומשום וצ'ילי.
מתפריט הקינוחים דלינו פצצה של גלידת-שוקולד איטלקית, שהוגשה בטילון, ובתחתיתה עוגת-שוקולד חמה, עשויה בקרם של אגוזי לוז. לקינוח היה טעם של עוד וכמוהו היה גם המלבי-הלימוני העדין, שכוסה בקרם-וניל, שערות-קדאיף וגרניטה-תות. לשני הקינוחים התלווה אספרסו כפול ודומיננטי בטעמו.
תמורת הארוחה הנשגבה של שגב שילמנו 350 שקל, כולל 12 אחוז לתשר עבור שירות אדיב. בסולם הקולינרי זיכינו, ללא היסוס, את "שגב-אקספרס" במלוא 10 הנקודות.