X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
דן שפרונג מנהל טכנולוגיות ראשי נראל טכנולוגיות מידע
בלוג/אתר רשימות מעקב
המשבר הפיננסי, שעבר עלינו בשנים האחרונות, הוביל למגמה של ייעול וחיסכון כספי בתפעול צוות ה-IT, בקרב ארגונים רבים בעקבות מגמה זו גדלה בצורה משמעותית כמות הפרויקטים של קונסולידציית שרתים (משמעה על-פי רוב וירטואליזציה) ועימה שיפור השרידות, באמצעות אחסון מרכזיטיפים לקראת פרויקט אחסון ווירטואליזציה להלן מספר טיפים בנושא
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

המשבר הפיננסי, שעבר עלינו בשנים האחרונות, הוביל למגמה של ייעול וחיסכון כספי בתפעול צוות ה-IT, בקרב ארגונים רבים. בעקבות מגמה זו גדלה בצורה משמעותית כמות הפרויקטים של קונסולידציית שרתים (משמעה על-פי רוב וירטואליזציה) ועימה שיפור השרידות, באמצעות אחסון מרכזי. לפני כניסה לביצוע פרויקט מסוג זה קיימים מספר גורמים עיקריים, אותם יש לקחת בחשבון. אסקור כאן בקצרה את הגורמים החשובים ביותר.
ראשית כיצד לבחור חברת אינטגרציה ועל מה כדאי לתת את הדעת בבואנו לבחור חברת אינטגרציה. לאחר מכן, בחירת פתרונות הוירטואליזציה והאחסון המתאימים ולאילו מרכיבים מן הפתרון כדאי להתייחס בכובד ראש. ולבסוף חישוב ההחזרה על ההשקעה הכספית (ROI).
אופן בחירת האינטגרטור
התהליך מתחיל בבחירת חברת אינטגרציה מתאימה. כיום קיימים בשוק שחקנים רבים, המבצעים פרויקטים מסוג זה ורובם כבר ביצעו עשרות פרויקטים בתחום. אולם בבחינת חברת האינטגרציה כדאי לקחת בחשבון מספר גורמים.
בפגישה הראשונה עם חברת האינטגרציה יש לדרוש התאמה מלאה של הפתרון לארגון. חברה, שיש לה למעלה מחמישה עשר שרתים פיזיים, תצריך בדרך כלל התקנת מוצר Sizing של יצרן הוירטואליזציה, שימליץ אילו שרתים מיועדים לסביבה וירטואלית ואילו אינם (מטעמי ביצועים, אי תמיכה וכדומה). כמו-כן יש לבחון בבחירת האינטגרטור את ניסיונו בפרויקטים דומים. כדאי לבדוק האם אינטגרטור זה ביצע לפחות שלושה פרויקטים במהלך השנה האחרונה, לפחות אחת מהם מאותו מגזר. לדוגמא, על מכללה לבדוק שחברת האינטגרציה ביצעה פרויקט מסוג זה במכללה אחרת בעבר. זאת מפני שהיכרות עם אפליקציות ייעודיות או מיוחדות הינו הכרחי ומומלץ בביצוע פרויקט מסוג זה.
בבחינת חברת אינטגרציה רצוי לבחור חברה, איתה ניתן יהיה להמשיך גם בפרויקטים עתידיים. ההיכרות המעמיקה של חברת האינטגרציה עם המערכות ואפליקציות השונות בעקבות הפרויקט הנוכחי תסייע רבות בעתיד בפרויקטים נוספים או בשדרוגי חומרה ותוכנה. למשל לאחר הטמעת פרויקט וירטואליזציה ואחסון לעיתים רבות שוקלים פתרון DRP, אבטחת מידע וגיבוי. רצוי לבחון אם חברת האינטגרציה ביצעה גם פרויקטים כאלו בעבר.
לכל יצרני החומרה ותוכנה המובילים ישנן הסמכות, המכשירות את חברת האינטגרציה לביצוע והטמעה של פרויקטים כאלה ואחרים. אצל רוב הספקים קיימות רמות הסמכה שונות, המשקפות את הניסיון של חברת האינטגרציה, כמות הטכנאים, שמטמיעים פרויקטים מסוג זה. כדאי לשים לב אילו הסמכות יש לאינטגרטור הנבחר ומהי רמתן.
חשוב לבחור חברת אינטגרציה, אשר יכולה ללוות את הפרויקט מתחילתו ועד סופו, תוך מתן פתרונות מלאים והיקפיים. בביצוע פרויקט וירטואליזציה ואחסון עלינו לקחת בחשבון את כל הפרמטרים בפרויקט ולראות אותו כפרויקט מלא (Turn Key), החל משלב האפיון, בו עלינו לקחת בחשבון את תשתית החומרה, תוכנה, תמיכה, גיבוי ואבטחת מידע. אנו נעדיף חברת אינטגרציה, שיודעת לתת פתרון מלא לכלל ההיבטים ותאפשר אחריות כוללת ותמיכה של ספק אחד. תלות במספר ספקים מעלה את עלויות הפרויקט לעיתים רבות וגורמת לסרבול.
בחירת פתרונות הוירטואליזציה המתאים
לאחר שנבחרה חברת אינטגרציה יש לבחור את פתרונות הוירטואליזציה והאחסון המתאימים. נתחיל בפתרון הוירטואליזציה. גם כאן ניתן לראות שחקנים רבים, ביניהם VMware, Red Hat, Citrix, Microsoft. כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו. קיימים שיקולים שונים, אותם עלינו לקחת בחשבון בבחירת תוכנת הוירטואליזציה המתאימה. כאן אעמוד על השיקולים העיקריים.
ראשית נעמוד על הניסיון ובשלות. בביצוע פרויקט קונסולידציית שרתים, אנו יוצרים תלות בתוכנת הוירטואליזציה, כך שהיא התשתית עבור כלל המערכות אצלנו. לכן בבחירת תוכנת וירטואליזציה אנו נרצה תוכנה יציבה, מוכחת בשוק ובעלת תמיכה רחבה בתצורות שונות. כמו-כן נשים לב ליכולות טכניות של הפתרונות המוצעים. בהטמעת פתרון קונסולידצייה אנו שמים את "כל הביצים בסל אחד", לכן, אנחנו נרצה שהסל יהיה משוריין ובעל יכולות מתקדמות. היכולות החשובות לבדיקה הינן מהי שרידות בתוך האתר: מה קורה במידה ונופל שרת פיזי? כמה זמן לוקח לבצע Failover של שרת פיזי? מה קורה אם יש כשל Blue Screen בשרת וירטואלי? ומהי שרידות בין אתרים: מה קורה במידה ונופל כל האתר (שריפה / בעיית תקשורת)?
מאפיינים נוספים, אותם רצוי לקחת בחשבון הינם היכולות הטכניות של תוכנת הוירטואליזציה. הראשון שבהם הוא יחס קונסולידציה. היתרון הגדול בקונסולידציית שרתים הינו החיסכון הכספי בחומרת שרתים. אנו נרצה ליהנות מיתרון זה, ככל הניתן ולכן נרצה שיחס כמות המכונות הוירטואליות על מכונה פיזית נתונה תהיה גדולה ככל הניתן. בנוסף יש לעמוד על היכולות העתידיות עם הטמעת פתרון וירטואליזציה. אנו צריכים לבחור תשתית, עימה ניתן לגדול ולהתרחב. בבחירת הפתרון, עלינו לבדוק כיצד מבצעים הגירת חומרה ושדרוגים של שרתים וגרסאות מערכות הפעלה. כמו-כן יש להתעמק ולעמוד על יכולות הניהול. בסביבות וירטואליות אנו נרצה כמה שיותר מידע על השרתים, הן ברובד הוירטואלי והן ברוב הפיזי, רצוי לבחור בפתרון אשר מאפשר ניהול פשוט ומידע על כלל המערכות בפתרון.
בחירת פתרון האחסון המתאים
לאחר שבחרנו בפתרון הוירטואליזציה המתאים, נדון בפתרונות האחסון. בעבר הדרישות העיקריות עבור האחסון היו נפח וביצועים. כיום חוקי המשחק השתנו ומגוון האפשרויות לשימוש במערכות אחסון גדולות. כיום, חובה לדרוש ממערכת האכסון ביצועים גבוהים שרידות גבוהה ותצלומי מצב. כשהליך ה- Sizing נעשה כהלכה על-ידי האינטגרטור באמצעות הכלים של יצרני הוירטואליזציה, ניתן לדעת את דרישות הביצועים וה IOPS (Input Output Per Second) הנדרשות. כדאי לוודא שהמערכת האחסון המוצעת מספקת את דרישות הביצועים המצוינים ב Sizing זה, תוך כדי הוספת גידול עתידי מוערך. מערך האחסון מכיל בתוכו את כל המידע הקריטי של הארגון ולכן רצוי נדרוש את מערך האחסון בעל הזמניות הגבוהה ביותר והקרובה ביותר ל-100 אחוזי זמינות (99.999%) ובעל בקרים כפולים וחיבוריות כפולה לכל הדיסקים. זאת בכדי למנוע נקודת כשל מרכזית.
תצלומי מצב Snapshot הינו תצלום של המידע בנקודת זמן. ה- Snapshots מאפשר שחזור מהיר, גיבוי של המידע במספר נקודות במהלך היום וכמו-כן, מפשר לשחזור מידע ספציפי תוך מספר דקות ספורות. בבחירת מערך אחסון, אנו נרצה שמערך האחסון יתמוך בביצוע Snapshot באופן תמידי עבור תוכנת הוירטואליזציה, כך שנוכל לגבות ולשחזור שרתים וירטואליים ומידע ספציפי שנמצא בתוכם בעת הצורך.

דן שפרונג הינו מנהל טכנולוגיות ראשי בהראל טכנולוגיות מידע
תאריך:  26/11/2010   |   עודכן:  01/12/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כיצד להפוך פרויקט מבטיח למצליח
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מיקי לרנר
רבים מהמפרסמים בגוגל, חושבים שהמיקום של המודעות נקבע אך ורק על-פי הסכום שהמפרסם מוכן לשלם עבור כל הקלקה    המחיר הוא כמובן חלק מהנוסחה, אבל חשוב שכל מי שמנהל קמפיינים בגוגל, יכיר מונח חשוב נוסף - QS
אברהם (פריצי) פריד
חנוכה יהודי מאד    המפכ"ל הנכון    הדביזיות של ציפי    ילדים ללא שכנים    ביבי המגייס    מחסור באברכים    ובנה ירושלים
ציפי לידר
בין חנוכה לפרשה: מסלול הקידום של יוסף הצדיק    מדוע חזה את מותו של שר האופים?    מפלס הכינרת הוא נס? התשובה היא כן    מוסיף והולך    דברים לפרשת וישב
עו"ד יוסי דר
אורי בר-לב ובכירים רבים נתונים באופן בלתי פוסק בענייני המדינה, מה שלא מותיר להם זמן להנאות החיים    כך מוצא עצמו בר-לב בתוך פרשיות אהבים חפוזות ולא-אלגנטיות    מה יהיה סופו? נראה שאין לו שום סיכוי מול אורלי אינס
דודו אלהרר
אם יימצא כתם באורי בר-לב, יש לפוסלו לכל משרה ציבורית כלשהי, אבל לא רק אותו, אלא גם את אורלי אינס    הד"ר השפילה את המשפט החוקי והחוקתי    כל המעורבים (בר-לב, פרנקו ופלד) - קרבנותיה!    אינני מאמין לה מכל וכל - היא כאן בשביל למנף את עצמה!
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il