כל שוליה בברנז'ה הגסטרונומית מודע לשבחם של מעדני הבשרים מתוצרת ארגנטינה, שאין להם בר-תחרות. בארץ מייצגת אותם רשת המסעדות "אל גאוצ'ו", בת שני העשורים, שידעה במרוצתם עליות ומורדות, אבל שבאחרונה ממש מתעלה על עצמה. הכל בזכותו של ברנרדו בלחוביץ', מנכ"ל הרשת וגסטרונום דרום-אמריקני בזכות עצמו, שחלש בעבר, ביד אמונה, על מסעדת "טאבולה" שבהרצליה פיתוח ובה בעת גם על רשת הפיצריות "פיצה-מטר".
ביום שישי האחרון פקדנו בשניים את מסעדת הדגל של הרשת, הממוקמת בהרצליה פיתוח (רחוב מדינת היהודים 60) ועל-אף שהיה זה סוף-שבוע, הופתענו לגלות בה תפריט עסקי מפתה. היינו בשניים, ואל שולחננו עט מלצר ארגנטינאי אדיב, עם תפריט מגוון מארץ הבשרים. אותה שעה כבר ניצב, על מדורת הגחלים, המוצ'לרו התורן, דרוך ומוכן לרגע הפקודה, בו יכשיר את המעדנים שנבחר, חתוכים ומיושנים, כמיטב המסורת הנהוגה בארצו.
סעודה מענגת
למנת הפתיחה הלכנו על נקניקיית-צ'וריסו מענגת, מלווה ברוטב-צ'מיצ'ורי ובאמפנדה ממולאת בשר - ספתח מוצלח מאין כמוהו לסעודה ארגנטינאית. ואז הגיע תורה של העיקרית: פינצ'ו-אנטריקוט, שהוא שיפוד החרב הארגנטינאי המהולל; ומעדן שקדי-עגל במשקל של 200 גרם. אל אלה התלוו קרטושקע - תפוח-אדמה מן המדורה - ופלפלים קלויים עם בצלצליות, שערבו מאוד לחיכנו. לחגיגה הקולינרית הצטרפו אחר כבוד לחמניית-בית, פריכה וחמימה, ובקבוק גדול של סודה.
כמו מנות הפתיחה והעיקריות - לא טמנו ידם בצלחת גם הקינוחים המשובחים: סלט-פירות טריים ומרעננים, כשמחרה-מחזיק אחריו פלאן קרמל, עם ריבת-חלב - שני מעדנים ששום ארגנטינאי בר-דעת לא יפסח עליהם בסעודתו.
מלבד השבח וההלל על המעדנים שהוגשו לנו ביד נדיבה, נזקף לזכותה של "אל גאוצ'ו" שגם בימי שישי בשבוע ניתן ליהנות בה מארוחה עסקית מהנה. השירות היה לבבי, ולאות-הוקרה הוספנו תשר של 20 אחוז, כשהחשבון הסופי הסתכם ב-245 שקל. בסולם הקולינרי זיכינו, פה אחד, את "אל גאוצ'ו" במלוא 10 הנקודות המגיעות לה.