ואז הגיע הסיפא: קינוחים שלא מהעולם הזה. בחרנו בעוגת-גבינה עגלגלה, עם קרם הבית של פיסטוק, וגלידת סורבה של פירות-יער ובצידה גם עוגת-שוקולד, דמויית קרמבו ונעדרת-קמח, מעדן ללקקני גורמה, בנוסח האיים הקאריביים. כדי לנטרל את המתיקות הדומיננטית שלה הוגש לידה מגדלון של מלח-ים, וכבושם הזה לא בא אל פינו כבר מזמן.
האקורד האחרון של מלאכת הגורמה היצירתית היה אספרסו כפול, עם ניחוח דומיננטי. על הארוחה המשובחת, לשניים, שילמנו 325 שקל, כולל תשר של 16 אחוז למלצר הנדיב, נדב, שממש יצא מכליו כדי לרצות אותנו. בסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, הענקנו ל"הרברט סמואל" את מלוא הנקודות, המגיעות לה מכל הלב.
|