X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
ממשלת ישראל מקבלת החלטות חשובות שלאיש אין נחישות לבצע הפעם: המדינה נכנעה ללחצים וויתרה על מערכת שאמורה לזהות אם מטוס נחטף בדרכו לישראל היכן עובר הגבול, אם בכלל, בין שיקולי ביטחון לשיקולים מסחריים ודיפלומטיים של מדינה?
▪  ▪  ▪
תא טייס ללא הגנה מפני מחבלים [צילום אילוסטרציה]
עכשיו זה סופי. המוות הוכרז כבר בסוף השנה שעברה, אבל כעת הגופה פשוט הושלכה אפילו בלי טקס קבורה ראוי. ממשלת ישראל הוכיחה שוב שלהחלטות שלה אין כל ערך. הממשלה עושה צחוק מעצמה ומהמדינה בכל פעם שהיא מקבלת החלטה שלא מתבצעת. במקרה הזה נשברו כל השיאים.
המקרה הזה מעלה שוב את השאלה היכן עובר הגבול, אם בכלל, בין שיקולי ביטחון לשיקולים מסחריים ודיפלומטיים של מדינה? שאלה זו הפכה לעקרונית בכל הקשור ליישום ההחלטה לצייד את כל המטוסים הטסים לישראל במערכת שתוכל לוודא שהמטוס מוטס על-ידי טייסו המקורי ולא על-ידי מחבל שהתיישב ליד ההגאים או מורה לטייס מה לעשות באיומי נשק.
על חיוב הטייסים לעשות שימוש במערכת הוחלט כבר לפני מספר שנים כאחד האמצעים לוודא שמי שאמור להטיס מטוס העושה דרכו לישראל, הוא אכן הטייס ולא חוטף שהשתלט על המטוס ומתכנן לרסקו על תל אביב.
המערכת המסווגת, שפותחה על-ידי חברת אלביט, זכתה לשם "קוד פוזיטיבי". היא מסוגלת, לדעת מפתחיה ואנשי הביטחון של משרד התחבורה, לאמת את זהותו של הטייס. כמו-כן, המערכת הופעלה לניסיון בכמה חברות תעופה, אבל כשהגיע המועד להפעלה מלאה, התברר כי הטייסים לא רוצים בה. קודם התקבלה התנגדות של ארגון התעופה הבינלאומי יאטא. לאחר מכן התקבלה התנגדות מצד הארגון הבינלאומי של הטייסים. יותר מאוחר התנגד גם ארגון הטייסים הישראלי.
למרות זאת הודיע משרד התחבורה כי הוא ממשיך ביישום התוכנית. אבל ההתקפלות החלה כאשר רשות התעופה האזרחית קיבלה מכתב חריף מוועדת התחבורה של האיחוד האירופי. המכתב שנשלח לגיורא רום, מנהל רשות התעופה האזרחית, אמר כי חיוב הטייסים של חברות התעופה האירופיות לעשות שימוש במערכת מהווה בעיה, שכן הוא יגרום להם להסחת דעת דווקא בשלבים קריטיים של הטיסה. כותב המכתב מנה סיבות נוספות להתנגדות, אבל ברור כי באירופה רואים את המערכת כמיותרת וכגורם מכביד שלא יתרום להגברת הביטחון. המכתב מנוסח בנימוס, אבל ברור היה שעמדת האיחוד האירופי ברורה ובלתי מתפשרת.
המכתב העמיד את משרד התחבורה בפני דילמה קשה. כמדינה הוא יכול לגלות קשיחות ולהודיע לאיחוד האירופי כי מי שלא יעשה שימוש במערכת, לא יורשה לטוס לישראל. במקרה כזה עלולים היו לקרות כמה דברים שכולם רעים מאוד. האירופים היו יכולים להורות לחברות התעופה השונות שלא לטוס לישראל עד שזו תיכנע. הם גם היו יכולים להטיל מגבלות על חברות תעופה ישראליות הטסות לאירופה.
בישראל לא חיכו לראות מה יקרה ופשוט החליטו לרדת מהעניין. שוב החלטה שלא יושמה. בשבוע שעבר כתבתי על החלטת ממשלה לצייד את מטוסי הנוסעים הישראלים במערכות הגנה מפני טילי כתף. גם זו לא מומשה. הממשלה הזו מקבלת החלטות חשובות שלאיש אין נחישות לבצע. הממשלה רועדת כעלה נידף ממכתבים של פקידים בכירים ממדינות זרות. תסמונת הפריץ מגיעה לשיאים חדשים.
תאריך:  24/06/2011   |   עודכן:  24/06/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  משרד התחבורה
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ה"קוד הפוזיטיבי" נקבר סופית
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
הנתונים במאמר מוכיחים את ההיפך
בן ראובן  |  25/06/11 07:44
 
- כותב הכתבה אסף נתונים ואתה נלח
הבחנה נוספת  |  25/06/11 10:16
2
הקוד הפוזיטיבי
אבי אלעד  |  25/06/11 13:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דורית שמואלי
"שטראוס בודקת את עלויות הייצור אל מול המחיר לצרכן ואל מול רשתות השיווק"    עפרה, למה לומר "אולי טעינו?"    כשאת מכוונת על עצמך אצבע מאשימה, את נותנת לגיטימציה לאחרים לעשות זאת ביחד איתך
הלל ויס
העצה היעוצה כדי לשחרר את יונתן פולארד, גלעד שליט, עמי פופר, יגאל עמיר ועופר גמליאל וחבריהם היא: שחררו את כולם!    סכנת הטילים ופרוץ המלחמה גדולה כיום פי מיליון מסכנת רציחתם של אלף יהודים בתוך כמה שנים על-ידי מחבלים רוצחים
ענבל בר-און
מלמדים אותנו איך לקבל החלטות, אולם על גופים חזקים וגדולים המחליטים על חיינו (כן, רק נדמה לנו שזה אנחנו) לעצב מדיניות שתגרום לנו לא לחטוף חזק מדי, כואב מדי ועמוק מדי אם נקבל את ההחלטה ה"לא נכונה"
משה גביש
נוחי דנקנר, סטף ורטהימר, יצחק תשובה, גיל שוויד, לב לבייב, האחים עופר ואחרים - אוהב או לא אוהב?    בישראל אוהבים את מי שהצליח וביושר. לא אוהבים את מי שמנסה לדפוק אותנו או משתמש בכספו כדי לנקר את עינינו
איתמר לוין
במרחק של רבע שעה מאנדרטת הזיכרון ליהודי צרפת שגורשו מכאן לאושוויץ, ישראל היא מעצמת אוויר-חלל בינלאומית    גם מדינות שאינן מכירות בה מבחינה דיפלומטית, שולחות נציגים לתצוגה הישראלית    במקביל, מתפתחת תעשיית אוויר-חלל גם במדינות הסמוכות לנו ושלא בהכרח חשבנו עליהן בהקשר זה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il