X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
"סוף כל סוף אחדות אינטרסים בין כפר שמריהו לקריית שמונה" (בן דרור ימיני) אי-אפשר להושיב את כפר שמריהו ואת קריית שמונה שבת אחים גם יחד - האינטרסים שלהם נבדלים מדי ומציאות החיים שלהם שונה לחלוטין
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]
אין מחאה ספונטנית. מצוקת הדיור ידועה זמן רב וכך גם המחלוקת הבסיסית ביחס לדרכים לפתור אותה. אם בשבועות האחרונים נוצרה תנועת מחאה, היה מי שיצר אותה, ארגן אותה ומימן אותה ולא בכדי שמענו על מעורבות הקרן החדשה לישראל במימון הארגונים למען "דיור בר-השגה" בתל אביב והמרכז. אין ספק שקיימת חשיבה פוליטית וכוונה פוליטית ביסוד תנועת המחאה וזו תתברר בקרוב, ואז תנועת המחאה תתפרק למרכיביה.
אני שומע רבים הקובעים במפורש שתנועת המחאה הטרייה היא בעד מדינת הרווחה וצדק חברתי, ונגד הפרטות ומשק קפיטליסטי דורסני. אלו סיסמאות שנואות במיוחד על הימין הכלכלי ועל עיתון הארץ המבטא נאמנה את משנתו (ע"ע נחמיה שטרסלר - סלחי לי אבירמה גולן). הארץ הוא אומנם עיתון מתקדם מאוד, אבל גם בעל סלידה היסטורית ממדינת הרווחה וממשק מתוכנן.
עיתון 'הארץ', נאמן למשנתו הכלכלית, מספק במפתיע לנתניהו תמיכה יחסית בעת משבר. מאמר המערכת שלו מאמץ אל חיקו את רעיון הפרטת מינהל מקרקעי ישראל וביטול הליכי התכנון והרישוי המהווים, על-פי המודל השטרסלרי, את הגורם העיקרי למחסור בקרקע ובדירות מאושרות לבנייה. כל תוכניות הסיוע הכספי מאוסות בעיניו ולדעת העיתון "צריך לשים את הדגש על שני השינויים המשמעותיים - הרפורמה במנהל והוד"לים. אם הם יבוצעו, היצע הקרקע המתוכננת יגדל, ותהיה ירידה אמיתית במחירי הדירות לכלל הציבור". מעניין מה הפובליציסט המכובד, איש הארץ, יוסי שריד, חושב על כך. הפוליטיקה באמת יוצרת זיווגים מעניינים.
למותר לציין כי בעיני פעילי השמאל, המנסים לנווט את תנועת המחאה, רעיונות אלו הם הסיוט בהתגלמותו. יש לזכור כי הקרן החדשה קרובה לארגונים הירוקים, שנואי נפשם של השטרסלרים והמחשבה על הסבת שטחים חקלאיים פתוחים למגורים היא עבורם חילול הקודש. גם הפרטת המינהל והעברת הקרקע הלאומית לכמה בעלי הון היא לא התוכנית שלהם, אבל זו התוכנית שכנראה תעמוד שוב על הפרק.
אז עם מה נשארנו? עם מחירי דיור גבוהים ועם אותן המחלוקות. אפשר ללמוד משהו ממחאת מחירי הקוטג' הגבוהים. תנועת המחאה הווירטואלית סחפה רבים והביאה להוזלת הקוטג' לבדו - יתר מוצרי החלב דווקא התייקרו. השטרסלרים והממשלה טענו שזה בגלל הקרטל והיעדר תחרות, וקראו לאפשר ייבוא חופשי של מוצרי חלב מאירופה (שם מסבסדות הממשלות את הייצור בגדול). הממשלה, לשמחתם של הדוגלים במשק חופשי ותחרותי, אכן תאפשר ייבוא כזה ובקרוב ניתן יהיה לסגור כמה אלפי רפתות "לא יעילות" ולשלם דמי אבטלה לרפתנים. לרשתות השיווק, אגב, ממש לא משנה אם מוצרי החלב שלהן הם כחול-לבן או לא - כל עוד ניתן לקבל עבורם תעודת כשרות. זו דוגמה לכך שמאבק חברתי גרם לתוצאה אנטי-חברתית מובהקת וגם אנטי-ציונית.
בקיצור, יש תנועת מחאה מתעצמת ואין לנו שמץ של מושג לאן היא מתכוונת לפנות. בן דרור ימיני דווקא מתמוגג מהמבוכה: "סוף כל סוף גם השבעים של אתמול מבינים שמשהו לא בסדר. סוף כל סוף אחדות אינטרסים בין כפר שמריהו לקריית שמונה. ובכלל, בשדרות רוטשילד יש מתחמים. באחד מהם הדגל הכחול-לבן שולט. באחר - הדגל האדום".
אני מעריך מאוד את בן דרור ימיני, שהוא ללא ספק אחד מטובי הפובליציסטים בישראל, אבל דומני ששמש הקיץ הישראלי הלוהט והלח העבירה אותו הפעם מעט על דעתו. אי-אפשר להושיב את כפר שמריהו ואת קריית שמונה שבת אחים גם יחד - האינטרסים שלהם נבדלים מדי ומציאות החיים שלהם שונה לחלוטין. אני מניח שיש מי ששואף לחזרתה או להקמתה של תנועה פוליטית אשר תניף כמו פעם את הדגל החברתי ואת הדגל הלאומי. איני רואה סיכוי ממשי להגשמת חלום זה.
עלי להודות שאיני מצליח להבין את בן דרור ימיני המבין יותר מאחרים את הפער העצום בין ארגוני השמאל הפוסט ציונים הפועלים בישראל כיום לדגל הכחול-לבן. תנועת העבודה שבכל זאת הניפה, למרות עיוותיה הרבים, לפני עשרות שנים, את הדגל הלאומי ואת הדגל החברתי, עברה מן העולם ועצמותיה שיבשו לא יקומו לתחיה, למרות הבטחותיהם של שלי יחימוביץ' ועמיר פרץ, שספק אם הם מוכנים לומר שלום זה לזו ברחוב.
לא ניתן לאחד בתנועת מחאה אחת את אלו המאמינים שאי-השלמת התפרקות המדינה מנכסיה והאצת תהליכי ההפרטה, אגב סילוק כל מכשול ביורוקרטי, הם הפתרון היחיד למצוקת המחירים עם אלו שסוברים בדיוק ההפך. בחיים נדרשת לבסוף הכרעה ונדרש כיוון רעיוני. בשלב די מוקדם תנועת המחאה תידרש להפסיק להניף שלטי "מדינת רווחה עכשיו" ולהתחיל לספק תשובות קונקרטיות.
תאריך:  29/07/2011   |   עודכן:  29/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שבת קריית שמונה וכפר שמריהו גם יחד?
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
ליכוד לאומי, ביבי-שלי-דרעי
איש עצוב  |  29/07/11 10:52
2
גולדבלט הפכת למשקיף מהאו"ם?
מטאטא  |  29/07/11 12:54
3
לפרק את החבילה
יואבחלב  |  30/07/11 12:54
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
אחרי שנים של יריקה רצופה בפרצוף, יודע סוף-סוף הישראלי המצוי שהמדובר איננו בגשם. הוא כבר לא יתן לשטות בו כבעבר. אחרי ככלות הכל, מחאת הדיור היא רק הספתח, ואם הממשלה לא תיקח את עצמה בידיים - ירעדו, בסופו של דבר, אמות-סיפותיה
גדעון מוסלי
תושבי מדינת יהודה ושומרון כועסים    ואיזה טריק לא מנסים, אלו היהודאים השומרונים? הם טוענים: צריך להשמיד את הכור הגרעיני של המדינה השכנה, ושצריך לחוקק חוקי נאמנות חדשים, ושחמאס מתחמש בגזרה העזתית    אך למרות כל אלו, עדיין תושבי מדינת גוש דן ממשיכים להיאבק על הדירה, ונגד היהודאים השומרונים
יוסי דר
כיצד תסביר אגודת העיתונאים של תל אביב את העובדה שגם יונה אליאן וגם ד"ר אביעד הכהן הצביעו עבור יוני בן מנחם? האם אגודת העיתונאים טוענת שגם הם נגועים בקרבה פוליטית לראש הממשלה?
רועי אורן
גל המחאות השוטף את ישראל בעת הזו חייב להצליח היות שאנו נלחמים על פרצופה של המדינה
איתמר לוין
יש דברים שמתרחשים אצלנו כמו שעון שווייצרי, למשל: האזהרות מפני שיבושים באספקת החשמל. יש תחומים שבהם השעון הוא לכל היותר קו מנחה, למשל: התחבורה הציבורית. יש מי שכנראה אין לו שעון בכלל, כמו ממשלת נתניהו, ואילו הרופאים לא רוצים לשמוע על שעון. ויש גם מקרים בהם אנו מגלים שהשעון עומד - וזו דווקא הפתעה חיובית, למשל: בנושא תקציב הביטחון ובמערכת החינוך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il