X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
לא יבשה הדיו על מועמדותו של דוד אבנר - מנכ"ל פרטנר לשעבר - וכבר יצא אחד הכתבים בעיתון כלכלי ידוע נגד המינוי בנמקו כי העובדה שאבנר התעשר והיה לאחד מ"שיאני השכר" היא תוצאה של "ניצול מקסימלי" של הריכוזיות
▪  ▪  ▪
דוד אבנר [צילום: סיון פרג´]
השבוע פורסם כי המועמד המוביל לתפקיד מנכ"ל משרד ראש הממשלה, לאחר סיום תפקידו של איל גבאי, הוא דוד אבנר, לשעבר מנכ"ל פרטנר. לא יבשה הדיו על מועמדותו וכבר יצא אחד הכתבים בעיתון כלכלי ידוע נגד המינוי בנמקו כי העובדה שדוד אבנר התעשר והיה לאחד מ"שיאני השכר" היא תוצאה של "ניצול מקסימלי" של הריכוזיות ואי-התחרות במשק לצד היותו מנהל גרוע ימנעו בעתיד את יכולתו לפעול גם מול המשק הפרטי וגם במארג הרגיש והמורכב של המינהל הציבורי, משעה שמנכ"ל משרד ראש הממשלה הוא "ראש המנכ"לים" של משרדי הממשלה וככזה הוא נדרש לכישורים מיוחדים וייחודיים.
אי-אפשר להתעלם מדבריו של הכתב המכובד, אולם כדאי לשים לב כי מדינת ישראל, וחלק מכתבי הכלכלה, נגררים אחר קו קיצוני אשר מנסה לעשות דה-לגיטימציה ל"טייקונים", לשיאני השכר, למוסדות העסקים הגדולים, קו אשר קובע כי "ההפרטה" היא אם כל חטאת, כי יש להגדיל את המגזר הציבורי ולהחזיר את אחיזתו בכל השירותים הציבוריים, וכי המעסיקים הם בעצם "מעשיקים". אנשים הדוגלים בקו קיצוני זה גם דוגלים בהגדלת ההוצאה הציבורית, בהגדלת החוב ובהטלת מיסים נוספים על העשירים.
שלא יובן לא נכון - יש בקו זה כמה אלמנטים נכונים ומוצדקים, אולם קו זה אינו שונה בקיצוניותו מהקו הימני הקיצוני שמובילה, לדוגמה, תנועת "מסיבת התה" של ארה"ב. קו זה דוגל בממשלה מוגבלת בגודלה, בעוצמתה ובהשפעתה, בחופש אינדיבידואלי, ביוזמה חופשית, לצד ביטחון לאומי ואחריות אישית. מצדדי הקו הימני-קיצוני טוענים כי "ככל שהממשלה גדולה יותר, האזרח קטן יותר".
אלו המאשימים את בנימין נתניהו בהשתעבדות ל"דת" של ימין כלכלי-חברתי רדיקלי, מייצרים במו ידיהם "דת" חדשה של שמאל חברתי-כלכלי רדיקאלי שאינו שונה במרכיבים מסוכנים ובלתי ראויים שבו מזה של נתניהו. ועל כן, כמו בכל דבר - האמת היא באמצע.
יש לחפש את הדרך שתוכל לאחד בין שתי הדתות וליצור דת אשר תדע לשלב היטב בין היוזמה והכלכלה החופשית, ביו הצורך לעודד את המגזר העסקי (שהוא הספק המרכזי של התקציבים למגזר הציבורי), בין ייעול אמיתי (ולעיתים כואב) של הסקטור הציבורי לצד חיזוק מערכות ציבוריות כמו חינוך, בריאות ושירותי רווחה, בין הצורך בשאיפה של אנשים להצלחה ולעשיית רווחים לבין מיגור הקפיטליזם החברתי.
מתקפה על דוד אבנר (אינני מכירו וייתכן כי יש כמה דברי אמת לגביו) היא חלק מהכלים של אותה "דת של שמאל רדיקאלי". אנשי דת אלו רוצים להפיל אנשים כמו דוד אבנר רק בשם המאבק הדתי.
יש לעשות הכל כדי לאזן את הזרמים הללו בחברה האזרחית ולשקול את איכות הצגת מועמדותו של דוד אבנר בפרמטרים מקצועיים ולא ב"פרמטרים דתיים".
תאריך:  07/09/2011   |   עודכן:  08/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מנכ"ל משרד רה"מ המוצע - קורבן הדת החדשה!
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
גם אני רוצה לצאת חוצץ
סתם_1  |  8/09/11 14:46
2
מי הכתב הקנאי? ל"ת
1 העם  |  8/09/11 16:00
3
חציצה מנוונת
yosseff  |  8/09/11 16:04
4
דוד אבנר , מנכל גרוע ?
אלעד ר.  |  8/09/11 16:37
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יראון פסטינגר
נתניהו נדרש בדחיפות לטפל בביטול שלטון השופטים ופקידי האוצר ולהחזירו לעם, בדומה למהלכיו של טדי רוזוולט, ולהציל את החברה בישראל מהמערבולת אליה נקלעה במשך למעלה מעשרים שנה. מערבולת של פערים חברתיים בלתי נסבלים
אסא מרון
מחאת האוהלים מבטאת את המעבר מפעולה של יחידים לפעולה קולקטיבית-ציבורית ופוליטית, אשר פועלת לשינוי אופן הקצאת המשאבים המשותפים ואינה מסתפקת בפתרון פרטי ונקודתי. הפעולה הקולקטיבית של מעמד הביניים מתבססת על אלטרנטיבה רעיונית לאידיאולוגיה ניאו-ליברלית, אשר הצדיקה ועודדה את דפוס הפעולה הקודם כצרכנים בודדים הפועלים בטווח הארוך "בניגוד" לאינטרס המעמדי שלהם
ד"ר ערן גרף
מְשַׁנְּנִים בְּלִי הֶרֶף לִי: / "אֲנַחְנוּ פֶּלֶא כַּלְכָּלִי", (אֲשֶׁר סִמְלוֹ בְּגַאֲוָה – / הִנָּם חַיֵּי הָרַאָוָה, שֶׁל הַמּוֹשְׁלִים כָּאן בַּכִּפָּה{1} / וְהַקְּרוֹבִים אֶל הַקֻּפָּה)
מנחם רהט
הציבור מתחיל להבין שהפכו אותו למריונטה בשירות השמאל, על-פי מיטב שיטותיהם המניפולטיביות של הצמד-חמד מינצנברג-גרינברג
מרגלית מולנר גויטיין
רוב הנשים ברשימה באות מתחום העסקים, כמה מהן פוליטיקאיות, אחדות מעולם הבידור. בניגוד לשנה שעברה, בראש הרשימה מככבות השנה הפוליטיקאיות אנגלה מרקל, מזכירת המדינה הילרי קלינטון ונשיאת ברזיל דילמה רוסף
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il