X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
נכון, צריך לגנות, צריך להנחית הוראות מיניסטריאליות על המשטרה ועל מג"ב לעשות את המרב כדי לעצור את הפושעים, לחקור אותם ולהביאם לדין. אבל אסור להיות צבוע. אסור להתכחש לאחריות הרובצת על השתיקה, על ההשלמה, על הדשדוש במציאת החוטאים, על הפלא שאיש מהם לא הובא עדיין כבול לחקירה ולא נתן את הדין על מעלליו
▪  ▪  ▪
מחיר תג המחיר הוא נורא [צילום: פלאש 90]
הצתת המסגד בטובא זנגרייא הביאה עימה ממטרים כבדים של גינויים מפי כל מי שגינויו מרשים את התקשורת. אי-אפשר אחרת. האש והפיח ודפי הספרים הקדושים לנאמני האיסלאם עברו הלכה למעשה את גבול הסובלנות עם בריוני תג המחיר.
לא קרה בטובה מה שלא קרה קודם. לא העלו באש מה שלא הועלה כבר באש יותר מדי פעמים. כתובות "נקמה" על קירות בתי התפילה צוירו כבר בידי הגרפיטיקאים האלימים בכפרים רבים. הכותרת הצינית והזדונית "תג מחיר" לא נולדה בטובא זנגריא. יש לה כבר וותק נכבד באוצר המונחים הנותנים ביטוי לשקידה הגדולה בה שוקדים עבריינים כדי להטיח את דת היהדות בראש דת האיסלאם. המגנים נצרו את נישקם. היום, פתאום, הם שיחררו את ניצרת כל המיקרופונים ומצלמות הטלוויזיה והמטירו אש גינויים שלא נראתה עוד כמוה, אף על-פי שלאמת לא היה כל חדש בגליל.
לא כדאי להסתכן במשחק "מצא את ההבדלים". אין. אם אתה אדם אינטליגנטי, אז אין. תג מחיר, הוא תג מחירץ היה תג מחיר, וחלילה יהיה עוד תג מחיר בין אם מביאים אותו לעולם ביהודה או בשומרון, או בגליל. כמו שהוריקן הוא הוריקן אם הוא מתפרע ומשתולל בחופי הדרום או בחופי המזרח של האטלנטי כי הוא תמיד ללא יוצא מן הכלל תולדה של מזג אוויר, כך תג מחיר הוא תולדה של אקלים. אלא שאקלים על האוקיאנוס יוצר האלוהים ואילו אקלים בארץ הקדש יוצרים בני אדם בשר ודם שמתירים בלשון גלויה או סמויה בבוטות או ברמז בסמכות את העוון המתגלגל של תג מחיר ואינם נושאים באחריות לסופה שהאקלים שהם יצרו עשתה כבר ועתידה עוד לעשות.
כאשר אלה, עושי האקלים, נמנים עם המגנים את ההוריקן האחרון דווקא, מתגנה הגינוי ומתפגל מיניה וביה. בארץ בה כל המגנים למעמדם ולתפקידיהם הרמים, הדתיים והחילוניים, הפוליטיים והציבוריים, היו מגנים את הפגיעה הראשונה בזיתים ובכרמים ובכפרים ובבתי התפילה, הם לא היו מאפשרים לסופה לצבור כוח מעל לאוקיינוס שמימיו לוחכים את הגדה ממזרח וממערב. היא לא יכולה הייתה להתפרץ במסתרי הלילות, ולא הייתה מטילה ארס ושנאה גם בטובה זנגרייא.
נכון. צריך לגנות גם אם לא גינו עד הנה. צריך להנחית הוראות מיניסטריאליות על המשטרה ועל מג"ב לעשות את המרב כדי לעצור את הפושעים, לחקור אותם ולהביאם לדין גם אם לא הונחתו פקודות וצווים נחרצים כאלה עד עכשיו. צריך לשדר את החרדה מפני התוצאה הבלתי נמנעת של מעשי ההתגרות הבלתי אחראית בעליל העלולה להמיט אסון על ישראל. אבל אסור להיות צבוע. אסור להתכחש לאחריות הרובצת על השתיקה, על ההשלמה, על ההתרגלות, על הדשדוש במציאת החוטאים, על הפלא שאיש מהם לא הובא עדיין כבול לחקירה ולא נתן את הדין על מעלליו.
אסור לשכוח מאלו מעיינות רוחניים או אידיאולוגיים שאבו המדוכאים עלי אדמות הגובים תג מחיר מערבים באשר הם, את העוז ואת תעצומות הנפש לצאת שמחים למסעות הנקם המעוותים שלהם. מה שווה הגינוי אם אלה נשכחים?
אוזלת היד, של רשויות הביטחון ואכיפת החוק לאתר את האחראים לפשע, גורם לקריצות הידועות אל עבר תיאוריות הקונספירציה. מאין מידע על מבצעי תג המחיר נכנסים לזירה מגני הגינוי. הם מוצגים כנוטים מראש להאשים יהודים במעשה שאיננו יהודי וכמסרבים לכלכל מחשבה הגיונית לכאורה שערבים עושים את הבלתי ייאמן ושורפים את מסגדיהם שלהם אם לא כעלילת דם על היהודים לפחות כעלילת אש. אישים רמי מעלה, אישים שקולם הסמכותי נשמע, מורי דרך אפילו, קובעי דעת קהל מהגגים בכלי התקשורת כי כיוון שלא יעלה על הדעת שמעשה שהם גינו אותו כאנטי יהודי יתבצע על-ידי יהודי, הרי אין מנוס מלשאול לפחות אם לא בוצע על-ידי ערבי.
אסור, בתכלית האיסור אסור, להיכשל בחשיפת הסוכנים החשאים של האידיאולוגיות המאמינות כי הישועה תלויה במלחמת חורמה בין בית הכנסת לבין המסגד. הוקעת פשע כשאין פושע בנמצא - מכשירה פשע שבדרך.
ועוד זאת צריכים לומר. פשע הוא פשע הוא פשע. צריכים להיזהר עד מאוד מלצרף לקביעה החד-משמעית הזאת גם אזהרה כי הוא לא חכם ולא משרת את האינטרסים של העם היהודי. בבית דין של מעלה ובבית דין של מטה לא יכול להיות שיימצא דיין שלא יגזור דינו של מצית אש בקודשי המאמינים של הערבים. אבל בזירה בה דנים באינטרסים, יש דיינים ויש דיינים, ועל כן אל יעלה על דל שפתי איש דיבור המציע להישמר מלבצע פשע לא רק אבל גם מפני שאין הוא חכם. אם זאת לא קריצה, זילות זה בוודאי, ומחיר תג המחיר הוא נורא.
תאריך:  04/10/2011   |   עודכן:  04/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
על האש ועל מחיר תג המחיר
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
האידיוט השימושי לא ילמד לעולם?
נחום שחף  |  4/10/11 11:26
2
ומה עם ההסתה הערבית?
ארז צ.  |  4/10/11 11:29
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורי גנני
ראוי שהמפגינים למען גלעד שליט יפסיקו עם הלחץ על הממשלה להיכנע לתביעות החמאס לשחרור מחבלים מתוך אחריות כלפי אזרחי המדינה. למפגיני תנועת המחאה אשר למדו אולי פרק ראשון מהפגנות ההמונים במצרים, אני קורא ללמוד גם את הפרק השני אשר מתחיל להתגלות שם והוא קריסה כלכלית, אבטלה ותוהו ובוהו אשר את סופם עדיין לא ניתן לחזות
עו"ד אביגדור ליבוביץ
רשימה זו נולדה בעקבות טיפול בעשרות מקרים של משפחות צעירות שביקשו לעשות שינוי בחייהן ולעבור לגור בכפר ומצאו עצמן במלחמה על זכויותיהן, כפי שלא דמיינו, כאשר הן חלמו על הבית בכפר
איתן קלינסקי
כמו הסבא דוד, הבן שלמה והנכד רחבעם אינם פורסים בפנינו מודל של משפחה בה יש אהבה וכבוד לרעיה. מה שכן יש לנו בשפע, זו מידה רבה של כאב ורודנות, שנאלצת האישה לשאת במציאות מונארכית ופטריארכלית
יהודה דרורי
העיתונות הכתובה והאלקטרונית בארה"ב - ממש כמו העיתונות הישראלית - מנפחת ומעוותת את החדשות על אודות המתרחש בישראל    לא פלא שקרוביי וידידיי שם מודאגים מאוד בנוגע לעתיד המדינה    ועוד נקודה חשובה: דווקא אמריקנים לא-יהודים מבינים טוב מאוד את המתרחש במזה"ת, תומכים בעמדה הישראלית ושוללים את הפלשתינים
הרב אפרים זלמנוביץ
כשם שאלוהים מעניק לנו חנינה כללית ביום הכיפורים, כך על נשיא המדינה ושר המשפטים לחון מדי שנה לקראת יום הכיפורים ככל שניתן הרבה מהעבריינים שאינם מסוכנים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il