X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לקראת יום העצמאות רשת טיב טעם מציעה טיפים לבחירת הבשר הנכון - "פריך וחרוך מבחוץ, אדמדם מבפנים." כולנו מכירים את הכלל, אבל איך מגיעים לדרגת העשייה המדויקת הזאת? הכללים פשוטים ולמרבה הפלא - לא קשה להגיע לאופן העשייה הזה
▪  ▪  ▪
סטייק. חשוב לבחור בשר בעובי הנכון [צילום: AP]

ראשית, בחרו את סוג הבשר הנכון:
ורד הצלע, אנטרקוט, סטייק ניו-יורק או לאס וגאס, דלמוניקו וכיו"ב, הם כולם שמות שונים לאותו חלק בשר - האנטרקוט. בנוסף עליו, אפשר למצוא את ה- rib eye - סטייק עין - שמקורו בצלעות הבקר (האנטרקוט מקורו בחלק שמתחת לפילה). שני חלקים אלה הם חלקים אידיאליים לבשר בצליה על האש, עם או ללא עצמות.
בשר בעובי נכון: בקשו מהקצב של טיב טעם שיפרוס לכם את הסטייקים לעובי של 3 ס"מ לפחות, ואפשר גם 4 ס"מ. סטייקים דקים יותר ייעשו מהר מדי ויתייבשו בצליה על האש, וחבל. לא נורא אם מחלקים סטייק עבה ועסיסי בין שני סועדים - גרוע הרבה יותר הוא להגיש סטייק דק אחד, יבשושי ואפרפר, לסועד, רק כדי להגיש "סטייק שלם".
- השתמשו בסטייקים בטמפרטורת החדר בלבד. הוציאו אותם זמן מספיק מראש מהמקרר, או תנו להם חימום קל - שניות, ממש - במיקרו, בתוכנית הפשרה. בשר קפוא הפשירו במקרר, לילה מראש, ואז הביאו אותו לטמפרטורת החדר. רצוי לא להפשיר בשר מחוץ למקרר, כיון שאין לכם שליטה טובה על התהליך.
- השתמשו באש חזקה ובטמפרטורות גבוהות: הלהיטו את הגריל. שמנו אותו ותנו לו להגיע שוב לטמפרטורה גבוהה לפני שאתם מניחים עליו את הבשר. מכת חום היא חלק חשוב מהעניין כאן!
- אל תתפתו להניח עשרה סטיקים בבת אחת על הגריל, לצופף אותם או ליצור מצב שבו הם מכסים זה את זה: תנו להם מרווח והקפידו שכל סטייק וסטייק יהיה חשוף לחום. שוב - לא נורא אם מתחלקים בסטייק ו"משלימים" אחר כך. להפך: כך אוכלים גם את הבשר כשהוא חם, ולא מגיעים לסוף הסטייק כשהוא קר... זכרו את כללי האסדו הארגנטינאי: סובבים בין האורחים ומגישים להם חתיכות קטנות, אבל עשויות כמו שצריך.
תיבול? - כן, אבל פשוט. לבשר בקר טוב ואיכותי אין צורך במרינדות מסובכות. יותר מזה: אם אתם משרים את הבשר, שימו לב שהמרינדה לא תהיה "קשה" מדי: יותר מדי סויה, מיץ פירות (ובמיוחד פפאיה) עלולים לפרק את סיבי הבשר ולהפוך אותו לסמרטוטי. הברשה בשמן זית, מעט מלח ופלפל -
- סוכר חום או סוכר לבן - יספיקו. בשביל מה סוכר? בחשיפה לחום האש, הסוכר הופך לקרמל ומצפה את הבשר שלכם בסימני חריכה. כך מקבלים בשר מקורמל יפה.
- אל תחתכו את הבשר כדי לראות "אם הוא עשוי". דבר זה יגרום להתייבשות הבשר. תמיד אפשר להחזיר לאש לעוד רגע, אבל זיכרו שהסטייקים ממשיכים להתבשל גם אחרי שהסירו אותם מהאש (הם חמים). אם צריך לצלות שוב - צלו ממש "קצר"
- שיפודי אנטרקוט - יופי של רעיון! הסטייקים בכל זאת עבים מדי, ניתן לחתוך אותם לקוביות ולשפד. רצוי לגלגל את קוביות הבשר בתערובת תבלינים לבשר
- בסיום הצלייה, רצוי להעביר את הבשר לרשת או קרש, ולא לצלחת, בוודאי שלו לצלחת קרה. כך האדים לא יצטברו בתוך הבשר, ותקבלו את הקרום הפריך שרציתם
הניחו כמה ראשי שום חצויים - מוברשים בשמן זית - בפינות הגריל. במקומות האלה לא תשתמשו ממילא עבור בשר, אבל מספיק שהם יהיו חמים, כדי לאפות עליהם את ראשי השום ולרכך אותם
אחרי שתסיימו עם הבשר, נצלו את החום שנותר לצליית ירקות - עגבניות חצויות, פלפלים או קישואים (הברישו הכל בשמן זית), ופרוסות פרי כמו אפרסקים או אננסים. את האפרסקים הגישו עם מעט חומץ בלסמי מתישן.
המלצות לתערובת תבלינים לבשר על האש
חומרים:
שלוש כפות סוכר לבן
שלוש כפות מלח
כפית פפריקה
כף אבקת חרדל טובה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית זרעי כוסברה גרוסים או כף של זרעים מרוסקים
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית טימין יבש
הכנה
בקערה קטנה, מערבבים את כל המרכיבים
לשימוש, מפזרים מהתערובת על הבשר ומצפים אותו בתערובת
צולים כרגיל.
מומלץ בחום לשים פחות פחמים מהרגיל, כחצי שקית. בדרך כלל אנשים נוטים להעמיס את המנגל בפחמים, אלא שכאן הם גורמים לשריפת הפחם וזה גורם לבשר לקבל צבע שחור או שרוף. לפני הנחת הבשר על המנגל, יש לדאוג שהפחם יהיה חם מאוד.
כדי שלא יישרף הבשר וכדי שטעמו לא יהיה מר, מומלץ לדאוג לקערת מים קטנה ליד המנגל, ולהשפריץ כל פעם על המנגל קצת. אם האש עולה - יש לכבות אותה ולא להניח שום נתח בשר, שעלול להישרף ולאבד מטעמו.
אחת השאלות הנפוצות היא מתי להפוך את הסטייק. ובכן, מתי שהנוזל מתחיל לעלות על הסטייק ולהישפך ממנו יש להפוך את הנתח פעם אחת בלבד כדי להגיע למצב הצלייה "מדיום".
אנטריקוט טוב ייצא רק עם הכנה ראויה. מומלץ להשרות את האנטריקוט כ-שעתיים על רצועות בצל ושום כתוש, ואז לצלות זה נותן לבשר טעם וארומה ייחודית.
טיפים להתאמת יין לבשר
- פרגיות ונקניקיות: מומלץ לשתות עם יין אדום
- בשר כבש: הבשר מאופיין במתיקות קלה של הבשר וגם שומניות. לכן מומלץ לשתות יין יותר מורכב עם תכולת אלכוהול יותר גבוהה על-מנת שיעזור לפרק את השומנים וישלים בארומות שלו את מתיקות הבשר.
- סטיק אנטריקוט, בשר בקר: הבשר העשיר מלא הטעמים ישתלב מצוין עם הארומות והטעמים של קברנה
בתאבון, וחג עצמאות שמייח!

הכותב הוא מנהל מכירות ברשת טיב טעם
תאריך:  11/04/2012   |   עודכן:  11/04/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יום העצמאות: טיפים לבחירת הבשר הנכון
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הרב אליהו קאופמן
בשנים הראשונות להפיכה האיסלאמית עוד הייתה בקרב יהודי אירן אווירת פחד מהבאות, כולל חשש לחיי היהודים, אך לימים החשש התפוגג. חומייני עצמו חוקק חוקי הגנה על היהודים והיהדות בפרט ועל כל שאר המיעוטים הלא מוסלמים בכלל. והנה תוך שלושים ושלוש שנה חל שם רנסאנס דתי-יהודי ומהפך גדול ביהדות, בתוך אירן. האיסלאם הביא פירוד בין המוסלמים לשאר המיעוטים וההתבוללות החלה לרדת פלאים
יהודה דרורי
פולארד לא היה מרגל, פולארד גם לא עסק בריגול, פולארד היה אדם שידע שארה"ב משקרת וחשף זאת! פולארד לא נמצא בכלא סתם כעונש, אלא: כנקמה!
ד"ר עודד עמיחי
גורמים בכירים במערכת הביטחון ובצה"ל, כמו גם חלק לא מבוטל מהציבור, סבורים שניתן להסיר את האיומים הבליסטיים על ישראל באמצעות תקיפה אגרסיבית בלבד, וכי ההשקעה באמצעי הגנה מיותרת ורק מעצימה את חולשתנו. האומנם? מערכות הגנה זולות ויעילות ישדרגו את כושר ההתקפה של צה"ל, שיוכל להגיב במקום ובעת הנוחה לו. התעלמות מהן עלולה להביא לאסון לאומי
איתן קלינסקי
בנימין נתניהו עושה מאמץ להֵראות, כמי שמבין לרחשי לבם של מאות אלפי מפגיני המחאה. הוא מבקש לנתבם לעבר התובנות שלו, כי הם העובדים נושאים על כתפיהם את החרדים והערבים. ברוח הא לחמא עניא, אני מבקש להבהיר לרה"מ, שבדבריו הייתה השתלחות פרועה והסתה
משה חסדאי
זו העת לסיים את דיקטטורת הבגידה והבוגדנות בעם היהודי. כל אותם פרופסורים, אמנים, עיתונאים, סופרים, משוררים, אנשי תקשורת ושופטים עליונים המפיצים את אידיאולוגיית החרם והנידוי והשנאה ליהדות, לציונות, ליהודים, לדתיים, למתנחלים ולעמך ישראל, זה הזמן להתעורר. הפסיקו את הבגידה
רשימות נוספות
נשיא בשביל ישראל  /  עידן יוסף
"ברכת הכהנים הפסח - מהגדולות שהתקיימו"  /  עידן יוסף
חוה"מ פסח נפתח בשייט בקייקי כפר בלום  /  רעיה בלחסן
הלכות החג  /  גיל נתן
מעבודה לעבדות  /  דניאל גיגי
דרשה של פסח  /  אברהם הללי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il