X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
"המסע" של יהודי אתיופיה לא הסתיים והם עדיין נאבקים וכמהים להגיע לבית, שעליו הם חלמו כשהם חיו בגולה. יום הזיכרון לזכר ארבעת-אלפים מחברי קהילת יהודי אתיופיה שנספו בדרך לישראל יתקיים ביום ראשון הקרוב בהר הרצל בירושלים, ומעבר לכך שהיום הזה צריך להזכיר לכולנו את הנספים, היום הזה גם מסמל את העובדה שהקהילה הזאת עדיין לא באמת הגיעה "הביתה"
▪  ▪  ▪
הפגנת האתיופים נגד אפליה [צילום: דניאל גיגי]

ביום ראשון הקרוב יציינו יהודי אתיופיה בהר הרצל בירושלים את יום הזיכרון לזכר ארבעת אלפים מיהודי אתיופיה שמתו בסודן בדרכם המפרכת לירושלים. משפחות הקורבנות ואלפים אחרים מהקהילה האתיופית צפויים להגיע לירושלים ליום הזיכרון שמבטא גם יום זיכרון לנספים, וגם סמל למאבק של יהודי אתיופיה למען הכרה ממסדית ותרבותית.
"המסע" הארוך והמפרך של יהודי אתיופיה למרבה הצער לא נגמר גם כשהם הגיעו לישראל, מאחר שמדינת ישראל והחברה הישראלית עדיין לא מכירים בהם כשווי זכויות ורואים בהם נטע זר. יהודי אתיופיה אינם מצליחים להיקלט בחברה הישראלית, כי מאז שהם עלו לארץ הם נאלצים להיאבק רק על הזכויות שלהם, כאשר אפילו על הזכות לקיים את יום הזיכרון הזה למען אחיהם שנראית טריוויאלית לכולנו הם היו צריכים להילחם ולהיאבק בממסד.
המאבק למען אנדרטה
שלושים שנים לקח לממסד להכיר במותם של יהודי אתיופיה שהגיעו לסודן, כאשר לממסד לא היה אכפת מאותם משפחות שאיבדו את יקיריהם. במשך שנים רבות נאבק אורי רדה, שעלה לארץ מאתיופיה בשנת 1984, על הקמת האנדרטה בהר הרצל כאשר לטענתו לא הייתה שום תמיכה של הממסד בתחילת הדרך. חברי העדה ואורי רדה בעצמו לא ויתרו והם יצאו למאבק ארוך וממושך בממסד, שבסופו של דבר הוביל להקמת אנדרטה בשנת 2007. "בחרנו ביום ירושלים כדי לציין את יום האבל שלנו כי ירושלים תמיד הייתה בלב העדה האתיופית, וחשוב לנו שגם ביום החג הזה נזכור את אחינו שמתו בדרך לעיר הקודש הזאת" אמר רדה.
"המאבק הזה הוא רק ההתחלה" בעיני רדה, כי עדיין ישנה אפליה קשה כלפי יהודי אתיופיה בכל התחומים ויש צורך אמתי לצאת למאבק פוליטי חברתי, כדי להגן על צעירי העדה ועל התרבות וההיסטוריה שלה. "כבר שלושים שנה שאני נלחם בממסד והחלום שלי הוא שמדינת ישראל תדאג לכל האלמנות והיתומים שהגיעו לארץ לאחר שיקיריהם נקברו במקומות לא ידועים, ועל זה אני מתכוון באופן אישי להיאבק" הוסיף רדה.
התעלמות מהתרבות של יהודי אתיופיה
עדות נוספת להתכחשות של החברה הישראלית מיהודי אתיופיה הגיעה מאברהם אדגה, מהנדס מהטכניון והוגה, שהגיעה להרצות במאהל המחאה של יהודי אתיופיה. בהרצאה תיאר אדגה כיצד החברה הישראלית מתכחשת למורשת האתיופית וניסה לתת תמונה רחבה הן על ההיסטוריה של יהודי אתיופיה, והן על הטלאות שעברו עליהם עד שהגיע לארץ ישראל. אדגה סיפר סיפור מדהים על ד"ר יעקוב פייטלוביץ, שהיה אחד מהאנשים הראשונים שחשף את סיפורם של יהודי אתיופיה, וקירב ביניהם לבין מדינת ישראל.
מעבר לעשייה הישירה של פייטלוביץ להבאת יהודי אתיופיה, פייטלוביץ אסף גם מאות ספרים וכתבי יד על יהודי אתיופיה ויצר ארכיון ענק בנושא שהועבר לאוניברסיטת תל אביב בשנת 1974. אדגה טען שלמרבה הצער המדינה מסרבת להגן אפילו על הארכיון הזה, כאשר על-פי דבריו של אדגה מומחים העידו שהוא נמצא בסכנה, כי הוא לא מתוחזק בצורה ראויה. לטענת אדגה אוניברסיטת תל אביב מסרבת להשקיעה בשימור אחד הארכיונים האחרונים על יהדות אתיופיה, והמדינה לא עושה כלום כדי לשנות את המצב.
ממשיכים "במסע"
הצעירים שמוחים היום במאהל המחאה חב"ש ממשיכים את המסע האינסופי של יהודי אתיופיה, כאשר הכותרת עבורם עכשיו היא מאבק. אוהל המחאה חב"ש (חברה שוויונית) הוקם כדי להיאבק בגזענות ובהדרה כנגד יהדות אתיופיה, שהתפשטה בחברה הישראלית. אפליה בחינוך, אפליה בתעסוקה, אלימות כלפי יהודי אתיופיה ובוז לתרבות האתיופית, הפכו להיות חלק משגרת חייה היום יום בישראל ולכן יהודי אתיופיה ממשיכים במאבק שלהם. כולנו, אזרחי ישראל, צריכים לפתוח את הלב ולדאוג לכך שהם ינצחו במאבק וסוף סוף יהפכו להיות חלק אינטגרלי מעמם.

תאריך:  17/05/2012   |   עודכן:  18/05/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המסע האינסופי של יהודי אתיופיה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מאמר חשוב. יישר כוח לגיגי
עמוס שנער  |  17/05/12 16:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסף קנדלקר
הכסף שנכנס למדינה מקנסות לא הולך לשיפור תשתיות. הכסף שנכנס למדינה ממיסוי הסיגריות לא הולך לטיפול באנשים חולים. והמיסוי על הרכבים לא הולך לצמצום נזקי הזיהום ושיפור התשתיות. הכסף הולך... ובכן... אין לי מושג לאיפה, אבל יש תמיד מישהו במשרד הביטחון שיקבל אותו בשמחה
איתן קלינסקי
זו פעם ראשונה, שאלך לקלפי בתחושת סלידה ממי שמכהן כיום בתפקיד יו"ר הסתדרות העובדים. המדובר בעופר עיני, שהסתדרות העובדים רכשה דירה בת"א, המיועדת אך ורק לאפשר ליושב-ראש שלה לשהות בה. זו תעודת עניות למי שמתיימר לקרוא לעצמו מנהיג של ציבור עובדים
אלעזר לוין
פרשיות ביה"ס בפרדס חנה ומגרשי בית"ר ירושלים הן שתי דוגמאות לאנרכיה ההולכת וגוברת בעסקי הנדל"ן: יזמים "חשובים" מצפצפים על החוזים שעליהם חתמו    אז מה הפלא שגדולי היזמים אינם פורעים את האג"ח שהם חייבים
אורי אליצור
לאחר שוך הדרמה והמהומה הפוליטית שיצר עם הקמת ממשלת אחדות עם קדימה, המבחן הראשון של ראש הממשלה בנימין נתניהו יהיה שכונת האולפנה בבית אל
אפרים הלפרין
בית המשפט העליון עושה צעדי ענק לשחרור מכבלי הפלדה של השופטת דורית ביניש. הנה עוד דוגמה משכנעת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il