X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
טל הריס מנכ"ל תנועת "קול אחד" בישראל
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
אם הקואליציה החדשה לא מסוגלת למלא את הוראות בית המשפט העליון בנוגע למאחז בלתי-חוקי, אין ספק שלא תוכל להגיע להסכם עם הפלשתינים. אם קדימה לא תעשה סוף לחוק המסוכן הזה, מתוך הקואליציה, על חברי קדימה לפרוש מיד
▪  ▪  ▪
סיעת קדימה. שעת המבחן הגיעה [צילום: פלאש 90]
בשבוע שעבר התעוררנו למציאות פוליטית חדשה. ה"דיל " שנסגר באישון לילה בין נתניהו למופז והוצג לאחר מכן בתור מעשה ל"טובת העם" הותיר בכולנו טעם רע.
אולם, יש מי שבכל זאת מתעקשים למצוא אידיאולוגיה מאחורי הברית החדשה. הפרשנות האופטימית הזאת מתבססת על ארבע הבטחות שנתנו נתניהו ומופז במסיבת העיתונאים המשותפת שקיימו ביום שני שעבר.
ראש הממשלה וסגנו הטרי התחייבו לקדם תחליף ראוי לחוק טל עד סוף יולי, לקדם את המשק עד גיבוש תקציב 2013, לשנות את שיטת הממשל עד סוף דצמבר ולקדם את פתרון שתי המדינות אל מול הפלשתינים.
לא לחינם נמנעו השניים מלנקוב בתאריך יעד לקידום הנושא המדיני. הנושא המדיני הוא התהום הפעורה בין גוש הימין הקיצוני ששולט בקואליציה מהשוליים של הליכוד לבין גוש המרכז והשמאל. כמעט מיליון בוחרים של קדימה, השותפה החדשה בממשלה, הצביעו בעד המשך המתן ומתן. מופז עצמו הציע תוכנית מדינית שקוראת להכיר במדינה פלשתינית על-בסיס קווי 67 ואפילו נתניהו הצהיר בעבר על מחויבות לחזון של שתי מדינות. אחרי השבוע האחרון אף אחד כבר לא קונה את המילים שלהם. האם תהיה פריצת דרך מדינית? במעשים יימדדו.
חוק ההסדרה - המבחן הראשון של קדימה
גם יתר חברי קדימה מבינים שאשראי ההבטחות אזל. בשבוע שעבר הודיעו רוני בר-און ויוחנן פלסנר שלא יישארו עוד יום אחד בקואליציה אחרי ה-31 ביולי במידה ולא תגובש חלופה רצינית לחוק טל. לשמחתנו, המבחן הראשון של קדימה כבר כאן. ביום רביעי ינסו חברי-כנסת מהימין הקיצוני להביא להצבעה את " חוק ההסדרה". הצעת החוק קובעת כי מדינת ישראל תעניק מעמד של יישוב קבע לעשרות מאחזים בלתי חוקיים בשטחים, היושבים על הקרקע מעל לארבע שנים. זהו חוק מסוכן, עוקף בג"צ, המשנה לחלוטין את המציאות בשטח. מה שנולד כ"גלגל הצלה" למאחז מגרון ולשכונת האולפנה מתגלה כתפוח האדמה הלוהט של הקיץ, עוד לפני שתוצג החלופה החדשה לחוק טל.
אישור חוק ההסדרה בכנסת, או הכשרתם בכל צורה אחרת, יהווה את ההיפך הגמור מפריצת דרך מדינית. בימין הקיצוני, המתנגד לפתרון שתי המדינות, מבינים זאת היטב ומפעילים לחץ בלתי פוסק על השרים להצביע בעד החוק. חשוב לציין כי במושב הכנסת היה ניסיון דומה להעביר את החוק שנתקל בהתנגדות נחרצת מצד ראש הממשלה, אשר שאבה רוח גבית מצד קדימה שהייתה אז בראשות ציפי לבני ושאר סיעות האופוזיציה.
הפעם נתניהו שותק. אירועי ועידת הליכוד זכורים לו היטב והוא עשוי, בלחץ הימין להעניק לשרים חופש הצבעה. זוהי שעת מבחן עבור קדימה. בישיבת הסיעה הצהיר המשנה החדש לראש הממשלה כי קדימה תתנגד לחקיקה עוקפת בג"צ. אולם, הצהרה זו עלולה שלא להספיק. יהיה על מופז לא להסתפק בהתנגדות מצד קדימה לחוק, אלא לדרוש מראש הממשלה התגייסות קואליציונית רחבה, כחלק מהברית החדשה ביניהם. זהו צו השעה. אם הקואליציה החדשה לא מסוגלת למלא את הוראות בית המשפט העליון בנוגע למאחז בלתי-חוקי, אין ספק שלא תוכל להגיע להסכם כולל עם הפלשתינים, שיכלול את המחיר הידוע של פינוי התנחלויות רבות.
אם קדימה לא תעשה סוף לחוק המסוכן הזה, עכשיו, מתוך הקואליציה, חברי קדימה לא צריכים לחכות עד אוגוסט - יהיה עליהם לפרוש מיד.
Author
מנכ"ל תנועת "קול אחד" בישראל | דוא"ל
תאריך:  23/05/2012   |   עודכן:  23/05/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המבחן הראשון של קדימה כבר כאן
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כיצד ביבי חיסל את "קדימה"
ראיס-פוטין-בוטוקס  |  23/05/12 16:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מנחם רהט
בהתקרב המועד לביצוע החרבת גבעת האולפנה, מזהיר שופט מחוזי בדימוס, שמעשה עיוועים שכזה נגוע בעיוות צדק מוחלט, ומציע לבג"ץ להכיר בטעויותיו המשפטיות הזועקות לשמיים, וליזום בעצמו ביטול פסיקתו בעניין מגרון וגבעת האולפנה
עו"ד ורד כהן, עו"ד רענן בר-און
להארכת תקופת ההתמחות יש השלכה ישירה לא רק על טובת המתמחה הפרטי, אלא גם על טובת המקצוע. השקעה רבה יותר במתמחים, תאפשר את העלאת הרמה המקצועית של הנכנסים בשערי המקצוע, ותיצור עורכי דין מנוסים יותר, אשר יעניקו שירות טוב יותר לקהל הרחב
בעז שפירא
התרחקנו מאוד מחזון הבית הלאומי לעם היהודי בארץ ישראל, התרחקנו מדי ממורשת אבות, חלקים נרחבים מדי בעם איבדו את החזון, את האמונה ואת התקווה. אך לא מאוחר לתקן. יש לערוך טיהור של ממש בפיקוד הצבא, להדיח את הנשיא המכהן מתפקידו ולחולל שינוי של ממש בשיטת הבחירות
שולמית קיסרי
ביבי, כוכב עליון, "זיהה" את בעיית המסתננים והעובדים הזרים, שהרי הוא אשף בלזהות את הבעיה זמן רב אחרי כולם, כאשר המצב כבר בשלב הגיהינום. איפה היה המנהיג מלך ישראל עד לרגע זה?
ברטי בנדטה
האלימות בסוריה השפיעה לרעה על ביטחונה ויציבותה של לבנון. לא רק בגלל הזרם הבלתי פוסק של פליטים, המבקשים מקלט בתוך גבולותיה של לבנון, אלא גם בשל אירועים חוזרים ונשנים של ירי אל מעבר לגבול בידי הצבא הסורי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il