הטובים להוראה
נכון שיש פערים חברתיים ולימודיים במערכת החינוך. אך אי-אפשר להתעלם גם מהחדשות הטובות.
אין ספק כי, מעֵבר לפתיחת שנת הלימודים כסידרה, ראוי לברך על האקדמיזציה של המערכת, כאשר מספר המורים בעלי תואר שני ומעלה נמצא במגמת עלייה ניכרת, ובשנת 2011 עמד שיעורם על כ-30%. למוֹתר לציין, שלאיכות ההוראה יש השפעה משמעותית על איכות הלמידה והמוטיבציה שלה, כמו גם להעלאת הדימוי החברתי של המקצוע.
עם זאת חבל שהדור הצעיר מתנער ממקצוע ההוראה. דומה, שלמרות הסכמי השכר שהביאו ליציבות המערכת, והאתגר שֶבָּה, עדיין הצעירים אינם עומדים בפני הפיתוי של מקצועות ההייטק הרווחיים ומעמדם הגבוה בחברה. מה לעשות, עם כל הכבוד לאקדמיזציה, ההוראה נתפסת כמקצוע נחות יותר. על משרד החינוך להרים את הכפפה, ולצאת בקמפיין הסברה, להעלאת המוּדעות למקצוע בקרב הצעירים. וּבא לציון גואל.
מִפעל של איש אחד
דומה כי לרגל ציוּן שידור האֶלף ברדיו של התוכנית המיתולוגית "שנינו ביחד וכל אחד לחוד", ראוי ביותר להמליץ על קבלת פרס ישראל ליובב כץ, המַנחה את התוכנית ביד רמה, שהיא מפעל בן 20 שנה של איש אחד.
למי שעוד לא יודע, מדובר בתוכנית פסיכולוגית בעיקרה, ובתוכנית נוספת של דינמיקה קבוצתית, שאלפי ציפורי לילה מִדֵּי שבוע מאזינים להן בשקיקה. יובב כץ, שהפך לפסיכולוג לא רשמי של התוכנית, ראוי לפרס בזכות אנושיותו יוצאת הדופן, מקצועיותו, יכולת ההקשבה הפנומנאלית לאנשים, והסיוע להם, התובנות המיוחדות, הסבלנות והסובלנות שהוא מצטיין בהן. מה לומר, האיש שמעולם לא הרים קול, גם בנסיבות מרגיזות, הוא מופת בתחום יחסי אנוש. המרגיע הלאומי כבר אמרנו?
והדובדבן שבקצפת: אפילו שידוכים מאושרים יָצאו מהתוכנית הזאת. כל הכבוד!
אסטרטגיה עסקית
תהיו בטוחים שאגד, המדירה תמונות נשים (ולאחרונה, מטעמי שיוויון, גם תמונות גברים) מהאוטובוסים בירושלים לא חזרה בתשובה. היא פועלת מטעמים כלכליים מובהקים.
הציבור החרדי בבירה, המהווה כשליש מהאוכלוסיה היהודית בה, הוא אחד הצרכנים החשובים של התחבורה הציבורית. ולכן, אגד כאסטרטגיה עסקית, עושה הכל כדי לא לפגוע ברגשותיו, על-מנת לא להפסיד לקוח מגזרי כל כך חשוב, המשלשל כסף רב לקופת החברה ומהווה נתח ניכר מרווחיה. אין מדובר אפוא בכניעה לחרדים.
לתשומת לב האירגונים הפמיניסטיים וכל החרדים לצביונה של התחבורה בעיר.
בריא וטעים
דומה שהעידן החדש בחיינו לא פסח גם על תחום התזונה. אם בעבר חשבו שאוכל בריא הוא לא טעים, ורק המזון עתיר השומן והקַצפת עָרב לחיכֵּנו, הרי כיום התפיסה השתנתה.
והעוגות לא לבד. מגוון המוצרים הרחב המיובאים במיוחד מיפן - הסויה, הטופו וכד', כמו גם שפע הדגנים, הפירות והירקות האקזוטיים, חוללו מהפכה קולינרית בריאה וטעימה במטבח הישראלי. לכך ניתן להוסיף את כל תחליפי הבשר של הסויה בטעם זהה ועיבודי מזון בריאים אחרים.
אין לשכוח כמובן גם את הדגש הרב שניתן לעיצוב המזון הבריא, המגרה אף הוא את בלוטות החיך. מה הפלא שהשינוי הקולינרי התקבל באהבה בצה"ל, בכנסת ובמוסדות ציבור. וּבא לחֵך גואל.