X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
על כל אדם לדאוג תמיד לשלום חברו, וזו מעלה רמה וגדולה מאוד, ובפרט בימים אלו, כשהחיים מובילים את האדם להיות יחיד בכל עניין ודבר
▪  ▪  ▪
לשים לב ולדאוג לזולת [צילום: AP]
הנה ככל שהימים עוברים וחולפים מרגישים בלב מידה קשה אשר נהיית חלק מהעולם החדש. כל אדם מסתכל על עצמו, על הנאותיו, האינטרסים שלו ועושה את המבחן מה טוב לו, מה יועיל לו, מה רע לו, מה יסכן אותו? וכך עוברים להם החיים ואף בדברים רוחניים, האדם בודק ומסתכל על ההשגות שלו הפרטיות בעבודת ה' ונמנע מלראות מה יהיה עם חבריו, מה יהיה עם קרוביו.
מי שיראת ה' עליו, צריך לדעת שזו עצת היצר הרע וצריך האדם לחשוב ולראות מה עם חברו. וזו הייתה הדרך אשר אבותינו נהגו בה בשעת הגלות הקשה בארץ מצרים, דאגו והצטערו כל אחד על צער חברו.
וביותר צריכים לדאוג ולהסתכל על חינוך של ילדי ישראל. וכך מסופר על אחד האדמו"רים הקדושים אשר בנו, שלימים ירש את מקום אביו ואף הוא היה קדוש עליון. היה גר בבית אצל אביו ובאחד הימים בן האדמו"ר היה בחדרו לומד ומתפלל, והנכד נפל מן המיטה על הרצפה והיה בוכה בכי גדול. האבא לא שמע את הבכי מרוב דבקותו בתורה ובתפילה, אך הסבא האדמו"ר שהיה בקומה אחרת לגמרי ואף הוא היה עסוק בלימוד ובעבודת ה', רץ מהר לבדוק מה קרה עם נכדו. והנה רואה את הנכד על הקרקע בוכה ובנו לא שומע מרוב דבקותו בה' את בכי בנו. עצר האדמו"ר את בנו מן הלימוד ואמר לו: בני, אמת שחייב יהודי ללמוד ולהידבק בהקב"ה, אך דע לך, גם כשאנחנו לומדים ודבוקים בה', אסור לנו שלא לשמוע את התינוקיים והקטנים בוכים, צריך לשמוע אותם ולשמור עליהם ולהציל אותם.
הנה לכל אדם יש את כל ההיתרים והפטורים להצדיק את עצמו ויכול לראות רק את ענייניו ולחיות סביב העולם שלו, אך זה אסור. צריכים עם כל הרצון הטוב לעלות ולהתעלות, לשמוע את הבכי של התינוקיים ולא לבנות מחסומים אפילו בעניינים רוחניים לצרת חברנו ולבכי ולמשברים של השני.
ודבר זה ראינו לאורך כל גלות מצרים, איך השוטרים שהיו יהודים, הם קיבלו את המכות והביזיונות מן המצרים והם לא הסכימו לצער את בני ישראל. איך כל יהודי כאב והצטער את צער חברו, איך משה רבינו היה הולך עם בני ישראל בשעת עבודתם, עבודת הפרך, והיה שם את כתפו לעזור להם בעבודתם לראות ולחיות את הכאב של האחר.
וזו מעלה רמה וגדולה מאוד ובפרט בימים אלו, שהחיים מובילים את האדם להיות יחיד בכל עניין ודבר. כל המושג חברות נפרם מיום ליום. כל המושג מסירות מתאדה מיום ליום. על הדברים האלו צריכים לעמוד ולהילחם ולזכות לתקן עולם במלכות שדי, ונדע שזכות אבותם מסייעתם וצדקתם עומדת לעד.
זכות אבות לעד
הנה בפרשות אלו מוצאים דבר של פלא גדול. הקב"ה מצווה את משה רבינו שאם פרעה ירצה לראות אות או מופת, משה יקח את המטה וישליך אותו לארץ והמטה יהפוך לנחש. וכך היה. ואחרי כן הנחש שזה המטה יבלע את כל הנחשים של חרטומי מצרים. ועל זה אומרת הגמרא במסכת שבת צ"ז, שהמטה הפך לנחש וחזר להיות מטה, ואז המטה בלע את הנחשים של חרטומי מצרים. והנה קשה ביותר, מדוע הקב"ה עושה ניסים כאלו מחוץ לדרך הטבע? מספיק הנס הגדול שמטה נהפך לנחש ובולע נחשים וחוזר להיות מטה. מדוע צריך שיחזור להיות מטה וכמטה יבלע את הנחשים של החרטומים?
אלא אפשר לבאר ולומר יסוד גדול - זכות אבות היא כוח גדול ביותר ואין כוח העומד בפני זכות אבות. וגם אם לפעמים מצערים את בני האבות, אפשר שיעבור זמן והאדם יחשוב שעבר חלף מה שעשה, אך טעות בידו. וכבר אמרו חז"ל ולא ראיתי צדיק נעזב - אין מציאות שהאבות יעזבו את בניהם וזרעו מבקש לחם, ימים עוברים ופתאום רואים את כוח אבותם עומדת להם.
והנה בני ישראל בארץ מצרים לא היו להם הרבה זכויות וכל כוחם היה להישען על אבותם. ופרעה ברשעותו היה טוען, נגמר כוחה של הזכות אבות, וכמו שמובא: "אשר לא ידע את יוסף", לא הכיר ולא האמין יותר באחדות עם ישראל, שכח מכל הטוב והצדקות שראה.
לכן הנס שביקש הקב"ה להראות לפרעה הוא המטה, לזרוק אותו לארץ, נהפך לנחש, אלו האבות שהיו עומדים על הפרץ לשמור ולהגן על בניהם בחייהם. אך פרעה, אל לך לחשוב שכשהנחש אינו יותר וחזר להיות מטה אינו יכול לפעול ולעזור, אלא הנה חזר להיות מטה ועם כל זה בתור מטה הוא בולע את כל הנחשים של החרטומים.
כך זכות אבות ושני עפר עומדים, ואף שלא נראה מה יועילו ואיך יועילו, זה נראה עולם של כל דאלים גבר ומי שהתחכם וזמם בעורמה יותר לחברו נצחו, אך זו הטעות הגדולה. גם המטה יכול לבלוע את הנחשים של החרטומים. האמונה והביטחון והמחשבה הנכונה וההליכה עם האמת - סופם לנצח ולהביא את האור הגדול.
תאריך:  10/01/2013   |   עודכן:  10/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  סביב העולם / Sviv Haolam
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
משרד החינוך ועיריית תל אביב פתחו בתהליך של פיטורי איש חינוך מעבודתו. אני מסב את תשומת לבם לפסק הדין של בית המשפט העליון לפני למעלה משישים שנה, שאסר את פיטורי פרופ' שייב, הגם שבן-גוריון בתוקף תפקידו כשר ביטחון ראה בו איום ביטחוני
יחיאל אמיתי
במקום לעסוק בביטחון השוטף של המדינה, אנחנו מנהלים "גן ילדים" בו משתתפים לשכת שר הביטחון, לשכת הרמטכ"ל לשעבר ועוד שורה של קצינים בכירים
מתי דוד
הניסיון ליצור גוש חוסם נגד נתניהו של מפלגות העבודה, התנועה ומר"צ מותנה בשותפות עם כל המפלגות הערביות. גם אם תוצאות הבחירות יטיבו עם שלוש מפלגות אלה, הקמת ממשלה בראשותן לא תתאפשר ללא המפלגות הערביות. אי לכך אין שום סיכויי להצלחת הגוש החוסם שהוא גוש הוזה
אברהם שרון
תחת הסיסמה ישראל חזקה אפשר להחליק על עוולות. אפשר כמעט להצדיק אותן, כמעט לחולל אותן. ישראל חזקה היא ישראל אטומה, מסתגרת, מאוימת, מבודדת. ישראל חזקה היא ישראל חלשה
ציפורה בראבי
גם מסרים חשובים צריך לדעת להעביר בצורה מכובדת ומכבדת. מפלגת שס יצרה סרטון תעמולה ללא כבוד, והביאה על עצמה שנאה מיותרת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il