הבחירות היו אמורות להבטיח שהשתוללות המחירים של המונופולים תיבלם מעט. מה שהתחיל במחאות הקוטג' והאוהלים הכניס כעת לכנסת רעיונות, רשימות וח"כים שחרתו זאת על דגלם וייתכן שיפעלו בעניין.
אבל גם בלי לחכות לבחירות, משהו כבר התחיל להתרחש: יום לפני הבחירות אישר משרד הבריאות לרשום ולאשר את "תרים". לא, השם הזה זו לא קריאה לפועל נמל אשדוד שיושב על זרוע המנוף, אבל זה משהו שעושה פעולה די דומה: זו תרופה גנרית המתחרה בויאגרה.
תרופה גנרית היא תרופה שמתחרה בתרופה שמוגנת בפטנט (ולכן הגנרית זולה יותר), וייתכן שכבר בשבועות הקרובים נראה את התרופה הזו מתחרה בויאגרה ובסיאליס ובלויטרה, 3 תרופות מוגנות פטנט, שבגללו אנו נדרשים לשלם עליהן כ-50 ש"ח לכדור בודד. אלה מחירי שוד לאור יום, לצורכי הלילה. לכן אם תרים תוריד את המחירים של מתחריה, היא בהחלט תרים תרומה אדירה, אם לא למשק כולו, אז בודאי לכמה וכמה משקי בית זוגיים.
זה נכון שהקוטג' פופולרי יותר, ושציבורית קל יותר לארגן הפגנות נגד העלאת מחירי היוגורט. רק שעצם המחשבה על מצעד מחאה פומבי של עקרות בית הקוראות להורדת מחירי הויאגרה נראה כרגע מעט בעייתי, אם לא לומר מעוררת אי-נוחות (לפחות אצל הבעלים של אותן מפגינות). אבל זה עדיין לא אומר שצריך לוותר להן, לחברות כמו פייזר, אלי לילי ובאייר, יצרניות הויאגרה, סיאליס ולויטרה השודדות אותנו ללא בושה בעניינים שאנו חוששים לספר עליהם מחמת הבושה.
אז תודות לחברת אוניפארם, יצרנית ישראלית של תרופות גנריות, ייתכן שבקרוב יישבר המונופול ונוכל לרכוש כאן הרבה רגעים של אושר במעט שקלים יחסית. ואם תאמרו לי שבינתיים נכשל המאבק לשמירת מחירי היוגורט ושיצרני השוקולד מעלים מחירים כמו חזירים, אשיבכם שזה בדיוק מה שתומך בטענתי שחובה להוריד את מחירי הויאגרה: כשכדור אחד קטנטן עולה כמו 8 גביעי קוטג' או כמו 10 חפיסות של "פרה אדומה", מה הפלא שהחברה הישראלית בולסת ומשמינה, במקום לעסוק בספורט האנושי?